Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εμφύλιος κλονίζει την Τουρκία και "ρίχνει τη σκιά του" στο Αιγαίο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η τελευταία επίθεση, (8/9) των Κούρδων του ΡΚΚ σε αστυνομικό τμήμα της επαρχίας του Iğdir στην πόλη Aralık, με θλιβερό απολογισμό 10 Τούρκους στατοχωροφύλακες νεκρούς, δείχνει πως η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και μετατρέπεται σε εσωτερικό ολοκαύτωμα της Τουρκίας με όλες τις συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη. Η τυχοδιωκτική κίνηση του Ερντογάν της σκλήρυνσης της στάσης του στο κουρδικό με στόχο να πολώσει τα πολιτικά πράγματα για να κερδίσει ψήφους στις εκλογές της 1 Νοεμβρίου και να αποκτήσει την αυτοδυναμία, έχει εκτροχιαστεί σε ένα αιματηρό ολοκαύτωμα που κλονίζει πλέον την ίδια την χώρα από άκρο σε άκρο.

Η επίθεση στο İğdir που βρίσκεται στα σύνορα με τη Αρμενία, επιβεβαιώνει τους φόβους της Άγκυρας ότι οι Κούρδοι έχουν ορμητήρια και σε ξένο έδαφος, (Ιράκ, Ιράν, Αρμενία), από όπου πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους και στη συνέχεια αποσύρονται χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να τους κυνηγήσουν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες.

Παράλληλα το ολοκαύτωμα στις 6/9 στην Dağlıca, με 16 στρατιωτικούς νεκρούς, έχει επιβαρύνει το κλίμα που δείχνει την μεγάλη αδυναμία του τουρκικού στρατού να αντεπεξέλθει ένα ανορθόδοξο πόλεμο πισωγυρίζοντας στην δεκαετία του ενενήντα όταν καθημερινά σχεδόν οι Κούρδοι χτυπούσαν στόχους με μεγάλη επιτυχία και πολλά θύματα ανάμεσα στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Επιπροσθέτως εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκείνη ακριβώς την δεκαετία της αποκορύφωσης του κουρδικού πολέμου, είχαμε την μεγάλη τουρκική πρόκληση στα Ίμια.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση και με την προοπτική έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων στο συριακό έδαφος και από την άλλη πως επηρεάζουν όλα αυτά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η κατάσταση κρέμεται κυριολεκτικά από ένα λεπτό σχοινί και το ανησυχητικό είναι ότι τελευταία έχουν αρχίσει πάλι να εμφανίζονται συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας ότι βοηθά τους αντάρτες να διεισδύουν την Τουρκία και να διενεργούν σαμποτάζ σε τουρκικό έδαφος

Η πρόκληση της εκτόνωσης μιας αδιέξοδης εξωτερικής κρίσης με διαστάσεις εμφυλίου πολέμου προς την ελληνική πλευρά, είναι πάντα παρούσα και τελευταία φαίνεται κάποιοι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου την προωθούν καθώς οι αερομαχίες τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση.

Σε κάθε περίπτωση η δική μας πλευρά θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Το πρόβλημα μας είναι πως οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποιος θα πει τα πιο έξυπνες ατάκες για να πείσει τους ψηφοφόρους στις επόμενες εκλογές να τους ψηφήσουν, ενώ το καράβι το έχουν ρίξει εδώ και καιρό στα βράχια.

Άλλο όμως η εσωτερική πτώχευση και κατάρρευση της οικονομίας και άλλο μια εξωτερική απειλή κατά της εδαφικής μας κυριαρχίας. Το «πληγωμένο θηρίο» είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να εμφανιστεί μπροστά μας γι’ αυτό και επιβάλλεται η ανάδειξη της μεγάλης ανάγκης προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο, ανεξάρτητα από το όποια προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια, πριν μας προλάβουν οι όποιες εξελίξεις.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]