Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλικός ξεπεσμός: Απόδοση υπηκοότητας σε λαθρομετανάστριες μέσω της πορνείας

Η Γαλλία μετατρέπεται γοργά σε κέντρο πειραμάτων του αρχηγείου της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δείχνοντας στους υπόλοιπους εμάς πώς θα είναι ο κόσμος σε μερικά χρόνια, όταν θα περιέλθει πλήρως υπό τον έλεγχο των παγκοσμιοποιητών

Του Lyuba Lulko*
Εφημερίδα Pravda 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Μετά από μερικές εβδομάδες δημόσιας διαβούλευσης, το ένα από τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της Γαλλίας, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, υπερψήφισε ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την τιμωρία των πελατών ιερόδουλων «για την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών». Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο βήμα δεν αύξησε τη δημοτικότητα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ ευσυνείδητα εξακολουθεί να εκτελεί πειράματα σχεδιασμένα από την παγκόσμια κυβέρνηση στους ίδιους τους πολίτες της χώρας του.

Η πορνεία είναι νόμιμη στη Γαλλία, ως είδος αυτοαπασχόλησης, ενώ η λειτουργία πορνείων, η μαστροπεία, η προσέλκυση πιθανών πελατών σε δρόμους και η πορνεία ανηλίκων απαγορεύεται. Άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών επιτρέπεται να αμείβονται για σεξουαλικές υπηρεσίες, αλλά δεν επιτρέπεται να διαφημίζουν τις δραστηριότητές τους.


Την Τετάρτη, 04/12, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τους πελάτες των ιερόδουλων. 268 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της θέσπισης του νομοσχεδίου και 138 το καταψήφισαν. Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, εάν η Γερουσία το εγκρίνει, όσοι στο εξής θα καταδικάζονται για την «αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών» θα υπόκεινται στην καταβολή προστίμου που θα κυμαίνεται από 500 έως 1.500 ευρώ. 

Κατά τα άλλα, ο νόμος προβλέπει επίσης μέτρα κοινωνικής και επαγγελματικής στήριξης σε όσους ασχολούνται με την πορνεία. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας κατά της πορνείας, και δηλώνει έτοιμη να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και να παρέχει άδειες παραμονής σε πρώην πόρνες από άλλες χώρες που διαμένουν στη Γαλλία.


Πολλοί βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι οι περισσότερες πόρνες είναι λαθρομετανάστριες από την Ανατολική Ευρώπη (Βουλγαρία, Ρουμανία), την Αφρική (Νιγηρία, Καμερούν), την Κίνα και τη Νότια Αμερική. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χριστιανικής οργάνωσης Mouvement du Nid, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 15.000 με 18.000 άτομα στη Γαλλία ασχολούνται με την πορνεία. Κατά την άποψη της οργάνωσης οι πραγματικοί αριθμοί είναι σημαντικά υψηλότεροι. Σε δημοσίευμα με συνέντευξη μέλους της διοίκησής της τονίζεται ότι υπάρχουν κάποιες γαλλικές πόλεις, όπως για παράδειγμα το Στρασβούργο, όπου ο αριθμός των ιερόδουλων που προέρχονται από το εξωτερικό φθάνει μέχρι και το 90%. Πρόκειται για γυναίκες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Πολωνία, την Δημοκρατία της Τσεχίας και την Αλβανία. Στο Παρίσι, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 70% περίπου του συνολικού αριθμού των ιερόδουλων.

Ο Ζαν Λεονετί, βουλευτής της Ένωσης για το Λαϊκό Κίνημα (UMP), δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να διογκωθεί η φούσκα της λαθρομετανάστευσης με ακόμα περισσότερο αέρα. 

Ο δε αντιπρόεδρος του γαλλικού Κόμματος των Πρασίνων δήλωσε ότι ο νόμος απέδειξε την ανικανότητα των αρμοδίων να απαντήσουν στην ουσία του ερωτήματος: «Τι προέχει περισσότερο, το δίκτυο των σεξουαλικών υπηρεσιών ή η χρήση του από τους πολίτες»; Το Κόμμα των Πρασίνων αποτελεί τον κυρίως πόλο εναντίωσης στο νομοσχέδιο. Στην κοινοβουλευτική τους αγόρευση, βουλευτές του κόμματος ανέφεραν δυσοίωνες προβλέψεις οργανώσεων όπως οι «Γιατροί του Κόσμου», σύμφωνα με τις οποίες το μόνο που θα επιτύχει το νέο μέτρο είναι η ενθάρρυνση των εμπλεκόμενων σε κυκλώματα πορνείας να συμμετάσχουν σε ακόμη περισσότερες παράνομες δραστηριότητες.

Φεμινιστικές οργανώσεις, αλλά και κινήματα που εκπροσωπούν ιερόδουλες εξέφρασαν παρόμοιες αμφιβολίες. Μια ομάδα που ονομάζεται «Μανιφέστο εναντίον της ποινικοποίησης των ιερόδουλων και των πελατών τους» δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι τα μέλη της ομόφωνα εξέφρασαν την άποψη ότι η ποινικοποίηση των πελατών δεν θα συμβάλει στην εξάλειψη της πορνείας, αλλά θα επιτείνει την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στα κυκλώματα αυτά, θα τους αναγκάσει να κινηθούν ακόμη πιο υπόγεια, προς την παρανομία, και θα τους απομακρύνει από το δίκτυο ομάδων ψυχολογικής στήριξης και τις υπηρεσίας υγείας. Η Μοργκάν Μερτέιγ, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Strass, το οποίο εκπροσωπεί ιερόδουλες στο Παρίσι δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι τελικά η καταστολή θα ενισχυθεί, γεγονός που θα ωθήσει τις εργαζόμενες στο εν λόγω κύκλωμα σε ακόμη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση. Η Μερτέιγ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γερουσία τελικά δεν θα εγκρίνει το νομοσχέδιο.

Εκ πρώτης όψεως, όλα δείχνουν ότι οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν προς το αρνητικότερο τα ήδη χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του Προέδρου Φρανσουά Ολλάντ, ενώ συγχρόνως θα προκύψουν νέοι τρόποι να γεμίσουν τα ανεπαρκή ταμεία του υπουργείου Οικονομικών.  

Ωστόσο, οι στόχοι τους κάθε άλλο παρά εφικτοί είναι. Αφού εξακολουθεί να είναι νόμιμη η παροχή «υπηρεσιών», γιατί θα πρέπει να ποινικοποιείται η αγορά τους από πελάτες; Ποια η λογική του να διατηρείται η νομιμοποίηση των οίκων ανοχής και των μαστροπών, και η παράλληλη φορολόγησή τους, με μόνο στόχο την τροφοδότηση των δημόσιων ταμείων; Και αν ο στόχος της ποινικοποίησης εξαγοράς υπηρεσιών στα πορνεία είναι η ηθική, δεν είναι λογικό να απαγορευθεί η πορνεία εντελώς;


Ο «φόρος επί των πελατών των ιερόδουλων» δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εισπραχθεί, όπως δεν εισπράττεται και η φορολογία του 75% στους εύπορους Γάλλους, που επέβαλε η κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα της θέσπισης του φόρου σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως, οι πλούσιοι Γάλλοι έχουν κάνει μετοικεσία σε άλλη διεύθυνση. Στην περίπτωση αυτή, δεδομένου του ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα παραμένουν ανοιχτά, αλλά και του ότι ο οποιοδήποτε μπορεί να πάει σε κάποιον οίκο ανοχής στο Βέλγιο, την Ισπανία και τη Γερμανία, χώρες που απέχουν μια ώρα μόνο από κάποιες περιοχές της Γαλλίας, οι δαπάνες των Γάλλων για τις συγκεκριμένες «υπηρεσίες» απλά θα μετακινηθούν εκτός χώρας.

Επιπλέον, αφού οι διαδικτυακές υπηρεσίες είναι αρκετά αναπτυγμένες, δεν έχει πλέον κανένα νόημα η εκστρατεία κατά της πορνείας του δρόμου. Σε σχόλιά τους στο διαδίκτυο, διάφοροι Γάλλοι εκφράζουν την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει για άλλη μια φορά δείξει την ανικανότητά της και της συνιστούν να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Γάλλων πολιτών: την ανεργία και την μείωση των παροχών κοινωνικής πρόνοιας. 
  Και απορεί κανείς. Είναι δυνατόν ο Φρανσουά Ολλάντ και οι σύμβουλοί του να είναι τόσο αντιεπαγγελματικοί; 

«Η Γαλλία μετατρέπεται σταδιακά σε ένα πειραματόζωο, στα πλαίσια της προσπάθειας κατάργησης ορισμένων μεθόδων και πρακτικών, μιας προσπάθειας που προέρχεται από το κέντρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης», δήλωσε στην Pravda η κ. Άννα Φιλιμόνοβα, ερευνήτρια στο Κέντρο Μελετών για τα Βαλκάνια του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών της Μόσχας.  

«Η Γαλλία ανέλαβε τον ρόλο του ηθικού αυτουργού για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Η Γαλλία οργάνωσε την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, η Γαλλία εγκαινίασε κάποιες παράξενες κοινωνικές πρωτοβουλίες που είναι σαφώς εναντίον της θέλησης της πλειοψηφίας του γαλλικού λαού, όπως η θέσπιση νομοθεσίας που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων. Ο Φρανσουά Ολλάντ είναι ένας προστατευόμενος των Αμερικανών. Καταστρέφει μεθοδικά την παιδεία και το σύστημα υγείας και τα κάνει όλα αυτά με το σύνθημα «πίσω στη βαρβαρότητα και τη δουλεία.

Η Γαλλία μετατρέπεται γοργά σε πεδίο δοκιμών. Στη χώρα αυτή διεξάγονται πειράματα που μας δείχνουν πώς θα είναι ο κόσμος μέσα σε μερικά χρόνια, υπό τον έλεγχο της παγκόσμιας κυβέρνησης. Βλέπουμε την καταστροφή του κράτους πρόνοιας, και αυτά τα παιχνίδια με την πορνεία αποτελούν ένα ακόμη πείραμα, αν και σε μικρότερη κλίμακα. 

Μέσω της συγκεκριμένης νομοθεσίας, η οποία ανοίγει την πόρτα για την νομιμοποίηση της εμπορίας ανθρώπων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο Ολλάντ εκθέτει τους πολίτες της χώρας του σε πλείστους κινδύνους, αφού ο δείκτης εγκληματικότητας θα γίνει υψηλότερος και οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα αυξηθούν. 

Επιχειρείται αυτή τη στιγμή μια προσποίηση ότι δήθεν λαμβάνονται μέτρα υπέρ των πολιτών, ότι δήθεν καταπολεμείται η εγκληματικότητα, ενώ συγχρόνως κανείς δεν θέλει να εμβαθύνει σε αυτό το φαινόμενο, διότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται

Στην πραγματικότητα, ο Ολλάντ τροφοδοτεί τα είδη εγκλήματος που αποτελούν αλυσίδα με την διακίνηση και την χρήση ναρκωτικών, αλλά και άλλα εγκλήματα, η πηγή των οποίων εντοπίζεται σε κυκλώματα και «διαδρομές» από την Ανατολική Ευρώπη και κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο», κατέληξε η κ. Φιλιμόνοβα. 


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


*Άρθρα του Lyuba Lulko στο Ας Μιλήσουμε Επιτέλους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. σ' ευχαριστώ. χαίρομαι που τα λέω συνεχώς και αυτό το κείμενο αποδείχνει ότι έχω δίκιο. γι αυτό το λόγο ακριβώς ήρθα στην Ελλάδα για να σας προειδοποιήσω. δυστυχώς, δεν λύνει το πρόβλημα στη Γαλλία, είμαστε 65 εκατομμύρια. άλλωστε η πορνεία δεν είναι μόνον αυτή που φαίνεται είναι πριν απ' όλα στο επίπεδο της πολιτικής τάξης με τις φεμινίστριες που περνάν όλες από κρεβάτι για να φτάσουν στις καλύτερες θέσεις. κι γι αυτό πάλι είμαι υπερήφανη που ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, μόνη μου, με τη μοναδική βοήθεια του γιου μου και όχι με κερδοσκοπικό σκοπό. η εμπειρία αυτή όμως είναι αφοσιωμένη στους Έλληνες και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]