Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εν όψει ευρωεκλογικής εφόδου

Λάβρος κατά Σαμαρά ο Κ. Μητσοτάκης, λάβρος κατά της κυβέρνησης και ο Δ. Δρούτσας, εξαιτίας της οποίας κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία στην Ελλάδα!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Τελευταίες προετοιμασίες για την τελική έφοδο προς τις κάλπες όλων των κομμάτων μετά το Πάσχα. Πρώτη φορά που ελάχιστοι -πέρα φυσικά από τους υποψηφίους και τους συγγενείς και φίλους τους- ενδιαφέρονται για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Πρώτη φορά επίσης που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης. Πρώτη φορά ακόμη που μια ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει στις ευρωεκλογές την... αποχή, ελπίζοντας να είναι τόσο μεγάλη ώστε να επιβιώσει αμφισβητώντας το αποτέλεσμα! Μέχρι τώρα κυριάρχησαν τα δηλητηριώδη σχόλια όσων αποκλείστηκαν από τους καταλόγους των υποψηφίων που κατάρτισαν οι αρχηγοί των κομμάτων.

«Ανθ' ημών οι Γουλιμήδες!» αναφέρει σε μήνυμα που έστειλε προς όλους τους νυν βουλευτές της ΝΔ ο επί Κώστα Καραμανλή κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. «Τηλεαστέρες, μαϊντανούς, αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα» χαρακτήρισε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ, πλην «λίγων φωτεινών ονομάτων», καλώντας σε «μαύρισμά» τους.

Λάβρος κατά Σαμαρά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πώς να αντέξει η καρδιά του πατέρα την αδικία που έκανε ο πρωθυπουργός κατά της κόρης του; Μήνες τώρα έλεγε η δόλια η Ντόρα ότι προσφέρεται να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής. Εκανε τον κουφό όμως ο Σαμαράς και τελικά δεν την έβαλε υποψήφια, έτσι από γινάτι, χωρίς λόγο. Αστραψε και βρόντηξε ο πατέρας: «Δεν συγχώρησα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για το έγκλημα το οποίο έκανε...», δήλωσε, αποδίδοντας σε αυτόν την πτώση το 1993 της κυβέρνησής του.

Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου πάει διακριτικά στον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ορισμένα γεγονότα που μας οδηγούν στο να αναρωτηθούμε. Το πρώτο είναι η συμπερίληψη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ του εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αποστασιοποιημένου στη συνέχεια εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου. Το δεύτερο είναι οι δηλώσεις στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ του πρώην υπουργού Εξωτερικών και στενότατου συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, Δημήτρη Δρούτσα. «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε πλέον να είναι στην εξουσία», δήλωσε χωρίς περιστροφές στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο».

Απειλή για τη δημοκρατία (!) χαρακτήρισε ο Δ. Δρούτσας την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. «Μέσα στην κρίση η κυβέρνηση έχει διολισθήσει σε μια πρακτική να αμφισβητήσει ή να θέσει εκτός λειτουργίας τους δημοκρατικούς θεσμούς. Κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία στην Ελλάδα!», ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Κανένας δεν ενδιαφέρεται φυσικά για τις απόψεις του Δ. Δρούτσα. Ελα όμως που έσπευσε να προσθέσει ότι «εγώ σίγουρα ανήκω στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου» και να υπογραμμίσει ότι αισθάνεται «ταυτισμένος» με τον πρώην πρωθυπουργό! Το πράγμα αποκτά έτσι άλλες διαστάσεις.

«Πας σπίτι σου με 3% και 5%», δήλωσε αποφασιστικά στην τηλεόραση του Μega ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Προσέθεσε επίσης ότι προβλέπει διψήφιο ποσοστό για το κόμμα του στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ελπίζουμε να μη βασίζει την αισιοδοξία του στις δημοσκοπήσεις - γιατί και η Ελιά είχε δήθεν έως και «15% με ανοδικές τάσεις» και... ξεράθηκε από πολιτικό δάκο! Μη γίνει και το Ποτάμι... ξεροπόταμος!

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]