Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος - Ανοίγουν οι πύλες της κόλασης!

Επικίνδυνη κλιμάκωση με την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αερσκάφους 
Ρωσία: Στον Συριακό εναέριο χώρο το Su24 που κατέρριψε η Τουρκία
Η Τουρκία κάνει έκκληση στο ΝΑΤΟ...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα πολεμικό αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορίας που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε στο Reuters τούρκος στρατιωτικός.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία και είναι ένα Su-24
Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA και τόνισε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.
Πλάνα που μεταδόθηκαν νωρίτερα από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή έδειχναν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη πραγματοποιούν γιγαντιαία επιχείρηση αυτή την στιγμή για την ανεύρεση των δυο πιλότων. Εάν αληθεύει το υλικό που θελει ισλαμοφασιστες τουρκμένους να συλλαμβάνουν τον έναν πιλότο, τότε οι επιχειρήσεις εδάφους είναι δεδομένες με άγνωστες συνέπειες.
Σύμφωνα με οπτικό υλικό (μη καλής ποιότητας) που διέρευσσε στο διαδίκτυο, ο ένας από τους δύο πιλότους ξεσκίζεται στην κυριολεξία από τα χέρια των ισλαμοφασιστών που τον κατεβάζουν απο το δέντρο όπου είχε πέσει μαζί με το αλεξίπτωτο του. Ειναι βέβαιο πως εάν οι πιλοτοι δολοφονηθούν, ειδικά με οπτικοακουστικό υλικό, η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι ασύλληπτη.
Φωτογραφία που εμφανίστηκε αμέσως μετα την υποτιθέμενη σύλληψη του ενος ρώσου πιλότου απο τους τουρκομανους ισλαμοφασιστες δείχνει πως ο πιλότος φαίνεται να εχει δολοφονηθεί… με βασανιστήρια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση της γνησιότητας της φωτογραφιας.

Μαζί με τα Su30M που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Συρία έχει σύμφωνα με πηγές αναπτύξει δώδεκα Su-24 Fencers στη Συρία επίσης.
Τα αεροπλάνα αυτά λειτουργούν ως επιθετικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς που θα είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ανταρτών σε ολόκληρη τη Συρία.

Αρχικά, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk είχε μεταδώσει πως τουρκικά αεροσκάφη κατέρριψαν στην τουρκο-συριακή μεθόριο πολεμικό αεροσκάφος που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV, έκανε λόγο για πολεμικό αεροσκάφος που συνετρίβη σε συριακό έδαφος κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο.



Σημειώνεται πως, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.

Για 10 προειδοποιήσεις κάνουν λόγο οι Τούρκοι

Το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο καταρρίφθηκε στη συρο-τουρκική μεθόριο, έλαβε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και διευκρίνισε ότι δύο τουρκικά F-16S έλαβαν μέρος στην κατάρριψή του.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι «ένα ρωσικό μαχητικό Su-24 καταρρίφθηκε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις», σύμφωνα με προεδρικές πηγές.

Τούρκος στρατιωτικός δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ότι τουρκικά F-16 κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος άγνωστης ταυτότητας που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Ο ύποπτος ρόλος της Τουρκίας αρχίζει να ξεκαθαρίζει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού θεωρείται δεδομένη, πλέον, η "απάντηση" της Μόσχας. Ο παράφρονας Ερντογάν, επιχειρεί να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο. Άγνωστη θεωρείται η στάση που θα κρατήσει η Δύση (κυρίως οι ΗΠΑ) και από την οποία θα κριθεί εάν θα υπάρξει κλιμάκωση και γενίκευση ενός πολέμου που σαν πρόσχημα θα έχει τους τζιχαντιστές, αλλά ως πυροκροτητή τον ημιπαράφρονα Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε στην κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους ενώ αυτό βρισκόταν μέσα στον Συριακό εναέριο χώρο, όπως ανακοινώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας...


Φωτογραφία και βίντεο του νεκρού ρώσου πιλότου, όπως δημοσιεύθηκαν από τους τζιχαντιστές


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]