Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με τραγελαφικές διαδικασίες πορευόμαστε στη "δημοκρατία της τρόικας"


  • Πέρασαν νομοσχέδιο χωρίς καν ψηφοφορία 
  • Έκαναν προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση μέχρι και τον Κώδικα των Δικηγόρων
Του Χάρη Ιωάννου

Με μια κοινοβουλευτική διαδικασία–τραγέλαφο, όπου δεν έγινε καν ψηφοφορία, η κυβέρνηση «πέρασε» χθες από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής τον νέο Κώδικα των Δικηγόρων, την ίδια ώρα που αποκαλύφθηκε ότι ακόμη και αυτό είναι προαπαιτούμενο για τη δόση του Οκτωβρίου, ενώ ο αρμόδιος υπουργός το αρνούνταν κατηγορηματικά.

Το θλιβερό συμβάν για τα κοινοβουλευτική χρονικά συνέβη στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ξεκίνησε τη διαδικασία της ψηφοφορίας ρωτώντας αν γίνεται δεκτό το κάθε άρθρο και απαντώντας… μόνος του ότι «γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία». Το σκηνικό επαναλήφθηκε 166 φορές, όσες και τα άρθρα του νομοσχεδίου. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.) και Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ), παρέμεναν σιωπηλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) σε υψηλούς τόνους κατήγγειλε επίμονα ότι «ευτελίζετε την κοινοβουλευτική λειτουργία και παραβιάζετε το καθήκον σας».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί έντονη κόντρα, με αφορμή ένα e-mail στελέχους της τρόικας, το οποίο είχαν στην κατοχή τους η κυβέρνηση και οι δικηγορικοί σύλλογοι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Unfollow».

Το μήνυμα, γραμμένο στα αγγλικά, με αποστολέα τον Κύπριο Ζήνωνα Κοντολαίμη, επίτροπο της τρόικας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, περιλαμβάνει πληθώρα παρατηρήσεων για τον νέο Κώδικα και αναφέρει τα εξής: 

«Υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι μια δέσμευση για το τέλος Ιουλίου, η οποία έχει καθυστερήσει. Επιπροσθέτως (ο νέος Κώδικας Δικηγόρων) αποτελεί ορόσημο για την επόμενη δόση του Οκτωβρίου και πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί και υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου».




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Που ειναι η είδηση ;
    Η .....δημοκρατία ΤΟΥΣ ξεφτιλιστηκε όταν της έπεσαν οι μάσκες κατα την ανάληψη των..................καθηκόντων του ο Παπούλιας ο......προστάτης της δήμο κρατιας ΜΑΣ . Γί´ αυτό τον βάλαμε στην πολυθρόνα τον Μ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]