Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κύπρος δεν έχει πια φίλους

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθε ο δεξιός «ανανιστής» πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, θερμότατος φίλος των Άγγλων, μόλις είδε την παράγραφο των Συμπερασμάτων (όπως ονομάζεται τα τελευταία χρόνια η απόφαση) της συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή που περιλαμβανόταν στο προσχέδιο:
"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία του απέναντι στην αναζωπύρωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Υπ’ αυτές τις συνθήκες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βρεθεί μία συνολική λύση στην Κύπρο προς όφελος όλων των Κυπρίων"
αναφερόταν επί λέξει.

Οι Κύπριοι έγιναν έξαλλοι. Καμιά αναφορά από τους ηγέτες της ΕΕ στην ωμή παραβίαση της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που με τη διακριτική συνοδεία δύο τουρκικών φρεγατών έχει εγκατασταθεί μία εβδομάδα τώρα στην Κυπριακή ΑΟΖ και κάνει… κρουαζιέρα!
Σαν να μην υπάρχει δηλαδή η Κυπριακή ΑΟΖ!
Λυσσωδώς διαπραγματεύονταν οι Κύπριοι όλη τη νύχτα της Τετάρτης, αλλά μάταια. Οι Ευρωπαίοι ήταν ανυποχώρητοι. Έφτασαν οι δεξιοί Κύπριοι να απειλούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Μιλάμε για τους ίδιους Κύπριους απατεώνες και κλέφτες της κυβέρνησης της Λευκωσίας που υπό την πίεση των Γερμανών κατέκλεψαν τους ρώσους ολιγάρχες και όλους τους άλλους αφελείς ξένους, οι οποίοι είχαν κάνει την ανοησία να εμπιστευθούν στους Κύπριους τραπεζίτες ποσά άνω των 100.000 ευρώ, για να τους τα αρπάξουν όλα!
Με τέτοια απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ ο Αναστασιάδης θα γύριζε στην Κύπρο εντελώς ξεφτιλισμένος, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ θα είχαν ουσιαστικά αποδεχθεί έμμεσα την αρπαγή του Κυπριακού φυσικού αερίου και πετρελαίου από τους Τούρκους!
Βαρύτατη ήττα, ακόμη και για την δοσίλογη Κυπριακή δεξιά!

Εγκεφαλικό δεν έπαθε ο Αναστασιάδης, αλλά στα πρόθυρά του βρέθηκε. Κατά τις 5 τα χαράματα τον κουβαλούσαν σε νοσοκομείο των Βρυξελλών λόγω αρτηριακής υπέρτασης που ξέσπασε σε ρινορραγία! Σαν τον Πάγκαλο, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και του είχαν υπαγορεύσει οι Γερμανοί δήλωση μετανοίας την οποία φυσικά υπέγραψε!

Μέσα σε λίγες ώρες, πριν το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο στον Αναστασιάδη. Που να εμφανιστεί όμως στη Σύνοδο Κορυφής! Ματαίωσε όλα του τα ραντεβού και το απόγευμα πήγε μόνος του, χωρίς κανένα σύμπτωμα, σε άλλο νοσοκομείο και… ταμπουρώθηκε! Δεν έβγαινε με τίποτα!
«Ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο» ανακοίνωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης με… γραπτή(!) δήλωσή του, για να αποφύγει προφανώς τις ενοχλητικές ερωτήσεις του τύπου «ποιος γιατρός είπε στον Αναστασιάδη να κλειστεί σε νοσοκομείο».

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Με τον εγκλεισμό του στο νοσοκομείο ο κύπριος πρόεδρος δεν πήγε στο ραντεβού που είχε απαιτήσει ο άγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις προθέσεις του Αναστασιάδη, ο οποίος παιδιόθεν διατηρούσε στενές σχέσεις με τη Βρετανία.
Με πρόσχημα την αυτοεξορία του, δεν πήγε καν στη Σύνοδο του ΕΛΚ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος των δεξιών ευρωπαίων ηγετών, όπου φυσικά θα τον ανέκριναν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Β. Σόιμπλε.

Εννοείται ότι με την ίδια δικαιολογία την κοπάνησε και από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.
Προσωπικά, καθόλου δεν έβλαψε το Νίκο Αναστασιάδη αυτή η απουσία, όσο κι αν έδωσε την εικόνα ενός γελοίου ανθρωπάκου που κρύβεται. Μη εμφανιζόμενος στη σύνοδο και στις συναντήσεις, δεν χρεώθηκε προσωπικά καμία από τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου –δηλαδή των αρχηγών των Ελληνοκυπριακών κομμάτων- που συνεδρίαζαν ένα διήμερο και είχαν αποφασίσει να προβάλει η Κύπρος βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων προς διαπραγμάτευση στις ενταξιακές συνομιλίες ΕΕ – Τουρκίας.

Όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν το πολιτικό ποιόν του Κύπριου προέδρου. Οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί τον θεωρούν πιστό υπηρέτη των συμφερόντων τους και έχουν ποντάρει πάνω του για το κλείσιμο των δικών τους συμφερόντων, με ό,τι αρνητικό μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τους Κύπριους. Μόνον ο Γλαύκος Κληρίδης από τους διατελέσαντες προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν του ίδιου πολιτικού φυράματος και τόσο προσανατολισμένος προς την Αγγλία, κανένας άλλος.

Ούτε καν στην Ελλάδα υπάρχει πίεση κατά της ενδοτικής γραμμής, αν κρίνει τουλάχιστον κανείς από την «Αυγή», η οποία την Παρασκευή τιτλοφορούσε το ρεπορτάζ της… «ΕΕ και Γερμανία στηρίζουν Κύπρο για ΑΟΖ»! Βάζοντας τον Αναστασιάδη να κλέψει τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ των Ρώσων, των Ελλήνων και άλλων ξένων καταθετών, οι Γερμανοί απογύμνωσαν την Κύπρο από κάθε διεθνή συμμαχία και πρωτίστως από τη Ρωσία, η οποία είναι και το μοναδικό μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ανέκαθεν τασσόταν υπέρ της Κύπρου κα αποτελούσε φραγμό στις επιθέσεις εναντίον της. Δεν είναι ηλίθιοι οι Ρώσοι να υποστηρίζουν πλέον τους Κύπριους απατεώνες που τους έκλεψαν!

Οι Ευρωπαίοι έκαναν κι ένα δωράκι στον Αναστασιάδη. Άλλαξαν επί τα βελτίω τη διατύπωση στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. «Παροτρύνουν την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της» αναφέρει το τελικό κείμενο των Συμπερασμάτων.

Μόλις έπαθε ρινορραγία ο Αναστασιάδης, οι Ευρωπαίοι υποχώρησαν!
Μήπως άδικα τους κατηγορούμε για αναισθησία και κυνισμό;
Φανταστείτε τι θα έδιναν στην Κύπρο, αν ο Αναστασιάδης πάθαινε εγκεφαλικό!

Πηγή εφημ. «Πριν»



everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Περαστικά στον άνθρωπο...
    Να υποθέσω ότι έπαθε το ίδιο με τον Τούρκογλου όταν ο Jeffrey μιλούσε για δημοψήφισμα! Κάθε φορά που το αυγό φτάνει στον πwπ# αρρωσταίνουν οι σωτήρες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΥΤΟΕΞΕΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
    Σήμερα έχουμε, μια αντιπολίτευση, που κατέβηκε και το τελευταίο σκαλί αυτοπροσβολής, αυτοσυμβιβασμού και αυτοεξευτελισμού .
    Δύο άνεργοι μεγαλοκληρονόμοι του χρήματος, ο Αλέξης και ο Πάνος, δυο ιδεολογικοπολιτικά αντίπαλοι, χωρίς κανένα σημείο επαφής και προγραμματικής σύγκλισης, συμβιβάστηκαν προφορικά και έγγραφα(?) να ξεχάσουν όλα όσα τους χωρίζουν( δηλαδή όλα) μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές και μετά θα συζητήσουν για τα υπουργεία και τις θέσεις που θα πάρει ο καθένας. Πως όμως μπορούν να δικαιολογήσουν τον παράνομο έρωτα? Τι ακριβώς θα μπορέσουν να μας πουν, ότι αυτός ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ συμβιβασμός τους είναι αποτέλεσμα της αγάπης και φροντίδας για την Ελλάδα και τους Έλληνες?
    Και επί τρία χρόνια που ήταν και τι έκαναν για τους Έλληνες. Διέλυσαν την Ελλάδα και κατέστρεψαν ότι είχε αφήσει ο Καραμανλής και ότι ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ προσπαθούσε να δημιουργήσει ο Παπανδρέου και σήμερα παρουσιάζονται σαν..Έλληνες που θέλουν να προσφέρουν για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Δηλαδή, ο Αλέξης και ο Πάνος φανερά, και ο Παναγιώταρος , ο Μίχος και ο Λαγός στα κρυφά , ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ το ιδεολογικοπολιτικό …10% όλοι μαζί, να σώσουν όλους εμάς που επί τρία χρόνια μας κατέστρεψαν τη ζωή , με τις τόσες και τόσες εγκληματικές τους συμπεριφορές , τις πολιτικές μεταλλάξεις και κομματικές ηλιθιότητες, που λένε και κάνουν τα τελευταία χρόνια??
    Δηλαδή, οι άνθρωποι που δεν ξέρουν, δεν μπορούν και το σπουδαιότερο δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, επιθυμούν , υπόσχονται και ορκίζονται να μας σώσουν οι ..ΧΑΜΕΝΟΙ !!!
    Τι θα προσφέρουν, και τι μπορεί να σκεφτούν άνθρωποι που δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ???
    Ποιος είναι ο Πάνος, ο θρυλικός ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ των τελευταίων 200 χρόνων της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας?
    Ποιος είναι ο Πάνος, που ‘’ερωτεύθηκε’’ ο Σαρκοζί και τον τίμησε ως το μεγαλύτερο μυαλό σε …κιλά, στην ευρωπαϊκή ..μεγαλόνησο??
    Ποιος είναι ο Πάνος που ‘’έκλεισε’’ την Ελίντα Α.Ε και έσπασε όλα τα ρεκόρ… αναγνωρισιμότητας ως, Ο ! μάνατζερ της αποτυχίας ; Ποιος είναι ο Πάνος που πατέρας και πεθερός δεν ήθελαν και δεν θέλουν να ..περνά ούτε απ έξω από τις επιχειρήσεις τους? Ποιος είναι ο Πάνος ο συκοφάντης ( Α. Παπανδρέου) και ο καπετάνιος στο παράνομο ξένο ‘’οχηματαγωγό’’ των σημαιών ευκαιρίας και των ΟΦΣΟΡ ιδιοκτητών? Που χρόνια ολόκληρα ταξιδεύει στο Αιγαίο και προκαλεί με… ξένα κότερα, χωρίς ίχνος ντροπής για την εν γνώσει του, φοροδιαφυγή εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου
    Ποιος είναι ο Τσίπρας με το Σύριζά του και τις συνιστώσες του καθολικού 3,5%, που αποφάσισε να εκδημοκρατικοποιήσει το φασισμό του Πάνου , και ποιος είναι ο Πάνος της πολιτικής ΜΠΟΥΡΔΑΣ και ανοησίας?
    Σήμερα, ένας κομμουνιστής και ένας ακροδεξιός σε μια άτυπη(?), άγνωστη για μας συμφωνία, με μια ακροδεξιά εγκληματική δολοφονική Ναζιστοφασιστική οργάνωση των πρώην συναγωνιστών του Αντώνη τη Χρυσή αυγή, σας ζητούν να τους ψηφίσετε για να ..σας σώσουν !!!
    ΡεΕΕΕ! Τι χάλια, τι ξεπεσμός, τι κατάντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]