Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πλαστά τουρκικά έγγραφα δηλώνουν «πρόσφυγες»

  • Η Frontex αποκαλύπτει τουρκικό κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων
  • Ποιοί και γιατί αποκτούν πλαστά έγγραφα για να μπούνε στην Ελλάδα;
  • Πόσο «πρόσφυγες» είναι εκείνοι που δηλώνουν «Σύριοι»; 
  • Λαθρομετανάστες στην Κω "διαμαρτύρονται" φωνάζοντας "τζιχάντ"!
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τους «πρόσφυγες» που έρχονται στην Ελλάδα. Βέβαια, ο συγκεκριμένος ορισμός αποτελεί «νεωτερισμό» παλαιότερων ορισμών που εισήγαγε ο αριστερός πολιτικός χώρος στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί οι λέξεις «μετανάστης», «παράτυπος μετανάστης», σε αντικατάσταση του ορθού ορισμού «λαθρομετανάστης». Αυτή η αλλαγή – νεωτερισμός έγινε αποδεκτή από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα. Και, δυστυχώς, δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που ο αριστερός πολιτικός χώρος επέβαλε λέξεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Στην περίπτωση όμως της λαθρομετανάστευσης, οι εξελίξεις απέδειξαν πως είχαν απόλυτο δίκιο όσοι προειδοποιούσαν για μεγάλα προβλήματα που θα εισάγονταν στην χώρα από το «φαινόμενο» της λαθρομετανάστευσης.

Και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης εστιάζεται στην ταυτοποίηση των εισερχομένων, επειδή οι παράνομα εισερχόμενοι δεν διέθεταν έγγραφα πιστοποίησης της ταυτότητάς τους, δήλωναν αυθαίρετα εθνικότητα και στοιχεία ταυτότητας, δημιουργώντας έτσι ένα πλήθος ζητημάτων ασφαλείας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις ευρωπαϊκές χώρες προορισμού των λαθρομεταναστών. Τους 4 τελευταίους μήνες, όμως, αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει, δυστυχώς προς το χειρότερο. Κι αυτό επειδή εμφανίστηκε στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου ένας τεράστιος αριθμός «προσφύγων» από τη Συρία, οι οποίοι μετακινούνται προς την Ελλάδα, με τελικό προορισμό «κάποια» ευρωπαϊκή χώρα.

Οι «πρόσφυγες», λοιπόν, μετέβαλλαν το «σκηνικό» των λαθραία εισερχομένων στην Ελλάδα. Και εν μέρει αυτό είναι αποδεκτό. Όμως, τα στατιστικά στοιχεία τρομάζουν, αφού το 90% (και παραπάνω) των λαθρομεταναστών δηλώνουν «πρόσφυγες» από τη Συρία και διαθέτουν έγγραφα πιστοποίησης της χώρας καταγωγής και πρώην διαμονής τους…
Διερευνώντας το συγκεκριμένο «φαινόμενο» και το «αφήγημα εθνικότητας» των «προσφύγων», η Frontex διαπίστωσε και ανακοίνωσε πως στην Τουρκία υπάρχει και λειτουργεί ένα τεράστιο δίκτυο δημιουργίας πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατήρια, ταυτότητες κ.α.), το οποίο τροφοδοτεί με πλαστά έγγραφα όσους ενδιαφέρονται και μπορούν να πληρώσουν γι αυτή την «υπηρεσία».
Το ερώτημα που προκύπτει, όσο αφελές κι αν είναι, δεν παύει να λειτουργεί ως κοιτίδα μίας σειράς ερωτημάτων που συνδέονται με την ασφάλεια των χωρών υποδοχής αυτών των «προσφύγων»: «Ποιοι (και με ποιους σκοπούς) είναι αυτοί που προσπαθούν με πλαστά έγγραφα να εισέλθουν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης;»

Σύμφωνα με την έρευνα της Frontex, ένα δίκτυο διακίνησης πλαστών συριακών διαβατηρίων έχει στηθεί, κυρίως στην Τουρκία, για να διευκολύνει την είσοδο μεταναστών στην ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λεγκέρι.

"Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία και αγοράζουν πλαστά συριακά διαβατήρια επειδή έχουν καταλάβει ότι θα έχουν ένα απρόσμενο κέρδος καθώς οι Σύροι εξασφαλίζουν το δικαίωμα χορήγησης ασύλου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ", δήλωσε ο ίδιος στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
"Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα πλαστά συριακά διαβατήρια μιλούν συχνά στα αραβικά. Μπορεί να προέρχονται από την βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή, αλλά έχουν ως επί το πλείστον ένα προφίλ οικονομικού μετανάστη", σημείωσε εξάλλου ο Λεγκέρι.

Το δίκτυο αυτό δεν δείχνει προς το παρόν να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ασφάλειας στην ΕΕ. "Σήμερα δεν έχουμε κάποιο αντικειμενικό στοιχείο που να μας επιτρέπει να πούμε ότι πιθανοί τρομοκράτες εισήλθαν στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο", επισήμανε, αλλά ζήτησε παράλληλα να υπάρχει "επαγρύπνηση σε όλα τα σύνορά μας".

Ο επικεφαλής της Frontex επανέλαβε εξάλλου το αίτημά του να αποσταλούν επιπλέον μεθοριακοί φρουροί από τις χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτραπεί η καταγραφή όλων των μεταναστών και προσφύγων που υπάρχουν στην χώρα.
"Λόγω της μεγάλης ροής (μεταναστών), υπάρχει ένας κορεσμός των συστημάτων καταγραφής και ως εκ τούτου δεν καταγράφονται όλοι οι μετανάστες. Έχουμε μια ιδέα για τις εθνικότητες (...) αλλά όχι συνολική εικόνα για το ποιος μπαίνει και ποιο είναι πραγματικά το προφίλ όλων αυτών των μεταναστών", επισήμανε.

Ο Λεγκέρι συμφώνησε εξάλλου με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε χθες για τους κινδύνους που διατρέχει η ζώνη Σένγκεν αν οι μετανάστες που συρρέουν στην Ευρώπη δεν μοιράζονται δίκαια στα κράτη μέλη της ΕΕ.

"Είναι ένας κίνδυνος που αρχίζουμε να αισθανόμαστε καθημερινά. Βλέπουμε να πολλαπλασιάζονται οι αστυνομικές περιπολίες κατά μήκος των εσωτερικών συνόρων (αυτών που βρίσκονται μεταξύ των χωρών μελών της ζώνης Σένγκεν)", σημείωσε ο Λεγκέρι.
"Αν η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων (της ζώνης Σένγκεν) δεν διέπεται από αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών, υπάρχει κίνδυνος κάθε κράτος να ξαναρχίσει τους ελέγχους στα εθνικά του σύνορα, το οποίο δεν θα είναι πιο αποτελεσματικό", κατέληξε.

Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους λαθρομετανάστες

Το μεσημέρι της Τρίτης δύο διμοιρίες  της ΕΛ.ΑΣ, μετέβησαν στην Λέσβο και στην Κω, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων.

Οι ενισχύσεις έφτασαν στα νησιά, με ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος, με εντολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτου Φιλιππάκου, ύστερα και από παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη κατά την ταυτοποίηση και την προσπάθεια των μεταναστών να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τον Πειραιά, που αποτελεί την πόρτα για τον προορισμό τους στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες της χώρας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φιλιππάκος που τόνισε ότι  αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ε.Ε., τόσο για την υποδοχή και προώθηση των μεταναστών, όσοκαι προς την πλευρά της Τουρκίας, απ' όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες.

Για τον λόγο αυτό, πιθανότατα την Πέμπτη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα περιοδεύσει για μια ακόμα φορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα έχει συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα.

Το ρωσικό κρατικό κανάλι RT παρουσίασε ένα απίστευτο βίντεο στο οποίο ακούγονται οι μετανάστες που φτάνουν στη Κω να φωνάζουν «τζιχάντ-τζιχάντ». Το τζιχάντ σημαίνει ιερός πόλεμος του Ισλάμ εναντίον των απίστων». Το πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου είναι τεράστιο και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Εξάλλου πριν 20 χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Οζάλ είχε πει « Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να τους στείλουμε κάμποσα εκατομμύρια μετανάστες από εδώ, εκεί. Μετά από είκοσι χρόνια, κάποια μέρα, θα φορέσουμε τα μαγιό μας και θα πάμε να τους καταλάβουμε».



Έτσι, πέρα από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των χωρών της νότιας η Ευρώπης, η λαθρομετανάστευση με το σχήμα των «προσφύγων» έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη ιδιαίτερης βαρύτητας πρόβλημα, για το οποίο αδιαφορούν οι χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα υποβοηθούμενες από πολιτικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται σε αυτές τις νοτιο-ευρωπαϊκές χώρες συνθήκες ανοιχτών γκέτο, μειώνοντας ταυτόχρονα ένα πλήθος παραμέτρων ασφαλείας για τις χώρες εισόδου – υποδοχής των λαθρομεταναστών και, ιδιαίτερα, των «προσφύγων» που με πλαστά στοιχεία διακινούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Και αυτή η εισαγωγή κενών ασφάλειας, λειτουργεί πλέον για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ως ένας σημαντικός παράγοντας «απειλής εν υπνώσει»… Δυστυχώς, η ιδεοληψία, οι πολιτικές εμμονές και τα οικονομικά συμφέροντα (φτηνά εργατικά χέρια) που κυριαρχούν στο πολιτικο-οικονομικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, λειτουργούν ως υποστηρικτές και χορηγοί μίας πολύ πιθανής μεταφοράς του ακραίου Ισλάμ (τζιχαντιστές) σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Και εάν η Ευρώπη έχει –ακόμη- τη δυνατότητα να αδιαφορεί για την ουσία του προβλήματος, η Ελλάδα είναι ήδη αντιμέτωπη με το «τέρας» (έχουν ήδη καταγραφεί επισήμως είσοδοι τζιχαντιστών και ήδη ερευνώνται λεπτομερώς στην Κω 700 περίπου «πακιστανοί») και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω (ή μέσα) από αυτό, οι οποίοι με τη βοήθεια της Τουρκίας (μυστικών και παρακρατικών υπηρεσιών κ.α.) γιγαντώνονται, ενώ με τη βοήθεια της πολιτικής ανοησίας (ιδεοληψίας κ.α.) εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα μέσω της τακτικής της «διασποράς» όσων δεν επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα…

Πληροφορίες OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τους τζιχαντιστές τους δημιούργησε το ΝΑΤΟ κατ' εντολή των ΗΠΑ. Αν έχουν κοχόνες οι Ευρωπαίοι "ηγέτες" ας τους φορτώσουν σε πλοία να τους στείλουν στον Ομπάμα και τη Χίλαρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]