Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Εκτός ελέγχου η προπαγάνδα των τουρκόφιλων

Πρότειναν υποψήφιο τον γιό του Σαδίκ!

Μυστικές συναντήσεις σε σπίτια, καφενεία, τζαμιά και καφέ. «Δωράκια» κάθε είδους, από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι «πληρωμένες» σπουδές για τα παιδιά στην Τουρκία και μετρητά στο χέρι.
Η προπαγάνδα των τουρκόφιλων μηχανισμών στη Θράκη έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, προκειμένου να μπουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι «εκλεκτοί» των πρακτόρων της ημισελήνου.

Στην κρίσιμη εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ζει σε πρώτο πλάνο τη σκληρή τακτική των παρακρατικών της γείτονος στους μουσουλμάνους της Θράκης.

Μεταβολή
«Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Κομοτηνή, σημειώνεται μία σημαντική πληθυσμιακή μεταβολή υπέρ των μουσουλμάνων. Ακόμη η διαφορά δεν έχει καταγραφεί, ωστόσο τα επόμενα χρόνια θα είναι εμφανέστατη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Όπως φάνηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές, το έδαφος θα είναι και πιο πρόσφορο για το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, το DEB και άλλους μηχανισμούς που πλησιάζουν τους μουσουλμάνους.
Την ώρα που η Αστυνομία και ο Στρατός στη Θράκη είναι περισσότερο αποδυναμωμένοι από ποτέ, η προπαγάνδα που ασκείται θεριεύει», αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σαφής διάθεση χειραγώγησης από την Τουρκία.

«Οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιουσούφ και Μουσταφά στη Ροδόπη έχουν εκδηλώσει επανειλημμένα τη συμπάθειά τους για την Τουρκία. Μάλιστα, οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από όλη αυτή την κατάσταση έφτασαν στο σημείο να προτείνουν στη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο τον Λεβέντ Σαδίκ, γιο του Αχμέτ Σαδίκ, που ίδρυσε το κόμμα DEB, ωστόσο το κόμμα αρνήθηκε.

Με τη δυναμική που έχει αποκτήσει η προπαγάνδα των φιλότουρκων μηχανισμών, υπάρχει πιθανότητα να μπουν από τη Ροδόπη τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές στη Βουλή», αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης.

«Καταλύτης» για το εκλογικό αποτέλεσμα στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης αναμένεται να είναι οι 12.000 ψηφοφόροι που «ελέγχει» ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, που τελικά δεν είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

«Κάνω μία προσπάθεια να συσπειρώσω τους χριστιανούς, αλλά και τους μουσουλμάνους, με κριτήριο τοπικό και εθνικό. Ο αγώνας μας έχει πλέον εθνικά χαρακτηριστικά» υπογραμμίζει ο κ. Στυλιανίδης.

Αρ. Μάτιος
Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου: Την ουσιαστική αντίσταση, απέναντι στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, κάμπτουν κάποια κόμματα που περιφερόμενα στη Θράκη «"πουλάνε πατρίδα", αλλά απέχουν ελάχιστα από το να «πουλήσουν την πατρίδα»… Δυστυχώς...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]