Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα κλείνει νοσοκομεία, η Τουρκία ανοίγει καινούργια

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
 
Την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα οι κ. Άδωνης και Σια κατεδαφίζουν εκ θεμέλιων το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κλείνουν νοσοκομεία και η υγεία γίνεται είδος πολυτελείας για τους προνομιούχους, οι Τούρκοι προωθούν και προβάλλουν με όλα τα μέσα τον «Ιατρικό Τουρισμό» και καλούν τους ξένους που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας να έρθουν στην χώρα τους για να βρουν την... υγειά τους.

Όπως αναφέρεται σε ένα σχετικό και πραγματικά εντυπωσιακό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, HaberTürk, μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του 2013 διακόσιες χιλιάδες ξένοι, (και Έλληνες), ασθενείς ήρθαν στην Τουρκία για να βρουν περίθαλψη σε ένα άριστο, όπως το διαφημίζουν οι Τούρκοι, σύστημα υγείας, που παρέχει όλες τις ανέσεις και ευκολίες για την αποκατάσταση της υγείας τους. 
Οι περισσότεροι ξένοι ασθενείς, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, είναι παιδιά και ασθενείς που έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα. Οι ασθενείς που έρχονται στην Τουρκία  νοσηλεύονται σε ειδικά καινούργια νοσοκομεία, ενώ μεγάλος αριθμός νοσηλεύεται στα λουξ, όπως τα διαφημίζουν, νέα κρατικά νοσοκομεία και στις πανεπιστημιακές τους κλινικές που έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. 
Η πόλη που δέχεται τους περισσοτέρους ξένους ασθενείς με όλα τα οικονομικά οφέλη είναι η Αττάλεια που τον τελευταίο χρόνο δέχτηκε 108 χιλιάδες ξένους ασθενείς στα εκεί νοσοκομειακά κέντρα. 
Μεγάλος αριθμός επίσης ξένων ασθενών νοσηλεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και στην Σμύρνη, η οποία δέχεται και μεγάλο μέρος Ελλήνων ασθενών κυρίως από τις περιοχές των νησιών του Αιγαίου και όχι μόνο. 

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Υγείας, στο οποίο προΐσταται ο γνωστός εκ Κομοτηνής ελληνόφωνος, Mehmet Müezzinoğlu, ασθενείς από πενήντα ξένες χώρες έχουν νοσηλευτεί τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία αναδεικνύοντας την χώρα σε παγκόσμιο κέντρο ιατρικού τουρισμού. 
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι χώρες  προέλευσης των περισσότερων ασθενών είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και χώρες εκτός Ευρώπης όπως η Νιγηρία, το Κατάρ, η Βραζιλία, η Νότιος Κορέα, κ.α. 

Στόχος του τουρκικού υπουργείου Υγείας όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας  HaberTürk, είναι τον επόμενο χρόνο, 2014, ο αριθμός των ξένων που θα νοσηλευτούν σε τουρκικά νοσοκομεία να φτάσει τους 400 χιλιάδες. 
Παράλληλα ανακοινώνεται ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα μπορεί να παρέχει δυνατότητες άμεσης αεροπορικής μεταφοράς καθώς και τα πιο σύγχρονα ασθενοφόρα στην διάθεση των ξένων ασθενών, αποκομίζοντας φυσικά όλα τα σχετικά οφέλη  για την Τουρκία.

Εμπρός λοιπόν, αφού στην Ελλάδα η υγεία έχει καταρρεύσει, αν αρρωστήσετε η Τουρκία είναι δίπλα μας και παρέχει τα πάντα για να φιλοξενήσει στα νοσηλευτικά της ιδρύματα τους Έλληνες ασθενείς. 

Αλήθεια τι έχει να πει για όλα αυτά ο περίφημος «αστέρας» της τηλεόρασης σημερινός υπουργός Υγείας αλλά και η μνημονιακη κυβέρνηση της ελληνικής συμφοράς; 

Θα καταντήσουμε όταν έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα να καταφεύγουμε στα τουρκικά ιατρεία και νοσοκομεία; 

Αλήθεια έτσι φαντάζονταν την Ελλάδα οι Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Κανάρης κ.α. όταν είχαν ξεσηκωθεί στην ελληνική επανάσταση του 1821;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]