Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δειλοί, μειοδότες και θεομπαίχτες τον έφεραν στην εξουσία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Κάθε αποτέλεσμα έχει και την αιτία του και η σημασία της αιτίας είναι ανάλογη του αποτελέσματος σε πολιτικό, κοινωνικό, αλλά και θρησκευτικό επίπεδο. Σε αυτή την χώρα διάφορα πολιτικά ταμπού και πολιτικά τζάκια είχαν κυριαρχήσει επί δεκαετίες και καθόριζαν την εξωτερική και εσωτερική της κατεύθυνση.
Σήμερα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας μια ομάδα πολιτικών που απαρνούνται τον παραδοσιακό θρησκευτικό όρκο, έγινε η σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Όσοι «τσιρίζουν» και οδύρονται γι αυτούς, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν ποιοι τους έφεραν στην εξουσία και γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Το 2007 η χώρα είχε μια πολιτική εξουσία που προέρχονταν από ένα μεγάλο πολιτικό τζάκι. Ο τότε πρωθυπουργός για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου είχε διανοηθεί να αλλάξει την στρατηγική πορεία της χώρας και να προχωρήσει κάνοντας καινούργιες συμμαχίες που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα. Οι συναντήσεις του με τον ηγέτη της Ρωσίας ήταν το αποκορύφωμα αυτής της πρωτοφανούς για ελληνικά δεδομένα προθέσεις, από ένα συντηρητικό και παραδοσιακά αμερικανόφιλο πρωθυπουργό.
Άρχισε γρήγορα εναντίον του ένας μεγάλος εσωτερικός πόλεμος υπονόμευσής του. Το προσωπικό αμερικανόφιλο περιβάλλον του, οι στενοί του συνεργάτες είχαν στραφεί εναντίον του και τον υπονόμευαν. Ο αρχηγός της τότε αντιπολίτευσης, ο γνωστός ελληνόφωνος ΓΑΠ, ωρύονταν για την φίλορωσική του στροφή που δεν συμβιβάζονταν με τις διασυνδέσεις του με τις ΗΠΑ. Μέχρι και παρακολουθήσεις τηλεφώνων γίνονταν και σχέδια δολοφονίας του από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός αντί να σηκωθεί όρθιος και να καταγγείλει στον ελληνικό λαό το όργιο της υπονόμευσής του εναντία στα εθνικά μας συμφέροντα, προτίμησε να… το βάλλει στα πόδια παραδίδοντας την εξουσία στον μεγάλο μειοδότη της πατρίδας, που ακούγεται, ΓΑΠ!

Από εδώ και πέρα άρχισε το κατρακύλισμα της χώρας στον γκρεμό, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους, η ακύρωση όλων των προτέρων επιλογών της στρατηγικής κατεύθυνσης προς όφελος και μόνο των ξένων αφεντάδων του και παράλληλα το ξεκλήρισμα της ελληνικής κοινωνίας με την παράδοση όλων των κέντρων της κρατικής εξουσίας σε ξένους, ανθέλληνες, τοκογλύφους.
Άρχιζε το μεγαλύτερο μαρτύριο του ελληνικού λαού, χάριν της πρωτοφανούς αυτής προδοσίας ενός αμερικανόφρονα πολιτικού, που το μόνο που ήξερε ήταν να προβάλλεται σαν ο γόνος της μεγάλης πολιτικής οικογενείας, με την πεποίθηση ότι οι «υπήκοοι» του θα τον υπακούουν σαν σκλάβοι της προδοσίας του.

Αυτόν τον μεγάλο μειοδότη τον διαδέχτηκε ο άλλος φίλος του, που όχι μόνο θα συνέχιζε το καταστροφικό του έργο, αλλά θα το επέκτεινε ακόμα περισσότερο με κύριο στόχο και σκοπό την ολοκληρωτική εξόντωση αυτού του λαού, που τον κορόιδεψε με τον χειρότερο τρόπο.
Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος ψεύτης της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Αλλά το μεγαλύτερό του ανοσιούργημα ήταν ότι θα αναδεικνύονταν και σαν ο μεγαλύτερος θεομπαίχτης.
Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου, ο ηγέτης του θα έπαιζε με το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού και το χειρότερο, θα έβαζε ιεράρχες και ιερομόναχους να προπαγανδίζουν ότι είναι ο… απεσταλμένος του Θεού για να «σώσει», βλέπε καταστρέψει την ελληνική κοινωνία και να διασύρει κάθε έννοια θρησκευτικού φρονήματος και θρησκευτικής αίσθησης. Ο μεγαλύτερος θεομπαίχτης που πέρασε ποτέ!

Μετά από όλα αυτά τι θα ανέμενε κανείς;
Η οργή του λαού θα έδινε την εξουσία σε κάποιους που δεν πιστεύουν, αλλά τουλάχιστον φαίνονταν σαν ειλικρινείς στις προθέσεις τους και το σκάνδαλο της εμφάνισης για πρώτη φορά υπουργών να περιφρονούν τις θρησκευτικές παραδόσεις, ήταν δυστυχώς η απόρροια όλης αυτής της θλιβερής περιπέτειας της Ελλάδας.

Ένας δειλός που... ήπιε το αμίλητο νερό, ένας αδίστακτος μειοδότης και ένας φοβερός θεομπαίχτης, έφεραν για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία ένα άθεο στην εξουσία!

Πολύ αργά για…κροκοδείλια δάκρυα υποκρισίας!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Είδαμε καί τούς ορδόδοξους πολιτικούς τι έκαναν γιά την πατρίδα μας. Τα κατάφεραν μια χαρά !! Φτάνει λοιπόν το παραμύθι με τούς άθεους. Ή ιστορία μας σαν ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ξεκινά από το 1μχ αλλά κουβαλά κάτι χιλιάδες χρόνια πρίν. Καί τα δεινά πού τραβάει τούτη η χώρα τώρα είναι γιατί έχει ξεχάσει τήν ιστορία της, την πραγματική της ιστορία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν ήταν ορθόδοξοι αυτοι που σε κυβερνούσαν , μάσκες και προβιες σας κοροϊδεψαν .
      Δέν υπήρξε , στά Α-λήθεια , ούτε δεξιά μηδέ αριστερά .
      Τα πάντα ελεγχόμενα , μέ μικρά διαλείμματα .
      Χάρις αυτών τών διαλλειμάτων , στα αλήθεια υπάρχουμε .
      Στίς μέρες μας , τό ίδιο συμβαίνει και ξεγελασμένοι τρέχουμε δεξιά και αριστερά σέ μαντριά πιστεύοντας ότι οί φανεροί άθεοι και απάτριδες θά σώσουν τά ΙΕΡΑ ! και Όσια . Τήν Πατρίδα και εμάς .
      Μωραίνει Κύριος ....
      Στημένα τά πάντα .

      Διαγραφή
    2. Η ιστορία μας ως Έλληνες ξεκινά - τελειώνει και ξανα-ξεκινα εκεί που εμείς συλλογικά το ορίζουμε. Τωρα η ιστορία του καθενός ξεχωριστά εκκινεί και τελειώνει σύμφωνα με την καρδιά του και η καρδιά συμπορεύεται με το πιστεύω του. Τα υπόλοιπα ειναι απλώς ιστορικά.

      Διαγραφή
  2. Αφελές άρθρο. Τουλάχιστον. Αν δεχτούμε για χάρη της συζήτησης ότι η πίστη στην ορθοδοξία είναι απαραίτητη αξία για να ορκιστεί κάποιος υπουργός ή πρωθυπουργός, πως πιστοποιείται αυτό;
    Εδώ έχουν παρελάσει απ'αυτά τα αξιώματα όλα τα αποβράσματα της υφηλίου και δεν είχαν πρόβλημα να ορκιστούν στη βίβλο ενώ πίστευαν μόνο στις σαπιοκοιλιές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δεχθουμε οτι υπαρχουν αποβρασματα που πιστευουν μονο στις σαπιοκοιλιες τους!

      Θετω εναν συλλογισμο:

      Αν καποιος πολιτικος ανεμιζει την ελληνικη σημαια,

      συμπεραινω οτι ειναι πατριωτης ή καιροσκοπος/ πατριδοκαπηλος;

      Δεν αποκλειεται ουτε το ενα ενδεχομενο ουτε το αλλο .

      Ουτως ή αλλως οι πραξεις ειναι αυτες που κρινουν τον καθεναν μας!

      Αν τωρα στους 100 πολιτικους που μοστραρονται με σημαιες, οι 99 αποδεικνυονται ψευτες

      και λωποδυτες, θα αμφισβητηθει η ελληνικη σημαια; Θα αμφισβητηθει ως συμβολο;

      Σαφως και οχι!!

      Δεν ειναι ουτε τα συμβολα ουτε οι παραδοσεις που θα πρεπει να λογοκρινονται ή να

      αμφισβητουνται ,αλλα οι ανθρωποι αυτοι καθ'αυτοι.

      Το γεγονος οτι απατεωνες εκμεταλλευονται σημαια,θρησκευτικο ορκο και οποιαδηποτε

      εθιμοτυπικη διαδικασια δεν σημαινει αυτοματως οτι αμφισβητειται το κυρος και η σημασια

      των εθιμων και των παραδοσεων μας.

      Και αναμεσα στις διαχρονικες αξιες και παραδοσεις μας εχουν πραγματοποιηθει θυσιες

      υπερ Πιστεως και Πατριδας!

      Ο θρησκευτικος ορκος συμβολιζει φορο τιμης σε ολους τους προγονους μας που

      εδωσαν τη ζωη τους για την απελευθερωση του Γενους μας απο αλλοφυλους.

      Αποτελει, επιπλεον , ενδειξη σεβασμου!

      Τωρα αν καποιοι εκμεταλλευονται τα εθιμα μας με στοχο το ατομικο τους συμφερον,

      αυτο δεν σημαινει οτι θα καταργησουμε τα πιστευω μας και τα εθιμα μας,διοτι με αυτη την

      λογικη κερδιζουν οι απατεωνες/πατριδοκαπηλοι και μονο.

      Δεν συνεπαγεται σε καμια περιπτωση οτι επειδη καποιοι δεν σεβονται θεσμους και

      παραδοσεις αυτοματως πρεπει οι θεσμοι και οι παραδοσεις να καταργηθουν ή να

      απορριφθουν !

      Διαφορετικα υιοθετουμε τον μηδενιστικο τροπο αντιληψης καιροσκοπων και τυχοδιωκτων!

      Επειδη δεν εχουν συνειδηση αυτοι, παυουμε να εχουμε κι εμεις;

      Και κλεινω με ενα (ρητορικο ή μη ) ερωτημα:

      Απο την στιγμη που ο Τσιπρας διατιθεται να παραστει σε Εκκλησια και να φιλαει εικονες,

      απο την στιγμη που την ημερα των Φωτων ηταν παρων,

      τι ειχε να χασει αν συμμετειχε και σε θρησκευτικο ορκο,εστω για τα ματια του κοσμου;


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Άψογος! Πάντα καλύτερα μάχεται ο εθελοντής και όχι ο μισθοφόρος! Οι υπόλοιποι σκέφτονται με την κοιλιά τους και θα το καταλάβουν λίγο παρακάτω! Ο πρώτος βάζει στο παιχνίδι και το συλλογικό συμφέρον! Μέχρι στιγμής τέτοιον δεν έχουμε δει να κυβερνάει! Οψόμεθα λοιπόν ..

      Διαγραφή
  3. Ξεπέρασες τα όρια της λογικής φίλε .Από που κι ως που σε μιά ανεξίθρησκη συνταγματικά χώρα είναι κάποιος υποχρεωμένος να ορκίζεται στο ορθόδοξο δόγμα; Αυτά ακούγονται τζιχαντιστικά παραληρήματα την σήμερον ημέρα. Κρίμα και έχεις γράψει αρκετά αξιόλογα άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σκοταδιστικό παραλήρημα! Είτε το πιστεύεις είτε όχι είμαι βαθειά θρησκεύομενη αλλά προτιμώ τους άθεους απο τους δήθεν χριστιανούς που οδήγησαν με την πολιτική τους τόσους ανθρώπους στην αυτοκτονία και στην σπελπισία .Δεν θέλουμε όρκους στο πνα τπυ Χριστού σππ αυτούς που επι πε ντε χρόνια σταύρωσαν την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήξαμε στις θρησκευόμενες! Καλές αγρυπνίες ..! Και μην ξεχάσεις στις προσευχές σου να αφήσεις τόπο και για τους συνανθρώπους σου..!

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς πολλοι ακομη δεν εχουν καταλάβει ποιοι και γιατι έβαλαν το ΑΕΡΓΟ και την Πούτανα του να παριστάνουν την κυβερνηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δωστε τη ψυχη σας στον Ναζωραιο και μη ν φοβασται τπτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]