Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούλησαν το σπίτι τους στην αλλοδαπή καθαρίστριά τους!!!

Είναι το αποκορύφωμα της ελληνικής παρακμής, αυτό που συνέβη στο Παλαιό Φάληρο.
Η επί δώδεκα χρόνια αλλοδαπή καθαρίστρια της πολυκατοικίας και του σπιτιού αγόρασε το σπίτι του εργοδότη της.

Δεν την γνωρίζω από πρώτο χέρι την περίπτωση, όπως όμως με ενημέρωσε άτομο του επαγγελματικού περιβάλλοντος της οικογένειας η περίπτωση έχει ως εξής:

Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια, με δύο παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών, με ιδιόκτητο σπίτι 90 τμ, αγορασμένο κατά το ήμισυ περίπου με δάνειο προ πενταετίες και τα υπόλοιπα μετρητά από προηγούμενες αποταμιεύσεις και των δύο συζύγων- δεν γνωρίζω την συνολική αξία αγοράς του σπιτιού - σίγουρα όμως (με τον πλέον συντηρητικό υπολογισμό) θα ήταν κοντά, ίσως και πάνω από 250000 ευρώ.

Ο σύζυγος δεν είχε σίγουρη δουλειά, δούλευε υπάλληλος σε κάβα ποτών η οποία έκλεισε προ δύο ετών και η σύζυγος εξακολουθεί να δουλεύει με τετράωρη απασχόληση σε ένα κομμωτήριο.

Τα προ κρίσης εισοδήματα της οικογένειας ήταν περίπου 1.800 ευρώ τον μήνα.

Ποιο είναι το σφάλμα της συγκεκριμένης οικογένειας και το οποίο είμαι βέβαιος έχει επαναληφθεί και σε άλλες οικογένειες;

α) δεν έπρεπε ποτέ να αγοράσει σπίτι, γιατί μόνο τα λεφτά από τους τόκους του ρευστού που είχαν ήταν σχεδόν αρκετά για την κάλυψη του ενοικίου και βέβαια δεν θα είχαν επωμιστεί και τους τόκους του δανείου οι οποίοι δεν μπορεί να είναι λιγότεροι των 500 ευρώ τον μήνα.

β) δεν μπορεί μια οικογένεια με 1.800 ευρώ τον μήνα συν 500 ευρώ (περίπου) τόκους σπιτιού να χρησιμοποιούν και αλλοδαπή βοηθό για το σιδέρωμα και καθαριότητα του σπιτιού 2 φορές την εβδομάδα.

γ) η οικογένεια ακόμη καιόταν έχασε ο σύζυγος την δουλειά, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί την αλλοδαπή βοηθό.

Όπως είναι φυσικό, στο διάστημα των δύο ετών που ήταν χωρίς δουλειά ο σύζυγος, θα είχαν συσσωρευτεί και άλλα χρέη.
Το αποτέλεσμα είναι, τελικά, η αλλοδαπή καθαρίστρια με τον σύζυγό της -μετά από δώδεκα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα- αγόρασαν το σπίτι προς 100.000 ευρώ μετρητά + 50.000 δάνειο.

Η συγκεκριμένη οικογένεια αλλοδαπών εξακολουθεί να έχει εισοδήματα καθαρίζοντας σκάλες και σπίτια στην περιοχή.

Πριν τρεις ημέρες η πρόεδρος μεσιτών Ηρακλείου Κρήτης κυρία Άρτεμις Μαυράκη ανέφερε στην Kriti tv, ότι τα περισσότερα συμβόλαια αγοράς ακινήτων στην ανατολική Κρήτη για φέτος δεν τα έχουν κάνει ούτε οι Κινέζοι ούτε οι Ρώσοι, αλλά οι Αλβανοί και Βούλγαροι εργάτες…

Να υπενθυμίσω ότι προ δύο ετών εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι αγρότες Ηρακλείου απευθύνθηκαν σε έλληνες ανέργους προσφέροντάς τους δουλειά, αλλά αυτοί αρνήθηκαν.

Και βέβαια, θα πρέπει να αναφέρω ότι πολλά θερμοκήπια στην Ιεράπετρα Κρήτης και Τυμπάκη έχουν περάσει σε χέρια αλλοδαπών επιχειρηματιών- δηλαδή χθεσινών εργατών γης.

Στο Μυλοπόταμο Κρήτης οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν 1 ευρώ σε συνεργείο αλλοδαπών για κάθε πρόβατο προκειμένου να το κουρεύουν. Αξιοσημείωτο είναι πως σε μια ημέρα οι τέσσερις αλλοδαποί κουρεύουν μέχρι και 1000 πρόβατα…!

Τα συμπεράσματα δικά σας για το που θα φτάσει η ελληνική παρακμή.

Και ναι, δεν έχουμε το καλύτερο κράτος, έχουμε όμως ρεκόρ παχυσαρκίας στα νέα παιδιά.
Είναι ή δεν είναι και αυτό ένα σαφές δείγμα οικογενειακής ανευθυνότητας και παρακμής;

Ο Κρητικός


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μαντάμ Σουσού στον Μπούθουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουμε παντοτε την ατομικη μας ευθυνη για καθε επιλογη μας, πολυ δε περισσοτερο εν μεσω της τεραστιας κρισης σε θεσμους, αξιες και οικονομικη δυσχερεια. Δυστυχως στην Ελλαδα μας, αρκετοι παπουδες & γονεις ακομη καλυπτουν τα εξοδα νεων ικανων να εργασθουν σε οποιαδηποτε εντιμη εργασια, συμβαλλοντας ετσι και στην παχυσαρκια τους αλλα και στην μη προσωπικη τους εξελιξη. ΑΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ, σοφα ελεγαν οι προγονοι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]