Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλήθεια...


Επειδή δείχνουμε να έχουμε χάσει λίγο τον προσανατολισμό μας ως λαός, ίσως θα πρέπει να κάνουμε μία "επιστροφή" στα αυτονόητα, και κυρίως στην αλήθεια.

Τι είναι αλήθεια;
Η αλήθεια είναι ένα αδιάψευστο γεγονός, το οποίο ενίοτε κάποιοι δεν θέλουν να γίνει γνωστό. Αυτοί, λοιπόν, που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια, έχουν δύο αρχικές επιλογές. Ή ψάχνουν τρόπο να την εξαφανίσουν, ή ψάχνουν τρόπο να την διαψεύσουν.

Όμως, ο καλύτερος τρόπος για να κρύψεις μία αλήθεια, είναι να την τεμαχίσεις και να την "μοιράσεις", ενώ ταυτόχρονα θα τεμαχίσεις και θα μοιράσεις και τμήματα που την διαψεύδουν.
Έτσι δημιουργείς μία "άβυσσο" αληθινών ή ψεύτικων εκδοχών και πιθανοτήτων της μίας και μοναδικής αλήθειας, με αποτέλεσμα όλοι να κατέχουν την δική τους αλήθεια (και δίκαιο) και το δικό τους ψέμα (και άδικο).
Ενίοτε, για να γίνεις περισσότετο πιστευτός, αναδεικνύεις μία μικρή και ασήμαντη αλήθεια ή έναν μικρό αριθμό από ασήμαντες αλήθειες. Έτσι γίνεσαι ο αδιάψευστος μάρτυρας του αληθινού (βλ. χειρισμό "ειδήσεων" από ΜΜΕ).

Σήμερα, βρισκόμαστε μπλεγμένοι σε μέρη της αλήθειας, που ενώ την γνωρίζουμε δεν μπορούμε να την αναδείξουμε επειδή υπάρχουν και τα καλά τοποθετημένα ψέμματα.


Ποιός βγαίνει, λοιπόν, κερδισμένος;
Φυσικά εκείνος που δεν θέλει να εμφανιστεί και να κυριαρχήσει η αλήθεια. Μάλιστα, μπορεί και να ισχυριστεί ότι ποτέ δεν την έκρυψε και ως εκ τούτου μπορεί να διεκδικήσει και τον "τίτλο" του προστάτη της...
Αυτός ο ρόλος του προστάτη της "αλήθειας" είναι τα κόμματα.

Εμείς το γνωρίζουμε...
Αλλά δεν κάνουμε τίποτε για να καταδικάσουμε εκείνους που μας εμπαίζουν προσφέροντάς μας την δική τους αλήθεια μέσα από κομμάτια της μίας και μοναδικής αλήθειας.
Και είναι δική μας η ευθύνη παράτασης αυτής της "μισής" επικυρίαρχης αλήθειας, που είναι χειρότερη από ένα ψέμα...


Η αλήθεια των αρχόντων είναι η φρίκη των αρχομένων και το αντίστροφο. Δεν υπάρχει μέση οδός πέρα από την αλήθεια που όσο σκληρή κι αν είναι, όταν δεν μπορείς να την αναγνωρίσεις, να την κατανοήσεις και να την κάνεις τρόπο ζωής, είσαι καταδικασμένος να περιφέρεσαι μέσα σε έναν λαβύρινθο, σε μία εικονική πραγματικότητα, ψάχνοντας μία Ιθάκη ανύπαρκτη μέσα από ένα ταξίδι που είναι γεμάτο λαγνεία και ακραίους κινδύνους.

Κωνσταντίνος

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Την αλήθεια την έτρεμε πάντα ο κάθε δυνάστης. Γιαυτό την έστειλε στο κάτεργο με όσους την υπερασπίστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ Χρυσαυγίτης δεν είμαι kαταδικάζω όλες τις μορφές βίας από όπου και να προέρχονται.Απλώς αυτό είναι η αρχή φίμωσης και τρομοκρατίας οποιασδήποτε φωνής που μπορεί να αφυπνίσει τους υπολοιπους.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Επ'άπειρον.ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ METPO.ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ.ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ "ΩΣΤΕ" ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ? ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ? ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ? ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ? ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΕΝΟΣ ΔΡΑΜΑΤΟΣ.Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ .ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ Δανειστών.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσοι δεν εχασαν τα Ιερα και τα Οσια της φυλης ξερουν οτι οι εφιαλτες ειναι μισο βημα πριν την εισοδο της κολασεως που ανοιξαν για ολους μας .
    Ειμεθα Ελληνες Πατριωτες και αυτο οτι και να κανουν τα δουλικα σουργελα δεν μπορουν να μας το βγαλουν απο την ψυχη μας .
    Πατρις Θρησκεια Οικογενεια .Αυτο ειναι το " το κομμα " των ελευθερων Ελληνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]