Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορεί ένα ανήθικο σύστημα να σώσει τη χώρα;

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Η πρόσφατη καταδίκη με αναστολή πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης και η παραπομπή αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, έρχονται να συμπληρώσουν, μαζί με πλήθος άλλων παραπομπών, καταδικών κ.λ.π., μία διάχυτη εικόνα ανηθικοποίησης του πολιτικού βίου της χώρας.

Υπενθυμίζω στους νεότερους ότι την χώρα αυτή κυβέρνησαν ως πρωθυπουργοί ή υπουργοί:

Ο Χαρίλος Τρικούπης που δεν δέχθηκε ποτέ ούτε έναν τενεκέ λάδι, η δε αδελφή του απαντούσε στερεότυπα «η οικογένεια Τρικούπη δεν δέχεται δώρα».

Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, που δολοφονήθηκε από τον Κωστογερακάρη γιατί έκλεισε τις χαρτοπαικτικές λέσχες.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που φορούσε φθαρμένο παλτό στη Διάσκεψη των Βερσαλλιών και τελικά παντρεύτηκε την πάμπλουτη Έλενα Σκυλιτζή για να γλιτώσει από την ανέχεια, που δεν του επέτρεπε να εκπροσωπεί αξιοπρεπώς το ελληνικό κράτος.

Ο ναύαρχος Χατζηκυριάκος, που, ως υπουργός Ναυτικών, όταν εταιρεία οπλικών συστημάτων του προσέφερε «προμήθεια», αυτός απαίτησε να αφαιρεθεί το ποσόν από το ύψος της εξοπλιστικής δαπάνης.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας, ήρωας της Μικρασιατικής Εκστρατείας, Αρχηγός της Επανάστασης του 1922, πρωθυπουργός το 1950-52, που πέθανε άπορος σε ένα ράντσο εκστρατείας.

Ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, που η γυναίκα του πέθανε πάμπτωχη, σε ένα παγκάκι στη Ζυρίχη, όπου είχε πάει για να την περιθάλψει μία συγγενής της.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, που στο Ημερολόγιό του καταγράφει τα εβδομαδιαία οικογενειακά έξοδα για σκόρδα και κρεμμύδια.

Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, που πέθανε εν ενεργεία πρωθυπουργός σε μία γκαρσονιέρα στο Κολωνάκι και τα εγγόνια του σπούδασαν με υποτροφία του Ελληνικού Κράτους.

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που έζησε μισόν αιώνα στο νοίκι και μόνον με τον μισθό του βουλευτή, και πέθανε χωρίς να αφήσει περιουσία.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, που άφησε πεθαίνοντας το σπίτι του στο Καστρί και τίποτε άλλο.

Ο Παναγιώτης Παπαληγούρας, που ξόδεψε στην πολιτική όλη του την οικογενειακή κτηματική περιουσία στην Κορινθία και πέθανε ακτήμων.

Δεν είναι τυχαίο που οι σπουδαιότεροι άνδρες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό κα σε εθνικούς θριάμβους, ήταν ακέραιοι και αδιάλλακτοι σε ηθικά ζητήματα.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία, στην εξευτελιστική απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της και στην καταισχύνη, είναι μεγάλοι μεσάζοντες παρασκηνιακών συναλλαγών.

Τελικά, αυτός που πρέπει να συνειδητοποιήσει τα παραπάνω είναι ο ελληνικός λαός, και να βάλει αντίστοιχα τους σταυρούς που δικαιούται στις επόμενες εκλογές.
Μικρό χωριό είμαστε, όλοι ξέρουν ποιος κάνει τι.
Άλλωστε, το χρήμα όπως και ο βήχας δεν κρύβονται.
Τα άλλα είναι υπεκφυγές.

Πηγή εφημ. «KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]