Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκανε πίσω η Τουρκία μετά την ελληνική αντίδραση

Έπειτα από τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας στην έκδοση της ΝΟΤΑΜ, με την οποία η Άγκυρα δέσμευε μία τεράστια περιοχή στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 (σε μία περιοχή από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο), η τουρκική πλευρά υποχρεώθηκε τελικά να υποχωρήσει και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικών – ακυρωτικών ΝΟΤΑΜ.

Το πρωί της Δευτέρας (02/03/2015) η Τουρκία – και αφού είχαν προηγηθεί τα διαβήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ICAO και Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ – προχώρησε στην έκδοση της πρώτης διορθωτικής ΝΟΤΑΜ, με την οποία εξαιρούσε από την αρχική περιοχή που είχε δεσμεύσει το κομμάτι του εδάφους της Λήμνου που είχε συμπεριλάβει – κίνηση που συνιστούσε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας.

Η απάντηση της Αθήνας ήταν να εκδώσει νέα ακυρωτική ΝΟΤΑΜ, καθώς δεν την ικανοποιούσε ούτε αυτή η κίνηση της Άγκυρας, καθώς η πρόκληση παρέμενε αναλλοίωτη.
Έπειτα και από νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες, η Τουρκία υποχρεώθηκε να εκδώσει και δεύτερη διορθωτική ΝΟΤΑΜ, αποσύροντας ολόκληρη την αρχική – προκλητική – ΝΟΤΑΜ.

Εν αναμονή της τρίτης ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Τουρκίας κι ενώ οι πληροφορίες, αλλά και η εν γένει κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις αλλεπάλληλες τουρκικές ΝΟΑΤΜ, χαρακτηρίζονται ως "ιδιαίτερης αντιμετώπισης", καλό θα ήταν να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι και να δοθεί η δέουσα προσοχή στα σημεία ύψιστου ενδιαφέροντος και πιθανής εμπλοκής της Άγκυρας αφού κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί και να αναδιπλωθεί (δεν αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο θαλασσών)..., η οποία πιθανότατα χρησιμοποιεί τα γνωστά εργαλεία μέτρησης αντιδράσεων, ενώ δεν θεωρείται απίθανο το να λειτουργεί προς την κατεύθυνση δημιουργίας περαιτέρω πίεσης προς την Ελλάδα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ελληνική αντίδραση ;

    Φτειαχτουν σενάρια τρόμου οι .....σύμμαχοι και εταίρες για να αποπροσανατολίσουν τα ερμα ...
    Δεν υπάρχει ελληνική κυβερνηση φιλε μου .
    Ανθελληνες ειναι και ενα και το αυτο και οι 300 με τον γύφτο για πρόεδρο .
    Οσονουπω ολοι θα καταλάβουν οτι η κρίση τωρα ξεκίνησε .
    Βάζουν τους Αρλεκινους ΔΗΔΕΝ να διαφωνούν και το σχέδιο της οριστικής διάλυσης του Ελληνικού Εθνους συνεχίζεται .
    Παραμύθι με δράκο .....ολο το σκηνικό και τίποτε περισσότερο .
    Έν τω μεταξυ , τρέχετε να πληρώσετε τα παράνομα κατοχικα και ας λιμοκτονητε , οι μουσουλμάνοι ναναι καλα γιατι αυτοι ειναι οι νέοι ψηφοφόροι τους .
    Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει με τις Ιθαγενένειες ;

    Ξέρετε οτι σε μερικα χρονια τα διποδα που έφεραν ΚΑΙ ΟΙ 300 θα ειναι πολλαπλάσια απο εμας ;
    Για ποια Ελληνικη κυβερνηση μιλάτε ;
    Του γυφτου του προέδρου ; Του Τσίπρα , του σαμαρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]