Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Τουρκική προπαγάνδα σε παιδιά μουσουλμάνων


Οργανωμένο σχέδιο εκτουρκισμού των μαθητών από τους ιμάμηδες σε τζαμιά με την ευγενική χορηγεία του τουρκικού προξενείου

Γράφει ο Αριστείδης Μάτιος

Οργανωμένο σχέδιο εκτουρκισμού για μία νέα γενιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θράκη, μπροστά στα μάτια της Ελληνικής Πολιτείας, που επιμένει πεισματικά να κρατάει στάση απάθειας και αναισθησίας. Τα παιδιά των χιλιάδων οικογενειών μουσουλμάνων πηγαίνουν σαν πρόβατα στη σφαγή, όντας θύματα της προπαγάνδας που ελέγχει το τουρκικό προξενείο, μέσω των «κρυφών σχολείων» (παράνομων) που λειτουργούν τα απογεύματα στα τζαμιά της Θράκης.

«Παρασχολεία»

«Οι χοτζάδες που διδάσκουν το Κοράνι, αλλά και τουρκική γραφή και ανάγνωση στα «παρασχολεία» που λειτουργούν στα τζαμιά, έχουν αναλάβει τον ρόλο της πλύσης εγκεφάλου στα παιδιά, ενώ οι γονείς τα στέλνουν εκεί πιστεύοντας ότι διδάσκονται θρησκευτικά και τίποτε άλλο», αναφέρει στην «δημοκρατία» ο πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, ο οποίος ασχολείται επισταμένα με το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χοτζάδες έχουν αναλάβει να φέρουν σε επαφή με την Τουρκία όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μουσουλμάνων από τη Θράκη.

«Αυτό επιτυγχάνεται με συχνές εκδρομές, το κόστος των οποίων είναι πληρωμένο εξ ολοκλήρου από το τουρκικό προξενείο και τα παιδιά που συμμετέχουν πηγαίνουν μόνο με μία ταυτότητα ή διαβατήριο.
Η επίσημη αιτιολογία για τη διοργάνωση αυτών των εκδρομών είναι πως πρόκειται για επιβράβευση των καλύτερων μαθητών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού μπορεί να στείλε το παιδί του κάθε μουσουλμάνος, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις του στο σχολείο», αποκαλύπτει ο κ. Καραχότζα.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εκδρομές δεν περιλαμβάνουν ξενάγηση σε παραλίες, όμορφα μέρη και αξιοθέατα, παρά μόνον επισκέψεις σε τζαμιά.
Μόνο τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν δύο τέτοιες εκδρομές με παιδιά 8-12 ετών, τα οποία έμειναν τρεις ημέρες στην Τουρκία.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου:

Οι φοιτητές μουσουλμάνοι της Θράκης στην Τουρκία

Το άλλο «φαινόμενο» το οποίο είναι μεν καταγεγραμμένο, αλλά κανένας δεν ασχολείται με αυτό, είναι η σκόπευση της Τουρκίας για παρακολούθηση σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τουρκικά Πανεπιστήμια από τους νεαρούς μουσουλμάνους και μουσουλμάνες της Θράκης.

Όμως, απορίας άξιο είναι το ότι ενώ εγγράφονται στα τουρκικά πανεπιστήμια, έχοντας πλήθος παροχών (οικονομικών και όχι μόνο, αφού διοργανώνονται και δωρεάν κρουαζιέρες για τους φοιτητές από τα πανεπιστήμια αυτά) και με δεδομένη τα μαθησιακά κενά (που έχουν καταγραφεί με την συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις), οι φοιτούντες μουσουλμάνοι της Θράκης στα τουρκικά πανεπιστήμια κατορθώνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με απόλυτη επιτυχία, δηλαδή χωρίς να παραταθεί ο χρόνος της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης εξαιτίας κάποιων μαθημάτων στα οποία συναντούν δυσκολίες προόδου (δηλαδή, περνάνε όλα τα μαθήματα, χωρίς να χάνουν καθόλου χρόνο, γεγονός που στατιστικά είναι απολύτως απίθανο να συμβαίνει...).

Έτσι, τελειώνοντας τις σπουδές τους επιστρέφουν στην Ελλάδα, όπου τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται. Και πρέπει τότε να δώσουν εξετάσεις στο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), τις οποίες όμως αποφεύγουν, μένοντας έτσι με ένα άχρηστο για την ζωή τους πτυχίο του τουρκικού πανεπιστημίου, αλλά έχοντας «γεμίσει» με πλούσιες θετικότατες εικόνες και εντυπώσεις από την συμπεριφορά τους Τουρκίας απέναντί τους κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτών των «πτυχιούχων» φοιτητών, η Τουρκία συνεχίζει να προσφέρει μηνιαίο επίδομα μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, μετατρέποντάς τους σε όργανα των τουρκικών υπηρεσιών και –φυσικά- της προώθησης του τουρκισμού στους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης.
Ποτέ κανένας αρμόδιος φορέας (π.χ. Εφορία) δεν έχει κάνει ελέγχους για τον τρόπο διαβίωσης των συγκεκριμένων δρώντων υπέρ των τουρκικών συμφερόντων, αν και στην πλειονότητά τους είναι μονίμως άνεργοι… πτυχιούχοι, σιτιζόμενοι από το ταμείο του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]