Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο μουσουλμάνοι βουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας...;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Εάν δεν πρόκειται για μία είδηση που θέλει να προλάβει τραγικές καταστάσεις, τότε δεν είναι μία απλή εσφαλμένη πολιτική κίνηση στα όρια της ηλιθιότητας... Τότε πρόκειται κάτι άλλο, πάρα πολύ επικίνδυνο που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση. Κι αυτό, επειδή είναι γνωστό ότι οι μουσουλμάνοι βουλευτές (που εκλέγονται) είναι "καθαρές επιλογές" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή έμπιστοι της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Απολύτως λογικό είναι, λοιπόν, το πλήθος ερωτημάτων στις τάξεις των βουλευτών που προκαλεί η κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ).

Το θέμα, όπως αναφέρεται, σχολιάζονταν εντόνως χθες το βράδυ σε διακομματικά κοινοβουλευτικά πηγαδάκια καθώς στη συγκεκριμένη επιτροπή εξετάζονται ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας πολλά εκ των οποίων έχουν άκρως απόρρητη διαβάθμιση.

Το οξύμωρο (το γελοίο, για να είμαστε ειλικρινείς, κι ας παραβιάζουμε την "πολιτική ορθότητα" της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου) είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να εκδώσουν ανακοινώσεις από τη στιγμή που πρόκειται για Έλληνες βουλευτές, από την άλλη όμως είναι από ετών γνωστόν ότι αρκετοί από αυτούς κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται στην Τουρκία και συναντώνται με στελέχη της γειτονικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά μας προτιμούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός. Ίσως οι κυβερνώντες να γνωρίζουν καλύτερα. Αν όμως κάνουν λάθος... τότε θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της διευκόλυνσης μεταφοράς κρίσιμων και ευαίσθητων πληροφοριών εθνικού περιεχομένου σε ξένη χώρα, όσοι εισηγήθηκαν και όσοι αποδέχθηκαν την τοποθέτηση των δύο (συγκεκριμένων) μουσουλμάνων βουλευτών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Περιμένουμε, όμως, δηλώσεις από τους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Τέρενς Κουίκ. Θα είχαν, πράγματι, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι ό,ποιες δηλώσεις έκαναν (αν τολμήσουν). Προφανώς, η συγκεκριμένη τοποθέτηση των δύο μουσουλμάνων βουλευτών καλύπτει τις "πάγιες κόκκινες γραμμές" των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι δεν διαβλέπουν την πιθανότητα να ενημερωθούν ξένες χώρες για τα όσα θα ενημερώνεται η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία διαχειρίζεται άκρως ευαίσθητες και στον απόλυτο βαθμό διαβαθμισμένες πληρφορίες.
Κάποιοι μετά και από αυτή την κυβερνητική απόφαση - τοποθέτηση, θα έλεγαν πως "μπήκαν οι λύκοι στο μαντρί". Δυστυχώς, θα τους διαψεύσουμε. Οι "λύκοι" δεν μπήκαν τώρα στο μαντρί, αλλά βρίσκονται σε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, απλά, βάζουν και τα... "φιλαράκια" τους.

ΥΓ: Φυσικά, θα ήταν υπερβολικό να ζητήσουμε από τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο (πολύπλοκο μάλλον για τον ίδιο) θέμα, αφού μέχρι πρότινος δεν γνώριζε καν ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα... Όμως θα καταθέσουμε μία απορία και θα περιμένουμε (ματαίως;) απαντήσεις από τους αρμόδιους πολιτικούς: Μήπως στην Τουρκία έχει τοποθετηθεί στην εκεί επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, κάποιος "ρωμιός" ή κάποιος Κούρδος; Τις απαντήσεις στις απορίες μας και τις δηλώσεις για την "τσιμεντωμένη πατριωτική γραμμή και στάση" των ΑΝ.ΕΛ, τις περιμένουμε από τον εγνωσμένης ευαισθησίας επί των εθνικών θεμάτων κ. Τέρενς Κουίκ. Και μην ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο συμπεριλαμβάνεται στα "κρατικά μυστικά", γιατί θα του υπενθυμίσουμε ότι δύο εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου βρίσκονται στην πλέον ευαίσθητη επιτροπή της Βουλής...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Οι Προγονικες ΑΡΧΕΣ αιωνια προσμενουν ...Ερχεται ΝΕΜΕΣΙΣ για σας ,ΕΛΛΗΝ αν Δεν σου πρεπει...ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΩΣ ΑΝΑ-ΠΝΟΗ Θα λουσει τη βρωμια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξυπνήστε..οι πολιτικοί και οι Βρυξέλες δέν κάνουν και τίποτα κακό . Απλά εφαρμόζουν τις συνέπειες της προδοσίας. Προδοσία, επίσημα και έντιμα ανακοινωμένη απ τη βουλή (απ το 2011)οπου το σάπιο 99% των Ελλήνων πολιτών, την έχουν τα καθάρματα αποδεχθεί με μεγάλη χαρά (και δέν την έχουν καταγγείλει ). Και συνεχίζουν τα πουλημένα τομάρια να μην την καταγγέλλουν. δείτε και κοινοποιήστε.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200775518050203&set=a.1303244981119.2039806.1230303395&type=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι φωνάζουμε ;
    Αυτο λεμε εδω και πολλα χρονια .301 οι εφιάλτες .
    Και ΟΛΟΙ οι βολεμένοι με τις οικογένειες τους εναπομείναντες ψηφοφόροι τους .
    Ουτε στους δρόμους ουτε συγκεντρώσεις ουτε τίποτα απαρχαιωμένο με κραυγές και πολύχρωμα κουρελόχαρτα .
    Γενικη πολιτικη ανυπακοη και ταχέως ετοιμασίες για πρωτόγνωρες εικόνες και ακούσματα ....
    Καλη δυναμη και
    ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ ταχ´ αυριον εσσετ´ ΑΜΕΙΝΟΝ ! Το μονο σίγουρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "ωραιο" θα ειναι να φτασουν διαβαθμισμενες σκεψεις-πληροφοριες στους απεναντι απο κατι δικους μας ερωτυλους του χρηματος και να την πληρωσουν αυτοι οι "φουκαραδες". Για να προφυλαξουν την φιμη τους και τα νοτα τους δεν θα επρεπε να δεχθουν να συμμετασχουν. Ας πηγαιναν σε αλλες επιτροπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί άλλου σχολίου, που θα αποτελούσε άλλωστε ταυτολογία με το περιεχόμενο της ανάρτησης, ένα μόνο -εύλογο, πιστεύω- ερώτημα: τι φρονεί επί του θέματος ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Το κακό ξεκινάει απο τη στιγμή που μπήκαν στις εκλογές και οι 2 Μουσουλμάνοι Τουρκογενείς πρώτοι στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους συμπατριώτες μου Ροδοπίτες Χριστιανούς Ελληνογενείς που ενώ ήξεραν ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγούν οι Τουρκογενείς, το έπραξαν πρόθυμα και αδίστακτα. Κατά το Λαό και οι άρχοντες. Λάθη επί λαθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]