Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει ή δεν μπορεί να στηρίξει την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία;

  • Κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ταυτότητας του Αιγαίου
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το υπερόπλο ελέγχου των συνόρων; 
  • Βρώμικο τουρκικό χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό
Το θέμα με την μαζική είσοδο μεταναστών παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στην Σάμο 250 μετανάστες έβαλαν φωτιά και καίνε το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους! Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν από απόσταση την “εξέγερση” των παράνομων μεταναστών.
Η μαζική είσοδος των παράνομων μεταναστών τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 1.400 έχουν αποβιβαστεί σε ελληνικά νησιά τις τελευταίες 48 ώρες. Οι δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την μαζική “εισβολή” που ξεκινά από τα τουρκικά παράλια.
Το επεισόδιο στη Σάμο προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να ακολουθήσει και στα υπόλοιπα κέντρα υποδοχής, τη στιγμή που υπάρχουν σαφείς πληροφορίες από ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες αναφέρουν την ύπαρξη τρομοκρατικών στοιχείων και φανατικών ισλαμιστών μεταξύ των λαθραία εισερχομένων στην Ελλάδα.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Στο σημείο αυτό, κι ενώ το χρόνιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έγινε πρώτη είδηση(!) στα ΜΜΕ της χώρας, η πολιτική ηγεσία παλινδρομεί και σπαράσσεται εσωκομματικά, αφού οι «ιδεοληπτικοί» και οι «μετριοπαθείς» δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην δημιουργία μίας ικανής αποτρεπτικής πολιτικής, εμμένοντας έτσι –μέσω της αδράνειας- στην συνέχιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, μεταβάλλοντας την χώρα σε χοάνη υποδοχής «προσφύγων» (λεκτικός νεωτερισμός που επιχειρεί να μειώσει – εξαφανίσει τόσο την παράνομη είσοδο όσο και τους κινδύνους που γεννώνται από αυτήν).
Επί της ουσίας, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και αδυνατεί να το διαχειριστεί (ισχυριζόμενη ότι είναι ευρωπαϊκό και όχι Ελληνικό), αφού δεν έχει τη δυνατότητα μείωσης του (άγνωστου) αριθμού των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών, αλλά δεν έχει και τους οικονομικούς πόρους για να διαχειριστεί την συνεχώς αυξανόμενη λαθραία είσοδο των «μεταναστών – προσφύγων». Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει την διάθεση ουσιαστικής αντιμετώπισης του «φαινομένου» μέσω διαδικασιών ουσιαστικής πρόληψης της λαθραίας εισαγωγής στην χώρα.

Πώς μπορεί, όμως, να προλάβουμε την λαθραία είσοδο στην χώρα, τη στιγμή που δεν έχουμε επαρκή κεφάλαια (ούτε καν από την Ευρωπαϊκή Ένωση) για να στηρίξουμε οικονομικά τη ναύλωση και την επάνδρωση ειδικών σκαφών του λιμενικού σώματος και μέσω της συνεχούς φύλαξης του Αιγαίου, να προλαμβάνουμε έγκαιρα την οποιαδήποτε απόπειρα λαθραίας εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να αποφεύγουμε και το φαινόμενου του «ναυαγού» το οποίο μέσω της επαρκούς και αποτελεσματικής «έρευνας και διάσωσης» κρύβει κινδύνους για τον έλεγχο του Ανατολικού Αιγαίου, στο οποίο η Τουρκία επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη της «έρευνας και διάσωσης» και μέσω αυτής επί της ουσίας τα πλοία του τουρκικού λιμενικού, αλλά και τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο;

Το διακύβευμα της απώλειας ελέγχου έστω και ενός μικρού κομματιού του αρχιπελάγους του Αιγαίου θεωρείται μείζον εθνικό θέμα και μέσω της ικανότητας στον έλεγχο (έρευνα και διάσωση) πρέπει να διαφυλαχθεί η Ελληνική εθνική κυριαρχία, η οποία βάλλεται τεχνηέντως μέσω της λαθρομετανάστευσης, αλλά και των συνεχώς αυξανόμενων περιστατικών πνιγμού λαθρομεταναστών στα νερά του Αιγαίου.

Η απάντηση στο πρόβλημα της λαθραίας εισόδου (που αποτελεί τον μίτο του κινδύνου απώλειας της εθνικής κυριαρχίας επί του Αιγαίου), είναι η λέξη πρόληψη, που όμως δεν δύναται σήμερα η κυβέρνηση (ακόμη και εάν το θέλει) να στηρίξει οικονομικά. Και θα ήταν μία πραγματικά αδιέξοδη κατάσταση, εάν όλα αυτά συνέβαιναν πριν 20 ή περισσότερα χρόνια. Ευτυχώς ή δυστυχώς (για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς) η απάντηση στο πρόβλημα ήδη υπάρχει, μέσω των νέων τεχνολογιών, οι οποίες παρέχουν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης για λαθραία είσοδο σε μία χώρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς (και πάλι για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς) το σύστημα αυτό έχει ήδη αγοραστεί (από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, με κανονικό διαγωνισμό της ΕΥΠ και με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία ακόμη δεν έχει πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην προμηθεύτρια εταιρεία), έχει με απόλυτη επιτυχία δοκιμαστεί, αλλά δυστυχώς δεν έχει λειτουργήσει ποτέ (με υπαιτιότητα κυρίως της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και διοίκησης Κ. Μπίκα, όσο και των επόμενων κυβερνήσεων, η οποία φρόντισε να «θάψει» -κυριολεκτικά- το ηλεκτρονικό υπερόπλο φρούρησης των ελληνικών συνόρων και έγκαιρης ειδοποίησης των αρμοδίων αρχών).

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αντιμετωπίζοντας μία επικείμενη μετακίνηση 1,5 έως 2,5 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, οφείλει να θέσει σε άμεση λειτουργία το συγκεκριμένο σύστημα (GIS) έγκαιρης ειδοποίησης, εάν πράγματι οι κυβερνώντες επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση και τα πρόσθετα προβλήματα εθνικής ασφάλειας που απορρέουν μέσα από αυτήν.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν και συνεχίζουν να έχουν (μέσω ειδικών αναφορών πληροφοριών των αρμοδίων υπηρεσιών) απόλυτη γνώση σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας και των στοχεύσεών της μέσω της συνεχώς αυξανόμενης λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα. Είναι γνωστό πως η Τουρκία δέχεται ευρωπαϊκή οικονομική επιχορήγηση μεγαλύτερη από την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση. Τα κονδύλια αυτά στηρίζουν διάφορες άλλες δραστηριότητες τουρκικών (μυστικών) υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και τουρκικές παρακρατικές ομάδες.
Όμως, ένα σημαντικό μέρος των ευρωπαϊκών χρημάτων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία, πηγαίνει σε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου, οι οποίες «φιλοξενούν» λαθρομετανάστες σε χρονικά διαστήματα που βρίσκονται εκτός της τουριστικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή τα τουρκικά ξενοδοχεία ετοιμάζονται για την τουριστική περίοδο του 2015 και «αδειάζουν» μαζικά τους χορηγούμενους (από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά με ευρωπαϊκά χρήματα) λαθραία μετακινούμενους πληθυσμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σημαντικότατη αύξηση (περίπου 1.000 την ημέρα, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό) εκείνων που εξ ανάγκης ωθούνται να μετακινηθούν προς την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό τα τουρκικά ξενοδοχεία είναι έτοιμα να δεχθούν τους τουρίστες, ενώ από την άλλη πλευρά δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες στα ελληνικά νησιά, με εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) περιφερόμενους λαθρομετανάστες.
Το πλέον αρνητικό είναι πως αυτή η εικόνα δεν είναι απλώς αποκρουστική για τους τουρίστες που ήρθαν ή που πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα. Η εικόνα αυτή είναι επικίνδυνη για τους ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν τρομοκρατηθεί ήδη, επαρκώς, από τα γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί στην Ευρώπη και στα οποία μετείχαν φανατικοί ισλαμιστές.
Ποιος, λοιπόν, εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό (άρα και στην ελληνική οικονομία) εάν συνεχιστεί αυτό το «αφήγημα» της λαθρομετανάστευσης;
Ποιος και πως μπορεί να μεταπείσει τους ευρωπαίους τουρίστες ότι δεν θα διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από κάποιον λιμοκτονούντα λαθρομετανάστη ή από κάποιον φανατικό ισλαμιστή;

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, έως και… αυτοκτονικές διαθέσεις. Καλό θα ήταν να τις κρατήσει στο εσωτερικό της και να μην επιτρέψει ιδεοληπτικούς (π.χ. υφυπουργό Λαθρομετανάστευσης) ή σε γνωστούς – άγνωστους μετέχοντες σε Μ.Κ.Ο. που διαχειρίζονται μεγάλα οικονομικά ποσά περί της λαθρομετανάστευσης, να λειτουργούν κατά της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας και να λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» για την ίδια τη χώρα.
Πρώτιστο μέλημα της (κάθε) κυβέρνησης είναι η θωράκιση των συνόρων της χώρας και ο απόλυτος έλεγχος εισόδου και εξόδου από αυτήν.
Εάν μία κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να εξασφαλίσει τα σύνορα της επικράτειας και εν γένει την εθνική κυριαρχία, τότε αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμα εκθέτοντας σε τεράστιους κινδύνους το σύνολο της χώρας και των πολιτών της. Και μία τέτοια κυβέρνηση είναι απολύτως σαφές πως δεν έχει κανέναν λόγο περαιτέρω ύπαρξης, αλλά αντίθεα, έχει πάρα πολλούς λόγους άμεσης διάλυσής της, αφού στην πραγματικότητα στηρίζει τον εποικισμό της χώρας, με ό,τι τραγικό μπορεί να σημαίνει αυτό για την ίδια τη χώρα…

Διαβάστε επίσης: 
"Προβοκάτσια, επίδειξη δύναμης ή μέτρηση αντιδράσεων από λαθρομετανάστες στην Κω;"
Με τουρκικές "ευλογίες" η απόβαση - εισβολή που γίνεται στην Ελλάδα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Οι ΑΝΕΛ εχουν κι αυτοι αυτοκτονικες διαθεσεις;

    Επρεπε ο Καμμενος απο την πρωτη μερα στο υπουργειο Αμυνας να ασχοληθει με το μειζον αυτο

    θεμα και να υπαρχει αμεση συνεργασια με ολα τα Επιτελεια για να αποφευχθει αυτη η

    τραγικη κατασταση!

    Ολοι κρινονται εκ των αποτελεσματων!

    Βαλτε το μυαλο σας , κ.κυβερνωντες , να δουλεψει επιτελους αντι να το κουβαλατε!!

    Διαφορετικα ξεκουμπιστειτε!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσες δεκαετιες επι κεντροδεξιας δεν σας πειραζε η διοχετευση λαθρομεταναστων εχθρων της χωρας (αλβανων) κτλ αντιθετα εργολαβοι και ιδιωτες λαμογια νεοπλουτοι τους ανοιξατε τις αγκαλές ως φτηνα και μαυρα χερια που εξυπηρετουσαν τις νεοανεργεμενες οικοδομες αγροτο ξενοδοχειακου τομεα , ολυμπιαδων ,μετρο και ολη η απαμαυρωση της ελληνικης κοινωνιας απο πασοκ κα;ι νεα δημοκρατια που κατεστησαν τεχνοτροπημενα την μονιμη λαμογια στο εθνος μας...Τωρα μολις ο λαος αποφασισε προ 3 μηνων να αλλαξει το καθεστως της δολιοφθορας για τον τοπο μας ,σ αυτο το μικρο διαστημα φαγανε τα αντεροσυκωτα στους οι μυημενοι της δολιοφθορας να επαναφερουν τον προδοτισμο στο κοινοβουλιο , διοτι λενε ειναι ακαταλληλη η κυβερνηση του λαου να αποκαταστησει μεχρι τωρα ( δηλαδη σε τρεις μηνες ) τις πουστιες που εκαναν τα πουλημενα τομαρια εδω και 70 χρονια τωρα .Μαλιστα πολλοι αποι τους ελληνες παραμενουν αναισθητοι αμετακινητοι και ασυνειδητοι οσο αφορα την φθορα που υπεστη η Ελλαδα μας τις δεκαετιες αυτες...μεΓΑΛΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑΣΜΟς ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ...Βασικα τον εαυτο σας χλευαζετε....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα της λαθρομεταναστευσης το παρον ιστολογιο το ειχε ηδη επισημανει ηδη απο

      την δημιουργια του- (το 2008)- και αγωνιουσαμε τοσο με συγγραφη αρθρων και σχολιων

      ολοι εμεις που ενδιαφερομαστε για το μελλον της πατριδας μας!

      Απλοι Ελληνες, περα κομματικων παρωπιδων,που αποδεικνυαμε με επιχειρηματα, οτι στο

      θεμα της λαθρομεταναστευσης χρησιμοποιειται τετοια αισχρη προπαγανδα, που οποιος

      δεν αποδεχεται την Νεα Ταξη Πραγματων ,θεωρειται "φασιστας" και "ακροδεξιος"!!

      Τωρα, να μας λες εσυ οτι ο κοσμος που ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,ψηφισε διοτι θελει νεους

      εποικους απο Μεση Ανατολη και Αφρικη και κουκουλοφορους να κανουν ο,τι γουσταρουν

      προφανως εισαι εκτος τοπου και χρονου!

      Επιπλεον, αν εσυ εισαι ερωτευμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτο ειναι δικαιωμα σου!!

      Εγω ειμαι ερωτευμενος με την Πατριδα μου!

      Αποδεικνυεις οτι εισαι αλλο ενα κομματοσκυλο, που δεν βλεπεις πιο περα απο τον ισκιο

      σου, οπως ακριβως οι πρασινοι και οι γαλαζιοι!

      Σε ενοχλει τοσο πολυ η σφαιρικη κριτικη που εμαθες να ετεροπροσδιοριζεις τους

      παντες,οπως εσενα σε βολευει!!

      Καταλαβες τωρα το μεγεθος του αυτοεξευτελισμου σου;


      ΓΜ

      Διαγραφή
  3. Κωνσταντίνε το σύστημα ελέγχου των συνόρων που αναφέρεις είναι το λεγόμενο "Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών" (GIS) της ΕΥΠ (αυτό με το Ρώσικο λογισμικό);;; Αυτό που κάπου διάβασα ότι ο εξοχώτατος κος Άλεξ Ρόντος ήθελε να το παραδώσει στους Εβραιοαμερικάνους όταν άλλαξε η κυβέρνηση το 2009 εξ αιτίας του Ρώσικου λογοσμικού του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιες ελληνικές κυβερνήσεις μιλάει ο αρθρογράφος ;
    Ρε πας καλα ;
    Ακομη δεν κατάλαβες τι συνέβει και πως σκλαβωθηκαμε εκ των έσω ;

    Ακου ελληνικές κυβερνήσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα. Μπήκαν στην χώρα με το έτσι-θέλω και έβαλαν και φωτιά. Ε αφήστε τους τότε να καούν ζωντανοί. Μήπως θα έπρεπε να φιλοξενηθούν και στο Χίλτον; Έλεος με τον κάθε τριτοκοσμικό που μπαίνει παρανόμως και από την άλλη έχει και απαιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κυβερνωντες στην Ελλαδα συστηματικα εργασθηκαν μαζι με αλλους πολιτικους στην Ευρωπη στην εξαρση της λαθρομεταναστευσης και την αλλοιωση και αλωση της Ευρωπης, αφου ειναι πουλημενοι στα αφεντικα της παγκοσμιοποιησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ με κυριαρχη ιδεολογια τον εθνομηδενισμο και τον ισοπεδωτικο αναρχο διεθνισμο συνεχιζει το σκοτεινο εργο των προηγουμενων με ταχυτερους ρυθμους και μεγαλυτερους αριθμους, με την ανοχη μας και επιτρεποντας σε Αλεξη και Τασια να μας βομβαρδιζουν με αερολογιες και να θετουν την ασφαλεια μας σε μεγιστο κινδυνο. Αποτελεσμα ειναι οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ την εθνικη κυριαρχια και προστασια. Εαν ηθελαν μπορουσαν να εφαρμοσουν μετρα οπως αλλες χωρες στον πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]