Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2014

Ποιος θα τολμήσει την κάθαρση στην ΕΥΠ;

Είναι απορίας άξιον πως κατορθώνουν πρόσωπα που έβλαψαν την Υπηρεσία να παραμένουν στη θέση τους

Με αγωνία περιμένει πρώην κορυφαίος συνδικαλιστής της ΕΥΠ τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του εισαγγελέα Φούκα για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και των εναντίον του σκευωριών.
Κι αυτό διότι το εν λόγω πρόσωπο τελεί υπό περιοριστικούς όρους για την υπόθεση της διαρροής εγγράφων της Υπηρεσίας προς πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ το 2005. Τα έγγραφα δε αυτά αφορούσαν τις κινήσεις Καραμανλή από τις παράνομες παρακολουθήσεις του.

Όπως έγραψε στο προηγούμενο φύλλο της η «Κυριακάτικη KontraNews» είναι ταυτοποιημένα και τα πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στην όλη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόσωπο εμπλέκεται και σε τρεις υποθέσεις για τις οποίες είχε παραπέμψει σε δίκες συναδέλφους του, με συκοφαντικό κατηγορητήριο, πλην όμως όλοι οι κατηγορούμενοι, και στις τρεις υποθέσεις, αθωώθηκαν, αλλά είχε γίνει σημαντική ζημιά στην Υπηρεσία.

Οι τρεις υποθέσεις
Η πρώτη υπόθεση ήταν του Eurocollege, για την οποία ο συνδικαλιστής είχε κατηγορήσει τη διοίκηση Κοραντή καθώς και τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων. Για το δήθεν σκάνδαλο όλοι αθωώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2013, πλην όμως το αποτέλεσμα ήταν ανυπολόγιστες συνέπειες στο δίκτυο πληροφοριών της χώρας!

Η δεύτερη υπόθεση ήταν του «Ιού», με κατηγορούμενους 6 στελέχη της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης, τα οποία εκρίθηκαν αθώα μετά από εξαντλητική εισαγγελική διερεύνηση με τη συνδρομή και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η τρίτη υπόθεση αφορούσε το δορυφορικό σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης χερσαίων συνόρων, υπόθεση που είχε κατηγορούμενους τη διοίκηση Κοραντή, στελέχη της ΕΥΠ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, τα οποία, μετά από διπλή απαλλακτική απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών και μία πραγματογνωμοσύνη καταπέλτη κρίθηκαν με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου6 Εφετών πανηγυρικώς αθώοι. Όμως μεγάλες και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οι αρνητικές συνέπειες ως προς την άμυνα και τη συνοριακή ασφάλεια της χώρας.

Για όλα αυτά οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν ποτέ;
Μήπως πρέπει να γίνει κάθαρση στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, η οποία είναι διάτρητη από επίορκους;

Πηγή «Κυριακάτικη KontraNews»

Σχόλιο ιστολογίου: Όταν από αυτό εδώ το βήμα κριτικάραμε και καυτηριάζαμε τα κακώς κείμενα και τις πράξεις της κυβέρνησης ΓΑΠ και της διοίκησης Κ. Μπίκα - Φ. Παπαγεωργίου - Χρ. Τσαντρίζου που οδήγησαν στη διάλυση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κάποιοι μας χλεύαζαν, μας λοιδωρούσαν, μας συκοφαντούσαν, ακόμη και μας εκβίαζαν... Και κάποιοι (ευτυχώς λίγοι πλέον) παρά τις τρομερές αποκαλύψεις εξακολουθούν να το κάνουν...
Αισθανόμαστε, λοιπόν, μεγάλη ικανοποίηση και ηθική δικαίωση για το γεγονός ότι μεγάλα και ανεξάρτητα Αθηναϊκά ΜΜΕ, όπως οι εφημερίδες "Kontranews", "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" κ.α., τα περιοδικά "Crash" και "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", αλλά και πολλά έγκριτα και ανεξάρτητα sites στο διαδίκτυο με τις αποκαλύψεις τους έπειτα από τις έρευνες της Δικαιοσύνης, αλλά και τις εξελίξεις στην ΕΥΠ, μας δικαιώνουν για τη στάση που τηρήσαμε την τελευταία πενταετία...
Εμείς, το μόνο που ευχόμαστε, διαβάζοντας και το σημερινό σχόλιο της καλής εφημερίδας "Κυριακάτικη Kontranews" που σας παραθέσαμε, είναι να μπει επιτέλους ένα τέλος σ´ αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν σ´ αυτή την τόσο ευαίσθητη υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους ώστε να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επιτελέσει το έργο που της έχει ανατεθεί από την Ελληνική Πολιτεία σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους...

Ένα παράδειγμα του επικίνδυνου σημείου (αυτοδιασυρμού) στο οποίο έφεραν την ΕΥΠ, πολιτικά και μη πρόσωπα, είναι η δημόσια έρευνα που γίνεται για την εξακρίβωση τίτλων σπουδών υπαλλήλου της ΕΥΠ.
Αν είναι αλήθεια (εμείς αδυνατούμε να το πιστέψουμε) είναι δυνατόν η συγκεκριμένη υπηρεσία να ψάχνει για στοιχεία υπαλλήλων της σε άλλους φορείς, αποκαλύπτοντας την ιδιότητά τους τη στιγμή που στο άρθρο 17 του νόμου 3649/2008 προβλέπεται ότι τα στοιχεία του προσωπικού της ΕΥΠ δεν δημοσιεύονται ούτε σε ΦΕΚ;
Και όλα αυτά επιτρέπεται να γίνονται έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες;
Επιτέλους βάλτε ένα τέλος σ´ αυτή την φαρσοκωμωδία κύριε Δραβίλλα...
Για ρωτήστε τους σοβαρούς προκατόχους σας (όχι βέβαια τον Μπίκα) όπως τους κ.κ. Κοραντή και Αποστολίδη, αν έστελναν για ψύλλου πήδημα τα στοιχεία υπαλλήλων της υπηρεσίας δεξιά και αριστερά και μάλιστα ύστερα από ανώνυμες "καταγγελίες"…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

3 σχόλια:

  1. Μα καλά αλήθεια γίνονται αυτά με ανώνυμες καταγγελίες; Είναι δυνατόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΤΟΥ ΜΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΒΙΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο καποιος εντος της υπηρεσιας θα μπορουσε να την καθαρισει. αλλα γι αυτο χρειαζεται μυαλο και τεχνη. ξερει κανενας κανενα πτυχιουχο με μυαλο και τεχνη; Πολυ δυσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...