Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας


Ρουμανία, ΗΠΑ, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις
Η Ρουμανία ξεκίνησε την μετακίνηση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων προς τα ουκρανικά σύνορα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις χώρες πέριξ της Ουκρανίας, η οποία καθώς διαφαίνεται, προμηνύει ταχύτατες «εξελίξεις» στην ευρύτερη περιοχή. Μετά τις μετακινήσεις επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, τώρα ενισχύεται και η Ρουμανία.

Ο λόγος έχει να κάνει με την Μολδαβία και τα πιθανά ρωσικά πολεμικά σχέδια για την χώρα αυτή. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχουν ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις στην Υπερδνειστερεία ως ειρηνευτική δύναμη.

Επίσης η νατοϊκή άσκηση αποτελεί για την συμμαχία «έμπρακτη» υποστήριξη προς την Ρουμανία, καθησυχάζοντας τις «ανησυχίες» της κυβέρνησης της χώρας, έναντι του ρωσικού στρατού που βρίσκεται στην Κριμαία.

Σύμφωνα λοιπόν με ρουμανικά και μολδαβικά ΜΜΕ, πραγματοποιείται μεγάλη μετακίνηση ρουμανικών στρατιωτικών δυνάμεων, σιδηροδρομικώς προς την Constanta.

Ρουμανικά στρατεύματα μετακινούνται μαζικά στα σύνορα με την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, μονάδες πυραύλων και συστήματα πυροβολικού μετακινούνται στα νότια σύνορα της χώρας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν τρένα γεμάτα με ρουμανικά στρατεύματα να ταξιδεύουν από το Βουκουρέστι προς τα σύνορα, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο Digi24.
Τουλάχιστον δέκα βαγόνια, θεάθηκαν χθες, φορτωμένα με συστήματα αεράμυνας, φορτηγά, πυραύλους επιφανείας- αέρος, ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ να ταξιδεύουν για την Constanta.

Επίσημα, το ρουμανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ανακοινώσει ότι, τα τρένα με τις ρουμανικές δυνάμεις επρόκειτο να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις νατοϊκών στρατιωτικών μονάδων (Ρουμανίας – ΗΠΑ - ΠΓΔΜ – Βουλγαρίας) κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Σχόλιο: Το ΝΑΤΟ μέσω της διενέργειας στρατιωτικών ασκήσεων, ενισχύει τις χώρες «στόχους» με επίλεκτες νατοϊκές δυνάμεις. Από την άλλη πλευρά, χθες σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, είχαμε και νέες μετακινήσεις επίλεκτων ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα. Μάλιστα ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76 «πάνε και έρχονται» στο Κράσνονταρ μεταφέροντας υλικό και άνδρες. Η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή αυτή της Ευρώπης, κλιμακώνεται δυσμενώς, μέρα με την μέρα, μεταξύ ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων. Ειδικά μετά την χθεσινή λεκτική διαφωνία των ΥΠΕΞ, ΗΠΑ και Ρωσίας, Σ. Λαβρώφ και Τ. Κέρι, δύο αξιωματούχων, που κρατούν ακόμη «ανοικτούς διαύλους « επικοινωνίας» μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]