Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άνω κάτω το ΥΠΕΞ: Διαφωνίες με Κοτζιά και παραιτήσεις διπλωματών

  • Ο Κοτζιάς διαλύει το υπουργείο Εξωτερικών με τις αποφάσεις του...
  • Άνω κάτω έχει γίνει το ΥΠΕΞ με τον τρόπο που ο Νίκος Κοτζιάς αντιμετωπίζει ανώτερους διπλωματικούς και υπήρξαν ήδη οι πρώτες παραιτήσεις
Κύμα παραιτήσεων στην υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών προκαλεί η εμμονή του Υπ. Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να απομακρύνει από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αλλά και η στοχοποίηση και άλλων ανώτερων διπλωματών .

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη παραιτηθεί ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και από τα πλέον έμπειρα στελέχη της Διπλωματικής Υπηρεσίας Μιχάλης Σπινέλλης ,ενώ έχει υποβάλλει την παραίτηση του και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος ,οι οποίοι μάλιστα συνόδευαν και τον κ.Κοτζιά στην επίσκεψη του στην Νέα Υόρκη.

Η έμμονή με την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε ένα ήδη γεμάτο ποτήρι ,καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρξει φαινόμενα, στοχοποίησης και άλλων διπλωματών ,οι οποίοι απλώς δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τον κ.Κοτζιά όταν εκείνος ηταν υπάλληλος του Υπουργείου σε θέση εμπειρογνώμονα.

Πηγές του Υπουργείου αναφέρουν χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις Ριζοπουλου ,Νασίκα, Καλογεροπούλου ,Γαριλίδη, Μαθιουδάκη κ.α. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ήταν ιδιαίτερα προσβλητική και απαξιωτική για ολόκληρη την Διπλωματική Υπηρεσία ,η αντιμετώπιση που επεφύλαξε ο κ.Κοτζιας σε μια άριστη διπλωμάτη όπως η κ.Παπαδοπούλου προτείνοντας της μάλιστα την μετάθεση της στο Σεράγεβο ,στο ..Μοντεβιδέο η στην ..Κινσάσα.

Πάντως το ρήγμα αυτό που προκαλείται μεταξύ της πολίτικης ηγεσίας και της υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών αναμένεται να κλονίσει ακόμη περισσότερο το κρίσιμο αυτό υπουργείο σε μια περίοδο μάλιστα που όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά και η χώρα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις όπως το προσφυγικό .

Πηγή TheToc


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Παραιτησεις λογω επικειμενης αναγνωρισης Κοσσοβου!

    Μετα το ξεπουλημα του Ανατολικου Αιγαιου στους Τουρκους!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην ειναι αποφάσεις του .
    Άλλος ενας χοντροσκούληκας υπηρέτης των αποικιοκρατών ειναι το αρχιδι .
    Εαν δεν κάνουμε γενικη ανυπακοη θα χυθεί πολυ αίμα . Οι τύποι ειναι σε αποστολη διαμελισμού της Πατριδος μας .
    Και οι 300 συν τον γύφτο που παριστάνει τον πρόεδρο τους ειναι ο αληθινός εχθρός του Εθνους . Οι κατακτητές τοκογλυφοι βρήκαν τις πορνες τους και ξευτιλισαν τον Ελληνισμό .
    Φτάνουν οι διαπιστώσεις , πράξεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετειχαν στο προσφατο ταξειδι στις ΗΠΑ, πηραν τις νεες εντολες τους απο τους αφεντες τους και ως πιστοι υποτελεις δουλοι τους, μολις επεστρεψαν στα γραφεια τους συνεχιζουν την διαλυση και καταστροφη μας προς ωφελος των ξενων συμφεροντων. Που ειναι οι Καμμενος, Νικολοπουλος, Κουικ και αλλοι δηθεν πατριωτες να βαλουν φρενο;;; Αχ τραγικο, ξεπουληθηκαν ολοι για μια εφημερη γευση εξουσιας και επιλεγουν να γραφτουν στις μαυρες σελιδες της ιστοριας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντομα θα κατατεθεί αγωγή στο υπ. Οικονομικών.
    Το μασωνικό σύστημα θα πέσει σα χάρτινος πύργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]