Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάγγελμα Ομπάμα για τη Συρία στις 10 Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει στις 10 Σεπτεμβρίου να απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος σχετικά με το συριακό πρόβλημα, ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη σύνοδο κορυφής των G20 στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η άποψη για το απαράδεκτο της χρήσης της βίας δίχως την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αξίζει το σεβασμό, όμως σε συνθήκες αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή η αρχή δεν λειτουργεί.

Την ίδια στιγμή ο Ομπάμα απέκλεισε μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι τα χτυπήματα κατά της Συρίας θα πραγματοποιηθούν με πυραύλους τύπου Κρουζ από θάλασσα και με αεροσκάφη.

Η Γερουσία των ΗΠΑ θα ψηφίσει για τη Συρία στις 11 Σεπτεμβρίου
Η Γερουσία των ΗΠΑ έλαβε προς εξέταση το σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία, το οποίο προβλέπει κυρώσεις με χρήση βίας κατά αυτής της χώρας με διάρκεια έως 90 ημέρες. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Για να λάβει στις ΗΠΑ νομική ισχύ, το έγγραφο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο υποστήριξη στη στρατιωτική επιχείρηση, στόχος της οποίας φέρεται να είναι η αποτροπή χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.




-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]