Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκλειστικό: Ο αρχηγός του ISIS μετακινήθηκε από τoυς Τούρκους στη Λιβύη


Πρακτορείο Fars (FNA)
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Σύμφωνα με πηγές αρκετών μυστικών υπηρεσιών, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αυτοανακηρυγμένος “χαλίφης” των τρομοκρατικών ομάδων Τακφίρι, οι οποίες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL ή ISIS), έχει μετακινηθεί από την Τουρκία στη Λιβύη, για να διαφύγει από την επιχείρηση καταδίωξης που στήθηκε εναντίον του από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βαγδάτης, αφού αρκετές φορές είχε εντοπιστεί και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στόχος δολοφονίας στο Ιράκ και τη Συρία.

Πηγές στη Λιβύη δήλωσαν πως ο Αλ-Μπαγκντάντι έφτασε στη Σύρτη, γενέτειρα του δολοφονηθέντος Μουαμάρ Καντάφι, η οποία τελεί ακόμη υπό τον έλεγχο των ομάδων Τακφίρι.

Ο ηγέτης του ISIS ζει υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και μετακινείται συνεχώς, για λόγους ασφαλείας, καθώς η ζωή του κινδυνεύει περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου στον κόσμο σήμερα. Η τρομοκρατική ομάδα του δέχεται πλήγματα από μαζικές αεροπορικές επιθέσεις από τις πολεμικές αεροπορίας της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράκ, σε όλο το δυτικό Ιράκ και την ανατολική Συρία.

Ενώ τους πρώτους μήνες του 2015 διάφορα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο ηγέτης του ISIS μετακινούνταν συνεχώς μεταξύ της Μοσούλης (στο Ιράκ) και της Ράκα στη Συρία (της αυτοαποκαλούμενης “πρωτεύουσας” του Ισλαμικού Κράτους) εμπιστευτικές πληροφορίες και στοιχεία που έφτασαν στα χέρια μυστικών υπηρεσιών οδήγησαν σε αποκαλύψεις το Νοέμβριο ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι είχε μετακινηθεί από τη συριακή πόλη Άλμπου Καμάλ στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης, στην επαρχία Νινευή.

Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, η πολεμική αεροπορία του Ιράκ βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή του, καθώς κατευθυνόταν προς το Αλ-Καράμπλε, για να παραστεί σε σύσκεψη με διάφορους διοικητές του ISIS. 25 μέλη της τρομοκρατικής ομάδας σκοτώθηκαν στην ειδική εκείνη επιχείρηση που οργανώθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βαγδάτης, στην οποία όλο το εικοσιτετράωρο συλλέγονται οι τελευταίες πληροφορίες και στοιχεία από τις ιρανικές, ρωσικές, ιρακινές και συριακές μυστκές υπηρεσίες.

Ο διαβόητος τρομοκράτης σώθηκε παρά τρίχα από την απόπειρα κατά της ζωής του, αν και με θανάσιμα τραύματα. Λίγες ώρες μετά την επίθεση εναντίον του, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ δήλωσε ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι τραυματίστηκε στην ιρακινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της αυτοκινητοπομπής και μεταφέρθηκε μακριά από την περιοχή από τη φρουρά ασφαλείας του.

Ο αρχηγός του ISIS αρχικά μεταφέρθηκε στη Ράκα, όπου χειρούργοι του έσωσαν τη ζωή, αλλά απέτυχαν να του παράσχουν μια ολοκληρωμένη θεραπεία λόγω έλλειψης εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού.



Πηγές αποκάλυψαν λίγες μέρες αργότερα ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι είχε μεταφερθεί στην Τουρκία για θεραπεία, χάρη σε μια σειρά μέτρων συντονισμού από την CIA.

"Η CIA έχει κάνει το συντονισμό με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) για τη μεταφορά του Αλ-Μπαγκντάντι στην Τουρκία", μετέδωσε το αραβόφωνο κανάλι Αl-Manar TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, που βρίσκεται στη Λιβύη, δύο σύντροφοί του, οι οποίοι επίσης τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του “χαλίφη” του ISIS και συνελήφθησαν από τις ιρακινές δυνάμεις, επιβεβαίωσαν ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση.

Μετά από ανακοίνωση του ιατρικού προσωπικού, που επιβεβαίωνε ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι χρειαζόταν μήνες για να αναρρώσει, ένας από τους βοηθούς του ορίστηκε για να αναλάβει την αρχηγία  της ομάδας έως ότου ο “χαλίφης”επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο επικεφαλής του ISIS έχει, μέχρι στιγμής γλυτώσει από αρκετές απόπειρες κατά της ζωής του, γεγονός που τον έχει κάνει καχύποπτο και για την δική του φρουρά ασφαλείας.

Όλοι τον ψάχνουν στο Ιράκ και τη Συρία, οπότε κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι είναι στη Σύρτη”, δήλωσε σε ανταποκριτή του FNA η ίδια πηγή από τη Λιβύη, προσθέτοντας: “Αν είναι να κινδυνέψει η ζωή του, η Σύρτη θα είναι το τελευταίο μέρος στη Γη που θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι είναι το ασφαλέστερο οχυρό των ομάδων Τακφίρι στον κόσμο”.

Και ενώ ο αρχηγός δραπέτευσε, ο Συριακός Στρατός, οι Δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας (NDF), η λιβανική Χεζμπολάχ,  η αεροπορία της Συρίας και της Ρωσίας, καθώς και ο Ιρακινός Στρατός και οι δυνάμεις Al-Hashd Al-Shaabi, διεξάγουν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, προκειμένου να τερματίσουν τον έλεγχο του ISIS στην επικράτεια των δύο αυτών χωρών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτός λένε πήγε στη Λιβύη,καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό.Οργανώνουν από εκεί πιο κοντά στην Ευρώπη,τα μελλοντικά χτυπήματα οι τζιχαντιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]