Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τάξη μέσω του χάους


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Οι κυνικές προσπάθειες του G. Soros, με στόχο την αποσταθεροποίηση χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Ουκρανία, χρηματοδοτούνται από το κεντρικό Ίδρυμα «Open Society Foundation», το οποίο συνεργάζεται με διάφορες ΜΚΟ της Ανατολικής Ευρώπης

Ήδη από το 2011, μία από τις πολιτικές παρατάξεις της Ουκρανίας (Το κόμμα των περιοχών) είχε προειδοποιήσει ότι, “ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς κερδοσκόπους, ο G. Soros, θα δημιουργούσε «συνθήκες Λιβύης» στη χώρα, εάν δεν εμποδιζόταν”, με κίνδυνο να μετατραπεί η Ουκρανία σε μία νέα Γιουγκοσλαβία, η οποία θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως το Σαράγεβο (Βοσνία) το 1914.

Ο πρόεδρος του ουκρανικού κόμματος είχε αναφέρει στη Βουλή της χώρας του ότι, έχει στην κατοχή του πληροφορίες, με βάση τις οποίες ο G. Soros χρηματοδοτούσε μία ομάδα νεαρών ατόμων, η οποία ήταν πρόθυμη να προκαλέσει αναταραχές, ανάλογες με αυτές στη Λιβύη.

Η συγκεκριμένη παραστρατιωτική ομάδα (31η του Κιέβου), η οποία στελεχώνεται με βίαιους, οπλισμένους «μισθοφόρους» της παράταξης «Δεξιός Τομέας», που με τη σειρά της συνδέεται με νεοφασιστικές οργανώσεις, είναι αυτή που, σύμφωνα με πολλές αναφορές (New York Times), πήρε τον έλεγχο του Κιέβου – όταν τελικά εγκαταλείφθηκε από τον εκλεγμένο πρόεδρο του.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2011 οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ ενίσχυσαν τους μισθοφόρους, οι οποίοι δολοφόνησαν τον ηγέτη της Λιβύης (Gadaffi) – ενώ σήμερα η Λιβύη έχει παραλύσει ως κράτος, έχοντας διαιρεθεί σε φατρίες με τοπικές, ιδεολογικές, φυλετικές και άλλου είδους ιδιαιτερότητες.

Με μία ανάλογη μοίρα απειλείται και η Ουκρανία – στην οποία λεηλατούνται τα καταστήματα, σχηματίζονται τεράστιες ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και αποσύρονται μεγάλες ποσότητες χρημάτων από τις τράπεζες (Bank run).

Κύματα Πολιτών εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με κατεύθυνση την Οδησσό, αλλά και άλλες πόλεις της Ουκρανίας – οι οποίες δεν απειλούνται σε μεγάλο βαθμό από κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις.

Περαιτέρω, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, η οποία αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή που ήταν εγκλεισμένη, είχε αναφερθεί το 2008 στο ρόλο που έπαιζε ο G. Soros, όσον αφορά την πολιτική της χώρας, ειδικά όσον αφορά το νόμισμα, το οποίο κατέρρευσε χθες (-6,8% όπως φαίνεται στο γράφημα) και τις κερδοσκοπικές του επιθέσεις.

Αν και ο αποχωρών πρόεδρος της Ουκρανίας είχε ισχυρισθεί πως θα ερευνήσει το θέμα, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, παρά το ότι, από το 2010 οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας παρακολουθούσαν το χρηματοδοτούμενο από τον G. Soros ίδρυμα «Αναγέννηση», καθώς επίσης τις διασυνδέσεις του με άλλες ΜΚΟ, εγκατεστημένες στην Ουκρανία.

Φυσικά το Ίδρυμα ισχυρίσθηκε ότι, όλα τα χρήματα που έθεσε στη διάθεση των ουκρανικών προγραμμάτων προορίζονταν για την ενίσχυση μίας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας – επίσης, για να βοηθήσουν εκείνους τους Πολίτες, οι οποίοι υπέφεραν από τα οδυνηρά επακόλουθα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης (κάτι που επιχειρείται και στην Ελλάδα).

Συνεχίζοντας, οι κυνικές προσπάθειες του G. Soros, με στόχο την αποσταθεροποίηση χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Ουκρανία, χρηματοδοτούνται από το κεντρικό Ίδρυμα «Open Society Foundation», το οποίο συνεργάζεται με διάφορες ΜΚΟ της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες έχουν ενισχυθεί στο παρελθόν από ένα άλλο αμερικάνικό Ίδρυμα (Ford Foundation).

Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ ότι, η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA είχε χρησιμοποιήσει ήδη από το 1950 την «Ford Foundation» ως κάλυμμα, ως μανδύα δηλαδή για την απόκρυψη των δραστηριοτήτων της που αφορούσαν τη χρηματοδότηση μυστικών σχεδίων. Τόσο ο G. Soros, όσο και ορισμένες άλλες αμερικανικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα η «National Endowment for Democracy» (NED), έχουν αποσταθεροποιήσει και οδηγήσει στην κατάρρευση κυβερνήσεις αρκετών χωρών, ενέργειες που στο παρελθόν αναλάμβανε η CIA.

Προφανώς δε η αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας αποτελεί μέρος της γεωστρατηγικής πολιτικής των κυρίαρχων του σύμπαντος των αρχιερέων της δύναμης και των οπαδών της
παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι θέλουν να κατατροπώσουν οποιονδήποτε απειλεί τις προσπάθειες εγκαθίδρυσης της παγκόσμιας ηγεμονίας τους.

Στη Λιβύη εφαρμόζεται ήδη το σενάριο «Τάξη μέσω του χάους», επόμενος υποψήφιος για το οποίο φαίνεται πως είναι η Ουκρανία, ενδεχομένως δε και η Ελλάδα, κρίνοντας από τις επισκέψεις του διεθνούς κερδοσκόπου στην πατρίδα μας.

Analyst Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]