Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Των οικιών ημών υπερχρεωμένων ημείς... την κάτσαμε τη βάρκα

Θα το παλέψουμε, αδέλφια, μη λυγάτε, μη γέρνετε! 
Μόνο τα υποβρύχια γέρνουν σε τούτο τον τόπο... 
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά, τι τα θέλετε τα σπίτια; 
Τα σπίτια είναι βάσανο και πόνος...
Κάθε τούβλο και χαράτσι, κάθε σοβάς και φόρος!

Αφού δεν προνοήσατε να αγοράσετε μια βάρκα για να μένετε ή έστω ένα υποβρύχιο, που κανείς δεν θα σας ζητούσε να δώσετε λογαριασμό γι' αυτό (βλ. Μπένι), χάσατε...

Τώρα εσείς, περήφανοι που κάνετε θυσίες για το καλό της πατρίδας, αφήστε και τα σπίτια σας να τα πάρει η τράπεζα, να πάνει στο καλό!

Μια ζωή στην κόντρα και τις απαιτήσεις, τι καταφέρατε;

Πάρτε για παράδειγμα τη σημερινή ημέρα... Σαν σήμερα συνήλθε η Α΄ Εθνοσυνέλευση (της Επιδαύρου) και εγένετο Σύνταγμα που προέβλεπε της... Παναγιάς τα μάτια: Τη διάκριση των εξουσιών, την ανεξιθρησκεία, την τυπική ισονομία, την κατοχύρωση των ατομικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την εισαγωγή καθολικού συστήματος αντιπροσώπευσης και βεβαίως την κατάργηση των όποιων τοπικών - ταξικών προνομίων.
Λυσσάξατε με τα συντάγματα και τους νόμους... Μέχρι και τον υψηλότατο Όθωνα βάλατε σε συνταγματικές περιπέτειες... 
(Και παραφράζοντας ολίγον Χριστιανόπουλο: Καημένε Μακρυγιάννη να 'ξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου, το τζάκισες για να χορεύει ο Τόμσεν τα καλόπαιδα...) 
____________

Και προς τι όλα αυτά, παρακαλώ;
Για να δυσκολεύετε την τρόικα, τον Στουρνάρα, τον συνταγματολόγο (!) Μπένι και τον νομομαθή Παυλόπουλο... Να τους αναγκάζετε να νομοθετούν αντισυνταγματικώς και να πολιτεύονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Ντροπή σας! Βάζετε σε περιπέτειες και σκοτούρες κοτζάμ πολιτικούς άνδρες!

Για το καλό σας γίνοντα όλα, βρε κουτά... Για το δικό σας και της πατρίδας ας πάει και το... παλιόσπιτο!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όταν ο Στουρνάρας, ο Μπένυ και οι λοιποί του τραπεζικού τόξου γίνουν νοικάρηδες, με 1000 ευρώ οικογενειακό εισὀδημα... ας κόψουν και ας ράψουν (αν τους παίρνει) όπως θέλουν τους νόμους.
    Δεν δούλεψαν ως ανώνυμοι ποτέ τους, όλη τους η αξία είναι τα κονέ που έχουν με τους... έξωθεν και αργύρια την λεηλασία της χώρας.
    Οι οικογένειές τους, παραδοσιακά μάλλον αείσιτες του δημόσιου κορβανά, αμφισβητείται εάν βρέθηκαν ποτέ και στην πρώτη γραμμή, γιαυτό βγήκαν έτσι αυτοί.
    Θεοποιήσανε το ξένο χρήμα που κάνει γκανιότα η τράπεζα... και υποτιμήσανε την άμεση συναλλαγή των πολιτών, υποβιβάζοντας κατά 70% τις μη τραπεζικές καταθέσεις των (επιχειρήσεις και ακίνητα).
    Έχουμε την Β πανελλαδική (Λαζαρίδης και σια) να μας λέει πως όταν ο κόπος μας δεν είναι στις τράπεζες "επενδεδυμένος", αλλά σε συναλλαγές μεταξύ μας, χωρίς βιδάνια μπανκέρηδων και άλλων παρασίτων, τα λεφτά είναι "παρκαρισμένα".... τί μας λες ωρέ μεγάλε, τότε να σας τα ακουμπάμε μπανκουί χαμογελαστοί, αλλά μια φορά γραφειοκράτης κομμουνιστής (ότι χειρότερο) πάντα γραφειοκράτης... Σταχάνωφ που σας χρειάζετε άχρηστοι, να βγάλουν κάλους τα χέρια σας και μετά να δικαιούσθε δια να ομιλείτε.
    Εάν δεν συγκροτηθή άμεσα ένας πολιτικός χώρος των παραγωγών και των πέριξ (αγρότες, εργάτες, επαγγελματίες, ξενοδόχοι, μικρέμποροι, βιοτέχνες... ακόμη και βιομήχανοι με ΙΔΙΑ κεφάλαια), χαϊρι δεν θα δούμε.
    Ποτέ δεν τιμήσαμε ανθρώπους της καθημερινότητας και της αγοράς, βάλαμε τους άχρηστους λαλίστατους καφενόβιους δερβεναγάδες στην κεφαλή μας... και πάμε να το επαναλάβουμε!
    Κακών κοράκων κακά ωά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]