Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία και Ευρώπη κλιμακώνουν αρνητικά τις σχέσεις τους με την Ελλάδα

Τουρκικά μαχητικά πάνω από Ίμια - Καλόλιμνο

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Σε νέα σοβαρή πρόκληση προχώρησε η Τουρκία πάνω από τα Ίμια, λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση 20 χρόνων από τη θυσία τριών αξιωματικών του Ναυτικού, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός που έριχνε στεφάνι στην περιοχή ο υπουργός Άμυνας από ελικόπτερο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επικαλούμενες ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά μαχητικά F-16, πραγματοποίησαν υπέρπτηση του νησιού Καλόλιμνος, παραβιάζοντας το FIR Αθηνών.

Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν φέρεται προς την Ελλάδα ως φίλη και σύμμαχη χώρα. Φροντίζει, μέσω ενός προσεκτικού σχεδίου, να δημιουργεί εντάσεις, να κλιμακώνει τις σχέσεις και στη συνέχεια να αποκλιμακώνει (την κλιμάκωση που η ίδια προκάλεσε) δημιουργώντας μία φιλειρηνική εικόνα προς τις δυτικές χώρες.

Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, κατά την οποία η Ελλάδα βάλλεται και αντιμετωπίζεται από την Ευρώπη (και όχι μόνο) τόσο για το οικονομικό όσο και για το "προσφυγικό", η Τουρκία επιλέγει να "καταθέσει" προς τους ευρωπαίους ηγέτες την ισχύ της, απέναντι στην Ελλάδα που εντέχνως εμφανίζεται ως ανίκανη να διαχειριστεί τα σύνορά της και την ροή των "προσφύγων" ενώ εκβιάζεται και απειλείται ποικιλοτρόπως από τους "εταίρους" της στην Ευρώπη.
Η επιτηδευμένη κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό των ευρωπαίων και στην "είσπραξη σημείων" απέναντι στην Ελλάδα, την οποία η Άγκυρα συνεχίζει να πιέζει μέσω της διακίνησης των λαθρομεταναστών...

Εάν οι κατοικοεδρεύοντες στο μέγαρο Μαξίμου δεν αποφασίσουν να αλλάξουν τακτική (ενεργοποιώντας ειδικό σύστημα GIS, έγκαιρης αναγνώρισης και άμεσης ενημέρωσης, το οποίο έχει αγοραστεί προ πολλών ετών αλλά ποτέ δεν επετράπη η λειτουργία του επειδή έχει ρωσικό λογισμικό), πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη η κλιμάκωση της πίεσης των ευρωπαίων "εταίρων", με ταυτόχρονη κλιμάκωση της τουρκικής πίεσης στο Αιγαίο. Κι αυτό, επειδή δεν αργεί η στιγμή που "φίλοι", "εταίροι" και "σύμμαχοι" της Ελλάδας, θα αναζητήσουν απεγνωσμένα ένα μοιραίο λάθος από την ελληνική πλευρά, το οποίο θα "ανοίξει τις πόρτες" για την θυματοποίηση της Ελλάδας, που σχεδόν όλοι επιθυμούν να μεταβάλουν σε "αποδιοπομπαίο τράγο" μεταφέροντας τις ευθύνες τους σε μία χώρα που βρέθηκε με τον πλέον ακατάλληλο κυβερνητικό σχηματισμό στην πλέον ακατάλληλη χρονική στιγμή...

Είναι σχεδόν βέβαιο πως στην επερχόμενη Άνοιξη θα "ανοίξουν πολλά λουλούδια" και θα υπάρξουν πολλές σημαντικές και τραγικές εξελίξεις τόσο για την Ελλάδα και τα ελληνοτουρκικά, όσο και για την καταρρέουσα ηθικά, πολιτικά (και οικονομικά;) Ευρώπη την οποία "διαχειρίζονται" πολιτικοί νάνοι και νεοναζί...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]