Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεθνής Έκθεση αποκαλύπτει τις θηριωδίες των ισλαμοφασιστών στη Συρία

Στοιχεία που αποδεικνύουν πως τουλάχιστον 20 ομάδες Σύρων ανταρτών συμμετείχαν στις αιματηρές επιθέσεις του Αυγούστου στην Λατάκια, έχει συγκεντρώσει το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW ), όπως ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πέντε οργανώσεις αποτελούν τους κύριους διοργανωτές, σχεδιαστές και εκτελεστές των επιθέσεων, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ. Πρόκειται για τις σκληρές ισλαμικές οργανώσεις Islamic State of Iraq & Sham (ISIS), Jabhat al-Nusra, Jaish al-Muhajireen wal-Ansar και Suquor al-Izz αλλά και για την «κοσμική» σέχτα Ahrar al-Sham.

«Ελπίζουμε ότι τα στοιχεία της αξιόπιστης διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα Δικαιώματα να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα δε από τις χώρες εκείνες που εμφανίζονται ως “χορηγοί” των εξτρεμιστικών ομάδων που εμπλέκονται συστηματικά σε αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία» τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: «Στην έκθεσή του, το HRW καλεί τις κυβερνήσεις όλων των χωρών που έχουν στενές σχέσεις και επιρροή στις ένοπλες ομάδες ανταρτών της αντιπολίτευσης στη Συρία, να τους αποτρέψουν από κάθε επίθεση κατά αμάχων και να τεθεί τέλος σε κάθε στρατιωτική υποστήριξη των ισλαμικών οργανώσεων , που συμμετέχουν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η έκθεση του HRW τεκμηριώνει στοιχεία κατά των σύρων ανταρτών για τις επιθέσεις της 4ης Αυγούστου εναντίον εκατοντάδων αμάχων πολιτών σε δεκάδες χωριά στην παράκτια επαρχία της Λατάκιας στη βόρεια Συρία . Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι αντάρτες μπήκαν από σπίτι σε σπίτι, χτύπησαν αδιακρίτως, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, εκτέλεσαν ολόκληρες οικογένειες και σε άλλες περιπτώσεις σκότωσαν εν ψυχρώ τους άνδρες, παίρνοντας όμηρους τις γυναίκες και τα παιδιά. Τα στοιχεία μιλούν για τουλάχιστον 190 νεκρούς και πάνω από 200 όμηρους, οι οποίοι παραμένουν ακόμα στα χέρια των ανταρτών της αντιπολίτευσης. Οι κάτοικοι της περιοχής στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην μειονότητα των Αλεβιτών, μια αίρεση του σιίτικου Ισλάμ, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του καθεστώτος του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ .

Πηγή Itar-Tass


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Ισλαμισμος ήταν και θα ειναι μια σατανικη εγκληματική οργάνωση .
    Οι πράξεις τους ανά τους αιώνες , η απόδειξη .
    Οτι δηποτε αλλα...ειναι για ανεγκεφαλους υπανθρωπους .
    Γνώρισα Ελληνα που προσκυνήσε το Ισλάμ .
    Μου θύμισε κομμουνιστή και Μάρτυρα της Σκοπιας . Δηλαδή μυαλο κουκιου .
    Μπλεξίματα μεγάλα με τόσους άνθρωποφαγους που έφεραν οι κοινοβουλευτικοι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]