Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημήτρης Ιατρόπουλος: "Αλέξη πάρε τα κουμάντα σου..."

Απ' ό,τι ξέρουμε, ο ΟΗΕ έχει τελεσίδικα γνωμοδοτήσει, πως οι υπεύθυνοι για την Ποντιακή Γενοκτονία, οφείλουν να αποζημιώσουν τα θύματά τους.
Για την Γενοκτονία, όχι την "εθνοκάθαρση"..

Τι δουλειά έχει τώρα, ο Φίλης, στα καλά του καθουμένου, να παίζει το παιχνίδι των Τούρκων, Αλέξη, εσένα ρωτάω, εντάξει;

Τι είδους "εργολαβία" είναι κι ετούτη ρε συντρόφια;
Φοβήθηκε μην τυχόν και φτωχύνουν οι γείτονες;

"Παράξενο" δεν είναι όλο αυτό το "ιδιαίτερο ενδιαφέρον" του... Υπουργού Παιδείας, της Ελλάδας μας, όπου οι Πόντιοι ακρίτες φυλάττουν Θερμοπύλας στα ακρότατα σύνορά μας;

Να θυμηθώ τώρα, την κλασική ατάκα του μακαρίτη φίλου μου, του Σπύρου Καλογήρου, "είναι πολλά τα λεφτά,Άρη";

Αλέξη,σε παρακαλώ, κάνε κάτι και μάλιστα γρήγορα, και βγάλε απ' το μυαλό μου την αμαρτωλή υποψία που το περιτριγυρίζει..

Γιατί είναι απ΄ αυτές, που αν βγουν αληθινές, στο πλήρωμα του καιρού, οδηγούν τον διαπράξαντα την ΄Υβρι, στο ικρίωμα.

Τελεία.

Δημήτρης Ιατρόπουλος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αλέξη,σε παρακαλώ, κάνε κάτι και μάλιστα γρήγορα, και βγάλε απ' το μυαλό μου την αμαρτωλή υποψία που το περιτριγυρίζει... .Γιατί είναι απ΄ αυτές, που αν βγουν αληθινές, στο πλήρωμα του καιρού, οδηγούν τον διαπράξαντα την ΄Υβρι, στο ικρίωμα.

    kx
    Ύβρι διαπράττουν οι κλέφτες (τραπεζίτες) και ποτέ κανείς κλεπταποδόχος (εκλεγμένο ανδρείκελο) δεν θα τολμούσε να επωμιστεί το βαρύ έργο της Ύβρεως κατά των εργοδοτών του. Οι Υβριστές ξέρουν καλά με ποιους έχουν να κάνουν και τους αντιμετωπίζουν με τον τρόπο, που αυτοί χειρίζονται και ξέρουν καλά. Βάζουν τους κλεπταποδόχους να τρώγονται μεταξύ τους. Το ικρίωμα το στήνουν αυτοί μόνοι τους, οι κλεπταποδόχοι και όχι οι κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Κυπριανέ,εδώ την ΄Υβρι την διαπράττει ο Φίλης απέναντι στον Ποντιακό Ελληνισμό.Και ως διαπράξας,"διεκδικεί" και την αγχόνη του,όπως μας διδάσκει η Ιστορία μας. Απλώς ο ποιητής,υπαινίσσεται "σχέσιν" υβριστού προς αφεντικά,με τον παρεμπίπτοντα συνειρμό κάποιου "αλισιβερισιού" προφανώς...

      Διαγραφή
    2. «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»

      Καλέ μου Ανώνυμε, έστω, ας δεχτώ ότι "εδώ την ΄Υβρι την διαπράττει ο Φίλης απέναντι στον Ποντιακό Ελληνισμό", υπό την σκέπη του Τσίπρα-Σύριζα. Και ακόμη, ας δεχτώ ότι "ως διαπράξαντες την Ύβρι, διεκδικούν και την αγχόνη". Ναι, αλλά από ποιους ; Οι Τσίπρας- Φίλης - Σύριζα είναι οι βέβηλοι ή μήπως είναι άλλος ;

      Ο ποιητής εκ του προχείρου κυπριανός χ, αποσαφηνίζει τον υπαινιγμό : τη σχέση του εντολοδόχου διακομιστή της ύβρεως Τσίπρα-Φίλη-Σύριζα, προς τον εντολέα του. ( Αν θέλεις το «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» ). Που αυτός είναι κυρίως ο Υβριστής. Από θύματα γινόμαστε θύτες.

      Οι Τσίπρας- Φίλης-Σύριζα, ως εκτελεστές της Ύβρεως, δεν μπορούν να τα βάλουν με τον Υβριστή. Είναι ο Μεγάλος που τους τρέφει. Επειδή όμως το αφεντικό ξέρει ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος τρελός να του τα πει "χύμα και τσουβαλάτα" (σημ. αυτό το γνωρίζουν οι διακομιστές εντολοδόχοι, αλλά δεν έχουν τα κότσια να το πουν) στήνει το ικρίωμα της κρεμάλας και του αποκεφαλισμού με ξένα χέρια, Με τα δικά τους χέρια !

      Οι εντολοδόχοι-διακομιστές δεν μπορούν να πουν στο αφεντικό "κλέφτης εσύ, κλέφτες κι εμείς, τα κλεψιμαίικα που μας δίνεις, αυτά δίνουμε κι εμείς" και άλλα ακόμη, που δεν γράφω χάριν συντομίας. Προτιμούν, λοιπόν, τα εκτελεστικά όργανα, να κόβει ο ένας το κεφάλι του άλλου, ή ο ένας να κρεμάει τον άλλο. Κι έτσι, με το να στήνουμε εμείς το ικρίωμα, ο Υβριστής κάνει τη δουλειά του. Με άλλα λόγια, πληρώνουμε το λογαριασμό της δικής του βρισιάς. Φυσικά, δεν σημαίνει αυτό ότι δεν είμαστε υβριστές.

      Αλλά ποιος από εμάς, όπως μας κατάντησαν, μπορεί να καταλάβει "την κλασική ατάκα του μακαρίτη φίλου μου - σ.σ. δεν ήταν φίλος μου - Σπύρου Καλογήρου, «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» " (sic) ; Ο Άρης, είναι κάποιος Άρης, που τα "τσεπώνει" και άλλο τίποτα. Κατάλαβες, Ανώνυμε, που δεν φταις εσύ ; Φταίνε οι δάσκαλοι,, με τα στραβά γράμματα που σε μάθανε για την Ιστορία μας και αυτά που (δεν μας) διδάσκει.

      Αν θέλεις, διάβασε κι αυτό, με βοηθό την αναζήτηση Google : "Φασίστες και ναζιστές χαρακτηρίζονται όσοι αρνούνται να υποταχθούν στο σιωνιστικό - Δυτικό ολοκληρωτισμό". Σημείωση, αποφεύγω τη χρήση συνδέσμου.

      Διαγραφή
  2. Ίδια ράτσα με του Μουσταφά Κεμάλ έχει! Μάλλον συμφωνεί και με τις δηλώσεις φίλη και με την παρότρυνση του στεργιάδη στον τύπο που πρότεινε για νόμπελ ειρήνης το κορίτσι-σφαγέα των προγόνων μου.
    Τελικά σ' αυτόν τον τόπο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Φυσικά υπάρχουν και οι τεχνολόγοι, οι τεχνίτες του λόγου, που γράφουν κι αυτοί μυθιστορήματα, ποιήματα, ή άλλου είδους ακαδημαϊκά πονήματα."

    Πέστο μας κύριε Κυπριανέ μας,ότι έχεις θέμα με τους γραφιάδες! Πρέπει να τρέχουμε δηλαδή στις ιστοσελίδες σου για να μας το μαρτυρήσεις;
    Κρίμα όμως,γιατί δείχνεις να έχεις ελληνική παιδεία. Ελληνική Αγωγή όμως,δεν έχεις Κυπριανέ κι ούτε ποτέ σου θα αποκτήσεις. Γαρ ή Φευ,ή και τα δύο...
    Οπότε και καινούργιο Ακάθιστο ΄Υμνο να γράψει ο οποιοσδήποτε Ιατρόπουλος,εσύ,εκεί,θα ορμήξεις..Καλέ μου χριστιανέ,ο κόσμος έφυγε μπροστά,δεν το βλέπεις;
    Λυπούμαι δεν ξανακουβεντιάζουμε μαζί. Είσαι θρησκόληπτος φανατικός. Εγώ είμαι απλός χριστιανός και ΄Ελληνας.Δεν ταιριάζουμε.
    Και επειδή κάπως πας να με ειρωνευτείς αναφέροντας συχνά το "Ανώνυμος",σου συστήνομαι:
    Με λένε Γιάννη Φλέσσα,είμαι συνταξιούχος δημοσιογράφος και συγγραφέας.
    Και καλός άνθρωπος,απ' ότι λένε όσοι με γνωρίζουν προσωπικά.
    Αυτά,κύριε Χριστοδουλίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]