Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανευρωπαϊκό στρατό θέλουν οι Βρυξέλλες

Ένα απο τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι το πως η Ε.Ε. θα μπορούσε να αντέξει χωρίς να έχει την στρατιωτική ομπρέλα του ΝΑΤΟ, ειδικά απέναντι στην ανερχόμενη Ρωσία, αλλά και απέναντι στην Ισλαμική απειλή που διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι.

Εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα, ειδικότερα στο πως η Ε.Ε. θα μπορεί να έχει μια αυτόνομη στρατιωτική δύναμη που θα λειτουργεί βάση του κοινού συμφέροντος των χωρών μελών, όταν και εφόσον χρειαστεί. Όμως κάπου εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα καθώς η Ένωση έχει πάψει απο καιρό να είναι ένωση.

π.χ. Είναι γνωστό πως η πολιτική της .Ε.Ε έχει πλέον ταυτιστεί με την εθνική πολιτική της Γερμανίας κάτι που ουσιαστικά αφήνει πολλά ερωτηματικά και διλήματα στο γιατί οι χώρες θα πρέπει να διαθέσουν τις δυνάμεις τους σε ενα όργανο που περιγράφεται στο αγγλικό άρθρο και θα είναι διαχειρίσιμο απο τις Βρυξέλλες πολιτικά.

Επίσης τι θα γίνει αν τα συμφέροντα δύο χωρών μελών έρθουν σε ανοιχτή κόντρα;... Δεν είναι άλλωστε πάνω από μήνας όπου η Ισπανία και η Βρεττανία είχαν μια κόντρα στο θέμα του Γιβραλτάρ. Πως θα ήταν διαχειρίσιμο αυτό αν δεν είχε λυθεί πολιτικά; Ειδικα΄σε μια ένωση όπου οι περισσότερες χώρες έχουν πάνω κάτω ίδιες δυνάμεις και δεν υπάρχει ισχυρή διαιτησία όπως είναι αυτή των ΗΠΑ εντός του ΝΑΤΟ.

Με προφανείς αιτίες τα παραπάνω (φυσικά όχι μόνο αυτά), η Γαλλία και η Βρεττανία προ εβδομάδων συνέταξαν στρατιωτικό σύμφωνο εκπαίδευσης που δείχνει μια εν γέννει διαφωνία παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας και δυνάμεων στην Γερμανία που εμφανώς πλέον έχει αποδειχτεί οτι κινείται σε πολιτικο-οικονομικό Ράιχ. Κάτι που έχει ήδη δημιουργήσει και σφοδρές αντιδράσεις.

Θα έχει ενδιαφέρον σίγουρα να δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση , ειδικά με ενα πλανήτη σε ανάστατη κατάσταση , εφάμιλη αυτής που υπήρχε μόνο προ πολέμων. Πόλεμος Πατήρ Πάντων έλεγε ο Ηράκλειτος... Θα προσθέσω εδώ και τις φράσεις του Π. Κονδύλη, πως πρώτα έρχεται η απώλεια κοινωνικών αξιών, μετά η οικονομική κρίση και στο τέλος η πολεμική αντιπαράθεση. Άλλωστε έτσι δημιουργήθηκαν δυστυχώς και τα σημερινά σύνορα, όχι με οικονομίες και λογιστές.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ;
    ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.ΤΩΝ ΛΟΡΔΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ .
    Η ΝΤΟΙΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΣΙΤΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ.
    Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ, ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΛΟΡΔΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΕΚΦΩΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.
    ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ,ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
    ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !
    ΓΕΡΜΑΝΙΑ = CITY OF LONDON = ROTHSCHILDS !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έβαλαν την λίρα τους στο βόθρο ευρώ .
    Αλλά κανείς .....έγκυρος δεν το έκανε θέμα .
    Καμένα μου δημοκρατικά πλήθη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]