Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μισή σύλληψη εμπόρου όπλων στην Αθήνα!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η είδηση, όπως μεταδόθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ, χαρακτηρίζεται, με την πρώτη ματιά, ως επιτυχία των ελληνικών διωκτικών αρχών και της ΕΥΠ. Όμως, με μία δεύτερη προσέγγιση αποκαλύπτεται μία παταγώδης αποτυχία. Μία αποτυχία που μπορεί μεν να έγινε υπό το καθεστώς πίεσης (κυρίως ξένων υπηρεσιών) μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο στα οποία αναφέρονταν η ανυπαρξία των ελληνικών αρχών στο κυνήγι των τζιχαντιστών, αφού η Ελλάδα αποτελεί οδό διέλευσής τους, αλλά, όλως παραδόξως μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε καμία σύλληψη υπόπτου, τη στιγμή που έως και ύποπτη ΜΚΟ (μέλη της έχουν κατηγορηθεί σε άλλες χώρες για συνεργασία με τρομοκράτες) δραστηριοποιούνταν ελεύθερα στο νησί της Λέσβου…

Από εκείνα τα δημοσιεύματα έως σήμερα υπήρξε κάποια κινητικότητα και, φυσικά, καταγράφηκε πρόοδος στην αντιμετώπιση του «φαινομένου» της διαβίωσης στην Ελλάδα αλλά και της δραστηριοποίησης ιδιαίτερα υπόπτων «προσωπικοτήτων» σχετιζόμενων με το «Ισλαμικό Κράτος».
Έτσι, σήμερα ανακοινώθηκε πως συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένας 49χρονος Αιγύπτιος με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για λαθρεμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Κατηγορείται ότι προμήθευε με κάθε είδους οπλισμό τη Χεζμπολάχ στο Ιράκ, στο Ιράν και στη Λιβύη. Η Χεζμπολάχ μάχεται κατά του Ισραήλ και των τζιχαντιστών στη Συρία, ενώ όλως τυχαίως, η σύλληψη του προμηθευτή όπλων καταγράφεται μετά την πρωθυπουργική επίσκεψη στο Ισραήλ…

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 49χρονος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 8/12/2015 στην περιοχή του Ασπρόπυργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη συνεργασία υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε., δυνάμει παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς βρισκόταν στην ελληνική πρωτεύουσα βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για συναντήσεις και θα οδηγηθεί την Τετάρτη στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Στο σημείο αυτό τίθεται και το κυρίως ερώτημα: Πραγματοποιήθηκε σύλληψη του υπόπτου αφού είχε ολοκληρώσει τις συναντήσεις και επαφές του; Αν ναι, γιατί η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις; Αν όχι, γιατί δεν του επετράπη να ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεών του, ώστε να πραγματοποιηθούν και άλλες συλλήψεις;

Στην πραγματικότητα, έτσι όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε η σύλληψη του συγκεκριμένου, ενώ είναι έμπορος όπλων, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα για την σύλληψη των… πελατών του ή των συνεργατών του στην Ελλάδα (έστω και έναν, για «ξεκάρφωμα» ακόμη και του πληροφοριοδότη!!!). Δηλαδή, έχουμε… μισή σύλληψη, εμπόρου όπλων της Χεζμπολάχ και, καμία σύλληψη υπόπτου ως τζιχαντιστή! Και αυτό δεν μπορεί να προσμετρηθεί ως θετικό αποτέλεσμα. Εκτός και εάν κάποιοι πιστεύουν πως θα εξευμενίσουν την πολιτική ηγεσία ή θα παρουσιάσουν έργο σε «σύμμαχες» υπηρεσίες, με συλλήψεις που δεν οδηγούν πουθενά, ελπίζοντας πως θα σκάσει μία βόμβα στα χέρια κάποιου τζιχαντιστή για να γίνουν ήρωες… Δυστυχώς, αυτά δεν συμβαίνουν συχνά. Το «μαγαζί» αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο delivery…

Δεν θα ρωτήσουμε την Αστυνομία, ούτε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τι πραγματικά συνέβη, αφού είναι δική τους δουλειά να μας προστατεύσουν από «προσωπικότητες» όπως του συλληφθέντα. Θα τους παρακαλούσαμε, όμως, κάτω από την πίεση που λειτουργούν και στην αγωνία τους να εμφανίσουν αποτελέσματα, είτε να τα εμφανίζουν «σωστά» είτε να μην τα εμφανίζουν καθόλου.
Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εμείς, από την πλευρά μας και για την συγκεκριμένη περίπτωση, ελπίζουμε πως οι ιθύνοντες λειτουργούν ελεύθερα και όχι υπό το κράτος πίεσης υποκείμενη παραίτησης – απόλυσης…

ΥΓ: Από την πλευρά μας κατανονούμε πως είναι δύσκολο να πιάσεις κάποιον τζιχαντιστή, κυρίως υπό το καθεστώς πίεσης. Πάντως, υπενθυμίζουμε στις αρμόδιες αρχές πως το Ινστιτούτο αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί εκστρατεία τρομοκρατίας και πόλωσης της Ευρώπης και ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει εμπνεύσει, χρηματοδοτήσει και σκηνοθετήσει τόσο απόπειρες επιθέσεων όσο και επιτυχημένες επιθέσεις στη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βοσνία, το Κόσοβο και την Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2014.
«Το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να τιμωρήσει τις χώρες που δρουν εναντίον του, στο Ιράκ και τη Συρία. Επίσης, επιζητά την πόλωση της Δύσης, εμπνέοντας διαμάχες της κοινωνίας και του κράτους με τις ευρωπαϊκές κοινότητες μουσουλμάνων. Το ISIS πιστεύει ότι η έντονη πολιτιστική σύγκρουση θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη και θα ενθαρρύνει τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στην οργάνωση, στο Ιράκ και τη Συρία», προειδοποιεί το Ινστιτούτο.
Ο χάρτης του Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι ιδιαίτερα δραστήριο με επιθέσεις στη Γαλλία και την Τουρκία. Επίσης, οι Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία και Βρετανία είναι οι βασικές «δεξαμενές» ξένων μαχητών.
«Είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να επεκτείνει τις προσπάθειές του για να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει πολύπλοκες τρομοκρατικές επιθέσεις στηνΕυρώπη», αναφέρει το Ινστιτούτο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]