Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόκληση Πούτιν προς Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σαν μεγάλη πρόκληση του Ρώσου πρόεδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την είδηση που έρχεται από την Μόσχα σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί και θα τιμήσει τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας στις τελετές της 100ης επετείου που θα γίνουν στην αρμενική πρωτεύουσα Έρεβαν, στις 24 Απριλίου.

Η απόφαση αυτή του Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου Dimitri Peskov, πάρθηκε κατά την τηλεφωνική επαφή που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Σερτζ Σαρκισιάν, την Πέμπτη 12 Μαρτίου. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε τον Αρμένιο συνάδελφο του να τιμήσει την μεγάλη παρέλαση για την 70η επέτειο της νίκης της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας που θα γίνει στην πλατεία του Κρεμλίνου στις 9 Μαΐου και στην οποία έχει προσκληθεί και ο κ Τσίπρας

Κατά την διάρκεια της διαμονής του Ρώσου προέδρου στην αρμένικη πρωτεύουσα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, θα συζητηθεί και η περεταίρω συνεργασία στων δυο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και η διαδικασία εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο αρμένικο έδαφος, εξέλιξη που έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα.

Όπως είναι γνωστό φέτος που κλείνουν 100 χρόνια από την μεγάλη σφαγή των Αρμενίων της Μικράς Ασίας από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς, οι εκδηλώσεις θα είναι πιο μεγαλοπρεπείς από κάθε άλλη φορά και έχουν προσκληθεί να παραστούν πολλοί ξένοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. Όλα αυτά έχουν εκνευρίσει σε μεγάλο βαθμό τους Τούρκους που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα καθώς βλέπουν πως οι φετινές εκδώσεις για την επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας θα είναι ένα μεγάλο «χαστούκι» για την Τουρκία.

Εμείς, ας παίρνουμε παράδειγμα για την αδικαιολόγητα λησμονημένη υπόθεση της δικής μας γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής.

Πηγή Nikosxeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]