Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Πολωνία συνέλαβε δύο ρώσους «κατασκόπους»

Συνελήφθησαν δύο Λευκορώσοι που εργαζόντουσαν για λογαριασμό της Ρωσίας αναφέρουν τα πολωνικά ΜΜΕ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας της Πολωνίας (ABW) ανακοίνωσε την σύλληψη και την κράτηση δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για την διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας. Και οι δύο όπως πληροφορεί η πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcza» είναι Λευκορώσοι, που εργάζονταν για λογαριασμό της Ρωσίας.

Για τις πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις των «Λευκορώσων κατασκόπων» ενημερώθηκαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις ειδικές υπηρεσίες, σε μια ασυνήθιστη συνάντηση στα γραφεία της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (CSG).
Η στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι εξουσιοδοτημένη να ενεργεί συλλήψεις στο πολωνικό έδαφος. Η κράτηση των δύο «Λευκορώσων κατασκόπων» έχει μεταφερθεί σε αυτή την υπηρεσία με ότι αυτό σημαίνει για την δράση των δύο ατόμων.

Ο μηχανισμός της σύλληψης τους ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε η πολωνική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών CSG από πηγές της στη Λευκορωσία και την Ρωσία πήρε τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με αυτά τα άτομα και τα διαβίβασε με την σειρά της στην έδρα της υπηρεσίας στην Βαρσοβία, δήλωσε ένας πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο αριθμός των κατασκόπων που κρατούνται στην Πολωνία όπως προκύπτει από τις εκθέσεις μειώνεται σταδιακά. Το 2010, συνελήφθησαν τέσσερις το 2011 -δύο το 2012- όχι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργαστεί υπέρ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Οι συλλήψεις των δύο Λευκορώσων μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία λόγω εμπλοκής της Ρωσίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την ρωσική πλευρά για το θέμα αυτό, ούτε από την πολωνική, για οποιεσδήποτε περεταίρω διευκρινήσεις σχετικά με την δράση των εν λόγω κατασκόπων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]