Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον λύκο ή στο τσιγκέλι;



 
Γράφει ο Κλεισθένης 

Ουκρανολόγοι, Ρωσολόγοι, διεθνολόγοι και κάθε καρυδιάς καρύδι αναλύουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων τα  συμβαίνοντα στην Κριμαία. Το τι ακούμε δεν περιγράφεται.


'Αλλοι, φιλοδυτικοί, καταδικάζουν την Ρωσική παρέμβαση-επέμβαση στην Κριμαία, άλλοι, Ρωσόφιλοι, ζητωκραυγάζουν υπέρ του Πούτιν.


Μερικές παρατηρήσεις που θα μας βοηθήσουν σε πιο σωστά συμπεράσματα.


Ποιος είναι ο Πούτιν; 

Ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες της διαβόητης KGB.  
Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις.
 
Ποιοι ανέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στην Ουκρανία; 

Φιλοδυτικοί, τζιχαντιστές, ναζιστές και λοιποί γνωστοί και μη εξαιρετέοι. 
Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις.
 
Οι Ουκρανοί βρίσκονται μεταξύ της σφύρας και του άκμονος. 

Με ποιον να πάνε; 
Ποιον να εμπιστευτούν; 
Ποιος θέλει το καλό τους;
 
Κανένας απ'όλους αυτούς, οι μεν Ρώσοι επιθυμούν την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών για περαιτέρω εκμετάλλευση οι δε την ένταξη της Ουκρανίας στα δεσμά της Ε.Ε για ευκολότερη εκμετάλλευσή της.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

 
Ο ισχυρισμός για ύπαρξη ενός αντιδυτικού πόλου που θα εξασφαλίζει τα δίκαια όσων υφίστανται την δυτική καταπίεση είναι ανεδαφικός. Η Ρωσία δεν μπορεί ούτε θέλει να παίξει αυτό τον ρόλο. Θυμόμαστε παλιότερα την ύπαρξη της σοβιετικής ένωσης και τα όσα μύρια υπέφεραν οι λαοί-δορυφόροι απ' το καθεστώς της που δήθεν αποτελούσε το αντίπαλο δέος του ιμπεριαλισμού. Δυστυχώς ο ιμπεριαλισμός δεν είναι μόνο η κατάληξη του άκρατου καπιταλισμού αλλά και η απόρροια κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος που έχει υπέρ το δέον ισχύ.

 
Η μοίρα των λαών που δεν αυτοαποφασίζουν είναι δεδομένη, υπόδουλοι στην μια ή την άλλη δύναμη. Το δίλημμα μ'αυτόν ή με τον άλλον δεν έδωσε ούτε πρόκειται να δώσει λύσεις στα λαϊκά αιτήματα για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Η θέση ούτε μ'αυτόν ούτε με τον άλλον αλλά με 'μένα ίσως, παρά τις δυσκολίες, δώσει φιλολαϊκές εξελίξεις για κάθε λαό. Όλα τα άλλα είναι απλώς κουβέντα να γίνεται.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Το δίλημμα μ'αυτόν ή με τον άλλον δεν έδωσε ούτε πρόκειται να δώσει λύσεις στα λαϊκά αιτήματα για δημοκρατία και ανεξαρτησία."

    Η δυνατότητα του να επιλέξεις και να έχεις Δημοκρατία απαιτεί να έχεις ανεξαρτησία και προφανώς αναφερόμαστε σε εθνική ανεξαρτησία. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του τι αντιπροσωπεύουν σήμερα ΗΠΑ και ΕΕ (κατάργηση εθνών - κρατών) με ότι αντιπροσωπεύει η Ρωσία (κατάργηση μονοπολικότητας, δημιουργία πολυπολικότητας με σεβασμό εθνών κρατών)

    Κάθε άλλο ερώτημα είναι παραπλανητικό και εργάζεται για τα συμφέροντα όσων θέλουν μια παγκόσμια διακυβέρνηση λαών χωρίς εθνικά, θρησκευτικά ή άλλα χαρακτηριστικά, μια ομογενοποιημένη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ξεχασμενη λεξη: ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ! Ποιος λαος μπορει σημερα να την κατακτησει; Κανεις ηγετης μικρης χωρας δεν δουλευει προς αυτη τη κατευθυνση. Εχουν ολοι δουλικα αποδεχθει την εξαρτηση απο μεγαλες δυναμεις και ετσι πορευονται. Εδω ειχαμε χυσει ποταμια αιματος στον Αλβανικο, καθυστερησαμε τον Αξονα επηρρεαζοντας τη καταληξη του Β παγκοσμιου πολεμου και παλι μας εριξαν....Τωρα θα μας υπολογισουν που το χρημα εγινε Θεος; Πολιτικους ηγετες με οραμα χρειαζομαστε και πατριωτικη πολιτικη. Ο Πουτιν ειναι γατα και τους δουλευει ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω βρηκε εφαρμογη αυτο που λεγαμε μια ζωη: "Τα Αμερικανακια..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]