Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκοσμιότητες...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το  παγκόσμιο χρέος ανέρχεται λέει σε 199 τρισ. δολάρια και αποτελεί το 286% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Αν δηλαδή όλες οι χώρες του κόσμου χρωστούσαν όσα ''χρωστάει'' η Ελλάδα σε ποσοστά επί του ΑΕΠ, τότε το παγκόσμιο χρέος θα ήταν πολύ μικρότερο, δηλαδή κάπου 180-190% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Άρα η χώρα μας με 180 τόσο τοις εκατό χρέος επί του ΑΕΠ της, δικαιούται να πάρει ''επιστροφή''  ίσα με 100 ποσοστιαίες μονάδες, και να ΄ριξει το ''χρέος'' της στο 80κάτι μόνο τοις εκατό του ΑΕΠ!

Πέρα όμως απ' την πλάκα (που δεν είναι και τόσο πλάκα), το ποσό των 200 περίπου τρις δολαρίων είναι ιλιγγιώδες, μόνο και μόνον αν σκεφτεί κανείς πως υπερβαίνει κατά 130 τρισ. το παγκόσμιο ΑΕΠ που είναι μόλις 70 τρισ. δολάρια!
Κι αυτό βεβαίως υπολογίζοντας μέσους όρους, και όχι απόλυτα και πραγματικά ανά κράτος νούμερα.
Και το ερώτημα είναι: ποιός και σε ποιόν χρωστάει τέτοια ποσά;
Απάντηση: Κανείς σε κανέναν.

Διότι ενώ το παγκόσμιο εισόδημα είναι λίγο-πολύ ένα ποσό πραγματικό, το παγκόσμιο χρέος είναι ένα ποσό απολύτως πλασματικό.
Πρόκειται για λογιστικές ηλεκτρονικές εγγραφές ένός χρήματος που δεν υπάρχει.
Κι αυτό διότι μιλάμε για παγκόσμια ποσά και όχι για χρέη προς εξωγήινους.
Αν πάλι με το χρέος αυτό υπονοείται πως έχουν προεξοφληθεί και τα μελλοντικά εισοδήματα, αυτό πάλι σημαίνει πως αν ολοι οι άνθρωποι όλου του κόσμου εργάζονται για 2,86 χρόνια χωρίς να καταναλώνουν ούτε να τρώνε τίποτα, τότε το χρέος θα μηδενιστεί!
Ο παγκόσμιος πληθυσμός πάλι, θα έχει (εκ)μηδενιστεί πολύ πιό σύντομα.

Να λοιπόν γιατί η Παγκοσμιοποίηση στοχεύει στην αποκλειστική χρήση πλαστικού και όχι φυσικού χρήματος: Διότι απλούστατα, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΧΡΕΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! 
Θέλουν να μας έχουν στο χέρι, μετατρέποντας το πραγματικό χρήμα που θα έπρεπε να κατέχουμε σε ηλεκτρονικές καταγραφές.
Καταγραφές που με ένα πάτημα του κουμπιού θα μπορούν να μειώνονται ή να εξαλείφονται εντελώς, κατα ''το δοκούν'' του συστήματος.
Για να μπορούν να μας κρατάνε ομήρους εκβιάζοντάς μας συνεχώς.
Γι αυτό και οι τόσες παραινέσεις και ''συμβουλές'' για να επιστρέψουμε, όσοι έχουμε, το φυσικό χρήμα στις τράπεζες.

Γι αυτό η φαγούρα και το κόψιμο της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης για χρήση πλαστικού χρήματος και όχι μετρητών.
Χέστηκαν για την ''πάταξη της φοροδιαφυγής''  ή για την είσπραξη του ΦΠΑ. 
Να εφαρμόσουν με ευλάβεια το πείραμα της Παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα, κατ' εντολή των τοκογλύφων θέλουν.

Σε δεύτερο επίπεδο, και για τον ίδιο λόγο, γίνονται και οι τόσες προσπάθειες περιορισμού και απαγόρευσης τών καλλιεργειών σε ιδιωτικό επίπεδο: διότι ό,τι παράγει κανείς είναι οιονεί χρήμα, είναι δύναμη, είναι απεξάρτηση απ' τον εκβιασμό τους.

Έχουμε πει και θα το ξαναπούμε για χιλιοστή φορά: Οι καιροί δεν είναι απλώς πονηροί. Είναι δολοπλόκοι και εγκληματικοί.
Πρέπει να βλέπουμε και να διαβάζουμε πίσω απ' τα λόγια τις δηλώσεις και τις ''αναλύσεις''.
Κι αν δεν μας είναι εύκολο, απλώς εφαρμόζουμε έναν γενικό, χοντρικό, μα αποτελεσματικό κανόνα:
Κάνουμε το αντίθετο από αυτό που μας διατάζει το σύστημα. Δεν πειθαρχούμε. Και είμαστε σίγουροι οτι το καλό μας είναι στην αντίθετη πλευρά από κείνη που μας δείχνουν!
Και μάλιστα όσο πιό έντονα μας την δείχνουν, τόσο πιό μακριά κι απέναντι το καλό μας βρίσκεται. 

Απειθαρχία λοιπόν.
Νούμερο ένα: δεν επιστρέφουμε όσοι έχουμε ούτε μισό ευρώ στις τράπεζες.
Νούμερο δύο: καλλιεργούμε τρόφιμα όπου και όπως μπορούμε. Στην αυλή, στον κήπο, στην βεράντα μας. Στην γλάστρα. Μία ντομάτα. Μία πιπεριά. Λάχανα. Ο,τιδήποτε.

Μπορεί να μη χορτάσουμε το στομάχι, θα εξασκήσουμε την αυτοπεποίθησή και την ψυχική μας δύναμη όμως, για τον μεσαίωνα που έρχεται... 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πολύ καλό άρθρο….
    Πάντως, το παγκόσμιο χρέος βασισμένο σε παράγωγα φούσκες, (και άλλα «έξυπνα τραπεζικά προϊόντα», ξεπέρασε το 1.5 quadrillion δολάρια, (1500 τρισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς κανένα αντίκρισμα βέβαια – ψηφιακά δηλαδή ),…., που σημαίνει πάνω από 20 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ !!! Η μερίδα του Λέοντος από αυτό ανήκει στις «προηγμένες» χώρες, και κυρίως στην «Δύση»…
    Για να ξέρεται που οδηγούμαστε… Αυτό βέβαια δεν είναι «ατύχημα», αλλά με βάση καλά προμελετημένο σχέδιο που οδηγεί στο μεθοδευμένο παγκόσμιο κραχ…
    Και σχετικό άρθρο εάν θέλετε λεπτομέρειες: http://www.globalresearch.ca/global-derivatives-1-5-quadrillion-time-bomb/5464666

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξίζει πολλά μπράβο αρθρογράφος. Έπρεπε να γράψει και για τον μονεταρισμό ,που έχει πολλούς φίλους στην Ευρώπη από πολιτικούς μέχρι και οικονομολόγους .Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην χώρα μας είναι κάτι που δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]