Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι “τζιχαντιστές” του ΠΑΣΟΚ διαλύουν το… μαγαζί

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση της επίσημης σελίδας του κόμματος στο facebook, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο, και σημειώνει ότι «πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ». Όπως τονίζεται, «η ανάρτηση έγινε αμέσως αντιληπτή και κατέβηκε».

Η επίμαχη ανάρτηση, η οποία «κατέβηκε» από το επίσημο facebook του ΠΑΣΟΚ, ήταν η εξής: «Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε(!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!…Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ…».

Αφού «κατέβηκε» η συγκεκριμένη ανάρτηση, ακολούθησε άλλη, ενυπόγραφη, ανάρτηση, στην οποία ο υπογράφων αναφέρει ότι: «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο post σχετικά με την εκδήλωση Ζάππειο. Ήταν μια προσωπική μου άποψη που εκ παραδρομής την ανέβασα στα social media του ΠΑΣΟΚ».

«Αστεία εκδοχή πολιτικού τζιχαντισμού τα συνθήματα κατά του Ευ. Βενιζέλου» δήλωσε ο Π. Ρήγας
«Αθλιότητες» χαρακτήρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, τα συνθήματα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ακούστηκαν χθες το βράδυ στην εκδήλωση, στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ρήγας, είπε μεταξύ άλλων, πως το περιστατικό ήταν η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε πάντως, πως η ένταση δεν ήταν καθοδηγούμενη και στημένη από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Δεν δέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια [...] Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου».

Για το ίδιο θέμα, η συνάδελφος ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ έγραψε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ τα εξής:

PETSALNIKOS-PAPANDREOU01-02SEPTEMBER2014
Θλιβερές εικόνες στη εκδήλωση του Γιώργου
Σε ένα σκηνικό ενδοπαραταξιακής σύγκρουσης, με θλιβερές «εικόνες», ένταση, αποδοκιμασίες και σημάδια έλλειψης πολιτικού πολιτισμού επιχείρησαν να μετατρέψουν τη χθεσινή εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους στο Ζάππειο.
Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ενισχύσει τον ρόλο του στη δύσκολη συγκυρία, μερικές δεκάδες επέλεξαν να αποδοκιμάσουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο την ώρα που βρισκόταν στο βήμα, ενώ νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποθέωναν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο μέχρι και να γιουχάρουν τον κ. Βενιζέλο, όταν αναφέρθηκε στο σύνθημα που ακούστηκε ουκ ολίγες φορές «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά». «Ακουσα το σύνθημα “γερά για να πέσει η Δεξιά”. Την Τετάρτη (σ.σ. αύριο το βράδυ επίσης στο Ζάππειο) θα μιλήσουμε για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία τις συχνές διακοπές και τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει να λειτουργήσει σε κάθε βήμα υπέρ της ενότητας. «Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δεν μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει», διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αύριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αναπτύξει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της χώρας και θα επιμείνει στην ανάγκη διοργάνωσης ενός ανοιχτού ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, απαντώντας σε όλα όσα αμέσως ή εμμέσως τον κατηγόρησε χθες με την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

Χθες, πάντως, καθώς η έκθεση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» ήταν ένα αφιέρωμα στην πορεία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δεν απέφυγε να στείλει με τον χαιρετισμό του σαφές μήνυμα προς τον Γ. Παπανδρέου (και όχι μόνο, λένε έμπειρα στελέχη), λέγοντας ότι «το λιγότερο που οφείλουμε στον Ανδρέα είναι να μην τον χρησιμοποιούμε ως άλλοθι ή προκάλυμμα».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν στην εκδήλωση σχολίαζαν ότι οι περίπου 50 φανατικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα ήταν αποφασισμένοι να αποδοκιμάσουν τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και απέδιδαν επίσης σημαντικές ευθύνες στον Φίλιππο Πετσάλνικο, που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης για την 3η του Σεπτέμβρη.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αρκετοί, «παπανδρεϊκοί» και «βενιζελικοί», δήλωναν απογοητευμένοι από τις «θλιβερές εικόνες» – ορισμένοι μάλιστα προτίμησαν να αποχωρήσουν αθόρυβα, ενώ άλλοι παρακολουθούσαν σιωπηλοί.

«Αυτές είναι πρακτικές άλλων λογικών, άλλων δεκαετιών – στην πολιτική υπάρχουν θεσμοί που οριοθετούν το πλαίσιο διαφωνίας και ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού», σημείωσε με νόημα ο Κ. Πιερρακάκης, μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, που αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι και τη συνάντηση με την τρόικα μαζί με την κυβερνητική αποστολή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που χειροκροτήθηκε σε πολλά σημεία της ομιλίας του, μίλησε ανοιχτά για «νέα αρχή και νέο ξεκίνημα της παράταξης που θέλει ο κόσμος» και προανήγγειλε περιοδείες του ανά την Ελλάδα για να «συζητήσει με κάθε πολίτη». Εκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι «Αριστερά και Δεξιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης».

Ισχυρίστηκε ότι χρειάζονται πολιτικές μεταρρυθμίσεων και έκανε επί της ουσίας άνοιγμα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας «μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις». Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε και «δεσμεύτηκε» ότι θα υπηρετήσει την πολιτική για τη «Νέα Αρχή».

«Η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά δεν μπορεί αυτή η πορεία να ολοκληρωθεί όσο παραμένουν παρούσες οι αιτίες της κρίσης – καθώς μάλιστα θα γίνει μια νέα διευθέτηση για το χρέος, θα μας ζητήσουν νέες δεσμεύσεις, αυτές δεν μπορεί να είναι νέα οικονομικά βάρη για τους μεσαίους και τους χαμηλόμισθους».

Είναι πασιφανές ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά θέλησε με την ομιλία του να αφήσει χωρίς «προσδοκίες» για μια νέα εσωκομματική αναμέτρηση όλους όσοι διαφωνούν με τη διεξαγωγή Ιδρυτικού Συνεδρίου της παράταξης και ζητούν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Παπανδρεϊκά στελέχη εκτιμούν πάντως ότι η «λογική» του είναι μέσα από το ΠΑΣΟΚ να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές πολιτικής και αυτές να προσδιορίσουν και τον ρόλο του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Στο Ζάππειο χθες καταγράφηκαν ηχηρές απουσίες, όπως του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος θα μιλήσει αύριο στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η του Σεπτέμβρη, του Κώστα Λαλιώτη και αρκετών άλλων κορυφαίων στελεχών.

Ηταν εκεί στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως οι κ. Καρύδης, Πρωτόπαπας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, βουλευτές, νυν και πρώην υπουργοί, στελέχη, οι κ. Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης, Κωνσταντινόπουλος, Κεγκέρογλου, Ντόλιος, Φώφη Γεννηματά, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μ. Καρχιμάκης, Δ. Ρέππας, Κ. Τριαντάφυλλος, Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Παντελής Καψής, Γιάννης Καψής, Ντίνα Λάζαρη, Αννα Νταλάρα, Ν. Σηφουνάκης, Π. Οικονόμου, Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Καμίνης κ.ά. Στους παρόντες και ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χειροκροτήθηκε από ορισμένους κατά την είσοδό του στην αίθουσα.

Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης και τη ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης.

Πηγή "Έθνος"

Σχόλιο ιστολογίου: Δεν είναι ηλίθιοι. Συνεργάτες και συνένοχοι είναι. "Τακτοποιημένοι" από το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" που συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα, ικανοποιώντας την ματαιοδοξία ενός άκρως επικίνδυνου που ζει το όνειρό του από τη θέση του "πρωθυπουργού"...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ... ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]