Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως κυβέρνηση και δανειστές μας κοροϊδεύουν;

Βρε μπας και μας δουλεύουν σε συμπαιγνία κυβέρνηση και δανειστές, παίζοντας την προπαγάνδα του Γκέμπελς (πόλεμος των νεύρων) μέχρι να σπάσει ψυχολογικά ο λαός και να δεχτούμε τα νέα σκληρά μέτρα και το νέο μνημόνιο ως λύτρωση;

Το ότι εφαρμόζεται σε βάρος του ελληνικού λαού αυτή η μέθοδος της προπαγάνδας από τους επιτιθέμενους δανειστές, αυτό είναι οφθαλμοφανές σε ό,ποιον διαθέτει απλές γνώσεις προπαγάνδας. Το μέγα ερώτημα είναι, το εάν συμμετέχει σ’ αυτό το προπαγανδιστικό τέχνασμα και η ελληνική κυβέρνηση, σε απόλυτη συνεργασία με τους δανειστές;

Η μέθοδος του πολέμου των νεύρων ερεθίζει εναλλάξ και συνεχώς πότε τον θετικό και πότε τον αρνητικό πόλο του νευροψυχικού μας συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι να καταρρέει το νευροψυχικό σύστημα και το άτομο να χάνει την ψυχολογική του ισορροπία. Έτσι πανικοβάλλεται και δεν μπορεί πλέον να σκεφτεί με ψυχραιμία και να χαράξει σταθερή γραμμή άμυνας.
Με τη μέθοδο αυτή τα άτομα, αλλά και ολόκληροι λαοί, όπως συνέβη στην περίπτωση κατάληψης της Αυστρίας από τους ναζί, χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα, παραδίδονται στον επιτιθέμενο για να λυτρωθούν από την αφόρητη ψυχολογική αστάθεια και τον τρόμο για το τι θα επακολουθήσει αν αντισταθούν.

Σήμερα λοιπόν ο ελληνικός λαός, δέχεται ως λύτρωση τη συνέχιση σκληρότερου ακόμα μνημονίου με περισσότερους φόρους και περισσότερη εξαθλίωση και απώλεια περιουσιών, ως μία λύτρωση από το άγχος που του προκάλεσε η προπαγανδιστική τεχνική του πολέμου των νεύρων. Παράλληλα δοξάζει και υμνεί την κυβέρνηση Τσίπρα, που τον απαλλάσσει από αυτό το αφόρητο ψυχολογικό μαρτύριο που τεχνητά του δημιούργησαν οι δανειστές.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτή θύμα αυτού του ψυχολογικού πολέμου και όχι συνεργαζόμενη με τους δανειστές για την παράδοση του λαού.

Πηγή "Προεδρική Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το πρωτοφανές, για τα ιστορικά πολιτικά δεδομένα της χώρας, είναι πως το έργο της νυν κυβέρνησης θα πρέπει αναγκαστικά να συγκριθεί με αυτό της προηγούμενης απίθανα υβριδικής... της κολυμβήθρας του Σιλωάμ.
    Στον οικονομικό πάντα τομέα, αφού αυτός απασχολεί την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και σε επίπεδο οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων μαζών, παίζει χωρίς αντίπαλο.
    Η προηγούμενη τάξη πραγμάτων, εκτός από την δικαιολογημένη ή μη οικονομική ευρωπίστη της-γιατί οι άλλες παράμετροι αντίκεινται σε οποιαδήποτε παραδοσιακή προσέγγιση της δεξιάς- ταυτίστηκε με τα μεγαλοσυμφέροντα, λησμονώντας τις του κοινωνικού φιλελευθερισμού προδιαγραφές της, παρά τα... σήμαντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως ασκουν τακτικες ψυχολογικου πολεμου!

    Με τον Βαρουφακη δεν βρισκουν ακρη,ενω με τον Τσιπρα βρισκουν ακρη μεσω .....τηλεφωνου!

    Η σημασια πλεον των "διαπραγματευσεων" εχει μετατοπισθει απο τον αρχικο στοχο!

    Το θεμα πλεον δεν ειναι πως θα αποδεσμευθουμε απο το μνημονιο, αλλα πως θα παρουμε την

    επομενη "δοση", ετσι ωστε να "ανασανει" η αγορα!!

    Λες και ο,τι "δοσεις" παιρναμε, και παιρνουμε, απορροφουνται απο την αγορα εδω και 5 χρονια !!!

    Και καποιοι συνεχιζουν να μην φορανε γραβατες!! Επειδη ειναι "αντιμνημονιακοι"!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελα καλε τωρα το καταλαβαμε οτι μας δουλευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα καλά και συμφέροντα. Κανένας δεν τολμά να θίξει το υπ'αριθμό ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Τις εκατοντάδες χιλιάδες, πού πληρώνονται από τον προϋπολογισμό, αποτελούν τούς κομματικούς στρατούς των κομμάτων της Βουλής, είναι οι αμειβομενοι ψηφοφόροι, ζουν εις βάρος των υπολοίπων, είναι ο περίφημος στρατός κατοχής είναι ο πελατειακος φασισμός. Φαίνεται οτι ευτυχώς σιγά σιγά φθίνει. Από 90% πού ηταν πριν 10 χρόνια, έχει πάει στο 60%.Μακάρι. Η Στρουθοκάμηλος λύνει τα προβληματα της ποιο αξιοπρεπώς. Ο εκφυλισμός είναι πρωταρχικό στοιχείο. Μόνο η επίσημη αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων αποδεικνύει τα πάντα. Τώρα πού έχουμε και τον ερυθρό φασισμό επίσημη κυβέρνηση, για απαλλαγούμε απο τον πελατειακό φασισμό των προηγούμενων, θα έπρεπε να Χαιρόμαστε; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι ένας εργολάβος - κηπουρικής είναι φυσικό να μη θες να υπάρχουν κηπουροί δημόσιοι υπάλληλοι. Αναλαμβάνεις εσύ τη δουλειά τους, δίνοντας σχετική μίζα στον αναθέτοντα, και μετά χρεώνεις ότι γουστάρεις. Αυτό θα το κάνει και ο εργολάβος - ηλεκτρολόγος, ο εργολάβος - μηχανικός, κ.ο.κ. Σε τι διαφέρουν από τον δημόσιο υπάλληλο; Στο ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να κλέβουν την εφορία.
      Δεν υποθέτω, εκ πείρας ομιλώ... Όλα έχουν δυο όψεις.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]