Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν να ιδρύσουν ισλαμικό κράτος στην... Βρετανία!

Τη στιγμή που οι τζιχαντιστές σφάγιαζαν το Παρίσι, εξτρεμιστές στη Βρετανία μιλούσαν για την υποχρέωσή τους να ιδρύσουν Ισλαμικό Κράτος στη Βρετανία. Οι σοκαριστικές δηλώσεις έγιναν σε μια στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης γινόταν θεατής στο τρομακτικό αιματοκύλισμα στη Γαλλία.

Στην εκδήλωση "Quiz a Muslim" μίλησαν ο Taji Mustafah, εξτρεμιστής της οργάνωσης Hizb-ut Tahrir, και ο Moazzem Begg, πρώην τρόφιμος του Γκουαντάναμο και ιδρυτής της καμπάνιας CAGE, ο διευθυντής του οποίου περιέγραφε τον Τζιχάντι Τζον ως έναν "όμορφο νεαρό άντρα". Οι ομιλητές ανέφεραν πως υπάρχει ισλαμικό καθήκον να παλέψουν για ένα "Ισλαμικό Κράτος" και πως οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μπορούν να καθορίζουν την αγγλική νομοθεσία σύμφωνα με τη Σαρία και το Κοράνι.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Dr Sheikh Haitham Al Haddad από το Muslim Research and Development Organisation που είχε χαρακτηρίσει την τζιχάντ ως μια από τις πιο ενάρετες πράξεις στον Αλλάχ. "Δεν θα έπρεπε να ρωτάμε αν πρέπει να συμβαδίσουμε με τους Βρετανούς. Θα έπρεπε να είμαστε εταίροι στον καθορισμό του τι είναι η Βρετανία". Ο Moazzem Begg, που πήρε αποζημίωση 1 εκατομμυρίου λιρών από τη βρετανική κυβέρνηση όταν κατηγόρησε τους υπαλλήλους του Ηνωμένου Βασιλείου για βασανιστήρια, αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ενότητα στις χώρες μας. Τα μέλη του πάνελ υποστήριξαν την πρόταση πως ο νόμος του Θεού θα πρέπει πάντα να είναι ανώτερο των ανθρώπινων.

Ο μουσουλμάνος δημοσιογράφος Dilly Hussain που διοργάνωσε την εκδήλωση χαρακτήρισε ορισμένους από τους ομιλητές πολύ αμφιλεγόμενους. "Ορισμένοι από αυτούς έχουν πράγματα που έχουν θεωρηθεί δυσάρεστα. Από την άλλη πλευρά κανένας τους δεν έχει παραβεί τους νόμους".



Πηγή: Dailymail


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]