Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την έξοδο κινδύνου ψάχνει ο Καμμένος

  • Σχέδια άμυνας και επίθεσης καταστρώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • "Μυρίστηκε" το οριστικό πολιτικό του τέλος και αναζητεί τρόπους ασφαλούς επαναφοράς στο "μαντρί"...
  • Σχεδιάζει την προσωπική του ηρωϊκή έξοδο που όμως θα πρέπει να οδηγήσει σε κατάρρευση στην κυβέρνηση Τσίπρα
Συζητείται ιδιαίτερα στους κύκλους των πολιτικών συντακτών η στάση του Πάνου Καμμένου, προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) και κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, οι αγκαλιές των οποίων τη νύχτα των εκλογών, είναι ίσως οι πιο ζωηρές εικόνες, όντας θριαμβευτές αμφότεροι.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια και θα είμαι «στεγνός». Η «θεωρία» θέλει τον Πάνο να έχει ήδη αρχίσει να σκέπτεται το πολιτικό του μέλλον. Φέρεται να θεωρεί (το «φέρεται» θα το ξαναγράψουμε πολλές φορές…), ότι με τα τωρινά δεδομένα είναι η τελευταία φορά που κατορθώνει να εκλεγεί και να διασωθεί πολιτικά. «Saved by the bell», που λένε και στο Αμέρικα.

Οπότε τι φέρεται να σκέπτεται ο πολυμήχανος Πάνος που μας προέκυψε «κόκκινος» στην πράξη, στερώντας τον τίτλο από τον ορίτζιναλ φορέα, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο; Την επιστροφή στο μαντρί. Τί περιλαμβάνει η στρατηγική που έχει στο μυαλό του;

Να ρίξει… τροχιοδεικτικά, καλλιεργώντας το έδαφος για να πείσει το πόπολο που αστειεύεται πικρά πλέον με εκείνο «στα τέσσερα, στα τέσσερα», ότι παραμένει «δύναμη αντίστασης» και θα στυλώσει τα πόδια όταν κυβερνητικές πρωτοβουλίες συγκρούονται με βασικές αρχές της πολιτικής των ΑΝΕΛ.

Υπάρχει ένας άγνωστος «Χ» στην εξίσωση όμως, κι αυτός δεν είναι άλλος από την έκβαση της μάχης για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας… Εκεί είναι άλλωστε το «μαντρί». Δεν γυρνάς όμως ελαφρά τη καρδία όταν τους έχεις σούρει τα μύρια όσα. Οπότε, ο Πάνος έχει προτιμήσεις και η φημολογία τον θέλει να ενδιαφέρεται έντονα, κοιτώντας μάλλον βόρεια, έχοντας διαμηνύσει ήδη θερμές ευχές.

Για να γυρίσει πίσω ο Πάνος, το πρώτο που θα γίνει είναι να δημιουργηθούν συνθήκες ανασύστασης της «δεξιάς πολυκατοικίας» και το δεύτερο, να βρει την αφορμή να τινάξει την κυβέρνηση στον αέρα. Τότε φυσικά ούτε πίσω θα κάνει με ελληνικές μπιρίτσες, ούτε θα αφήσει να πάνε χαμένες ευκαιρίες-πάσες, σαν τις μπούρδες του Νίκου Φίλη.

Αν αυτό γίνει, τότε ελπίζει να μην τσιμπήσουν Ποτάμια και το ΠΑΣΟΚ της κ. Γεννηματά, ώστε να πάμε σε εκλογές με τον ίδιον να πιστώνεται από το δεξιό ακροατήριο την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα και να του… χορηγήσει άφεση αμαρτιών. Αν πάλι τσιμπήσουν οι κεντροαριστεροί και φτιαχτεί νέα κυβέρνηση, ο Πάνος μάλλον θα απεκδυθεί το βερμπαλιστικό του φλερτ με το Κέντρο και ταξιδεύοντας προς τα δεξιά, θα φτάσει τόσο μακριά, που θα γίνει… βασιλικότερος του μεγαλειοτάτου!

Παλιοχαρακτήρες όσοι τα συζητούν αυτά, είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Εμείς απλά μεταφέρουμε όσα κυκλοφορούν…

DAVE
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]