Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Κατέλαβαν χριστιανική πόλη οι αντάρτες


Πρόκειται για την χριστιανική πόλη Μααλούλα, βορείως της Δαμασκού.

Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες στη Συρία κατέλαβαν τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, βορείως της Δαμασκού, έπειτα από την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων από αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη, όμως οι αντάρτες απέστειλαν ενισχύσεις και κατόρθωσαν να καταλάβουν τον έλεγχο όλης της πόλης», μεταδίδει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΜΚΟ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Μία κάτοικος, με την οποία στάθηκε δυνατή μία τηλεφωνική επικοινωνία, επιβεβαίωσε την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων και την παρουσία δυνάμεων ανταρτών στην πόλη.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Ταράρ", μαχητές του Μετώπου Ελ Νούσρα επιτέθηκαν στο χριστιανικό χωριό Μαλούλα. Στο χωριό αυτό υπάρχουν πολύ παλιά ευρήματα χριστιανών ορθόδοξων και αποτελεί χώρο προσκυνήματος.
Μαχητές του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου Ελ Νούσρα, επιτέθηκαν στο χριστιανικό χωριό Μαλούλα που βρίσκεται 60 χλμ ΒΑ της Δαμασκού.
Η επίθεση που έγινε τα χαράματα και άρχισε με μία έκρηξη κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού στην είσοδο του χωριού. Μετά από την επίθεση αυτοκτονίας, άλλοι αντάρτες άρχισαν να πυροβολούν το σημείο ελέγχου και το κατέλαβαν. Μεταξύ των σημείων που κατέλαβαν είναι και ένα ορεινό ξενοδοχείο που βλέπει προς το χωριό.
Στην επίθεση οι αντάρτες του Ελ Νούσρα ισχυρίστηκαν πως κατέστρεψαν δύο άρματα και ότι έχασαν την ζωή τους 8 στρατιώτες του συριακού στρατού. Οι αντάρτες από το ξενοδοχείο που κατέλαβαν άρχισαν να πυροβολούνε προς το χωριό. Μετά από αυτό λέγεται πως τουλάχιστον 80 χωρικοί διέφυγαν.
Το χωριό Μαλούλα που θεωρείται ιερό για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, αποτελεί χώρο προσκυνήματος για αυτούς. Επίσης το χωριό Μαλούλα είναι ένα από τα σπάνια μέρη στα οποία μιλιούνται ακόμη τα αραμαϊκά, γλώσσα που την μιλούν πλέον πολύ λίγοι άνθρωποι και που πιστεύεται πως ήταν και η γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.


H επιλογή εκ μέρους των ανταρτών για κατάληψη της συγκεκριμένης χριστιανικής πόλης, δείχνει πως οι τζιχαϊστές ισλαμιστές προχωρούν σε τακτικές κινήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν "διπλωματικά χαρτιά" για την επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία. Καθίσταται επιπλέον σαφέστατη η προσπάθεια ψυχολογικού πολέμου στους χριστιανούς της Συρίας, ενώ η συγκεκριμένη νίκη των ισλαμοφασιστών αναμένεται να τονώσει το καταρρακωμένο τους ηθικό, αφού ο στρατός της Συρίας πετυχαίνει συνεχείς νίκες και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις τάξεις των αντιμαχομένων, οι οποίοι πολλές φορές πολεμούν μεταξύ τους για την μοιρασιά των λαφύρων.

Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]