Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Monsanto όντως αγόρασε την ομάδα μισθοφόρων Blackwater

Μια έκθεση από τον Jeremy Scahill στο The Nation αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός στον κόσμο, η Blackwater (αργότερα ονομάστηκε Xe Services και πιο πρόσφατα "Academi") μυστική υπηρεσία πληροφοριών πωλήθηκε στην πολυεθνική Monsanto. Η Blackwater μετονομάστηκε το 2009 όταν ήδη γίνει γνωστή στον κόσμο, με πολλές αναφορές περί καταχρήσεων στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των σφαγών αμάχων. Παραμένει η μεγαλύτερη ιδιωτική ανάδοχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για «υπηρεσίες ασφαλείας», ασκεί κρατική τρομοκρατία, δίνοντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να το αρνηθεί.

Πολλοί στρατιωτικοί και πρώην αξιωματικοί της CIA εργάζονται για την Blackwater ή συνδεδεμένες εταιρείες που δημιουργήθηκαν για να αποσπάσει την προσοχή από την κακή φήμη τους και να αυξήσουν τα κέρδη από την πώληση των φαύλων υπηρεσιών τους-που κυμαίνονται από τις πληροφορίες και τη νοημοσύνη στη διείσδυση, πολιτικές δραστηριότητες των ομάδων συμφερόντων και παραστρατιωτική εκπαίδευση - για άλλες κυβερνήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον Scahill, επιχειρήσεις με πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Monsanto, η Chevron, και οικονομικοί κολοσσοί, όπως η Barclays και η Deutsche Bank, διοχετεύονται μέσω δύο εταιρειών που ανήκουν στον Erik Prince, ιδιοκτήτη της Blackwater: Ολοκληρωμένες Λύσεις Πληροφοριών και Τρομοκρατίας Κέντρο Ερευνών. Αυτά τα στελέχη και οι διευθυντές μοιράζονται την Blackwater.

Ένας από αυτούς, ο Cofer Black, γνωστός για την κτηνωδία του ως ένας από τους διευθυντές της CIA, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τη Monsanto το 2008, ως διευθυντής της Total Intelligence, συνάπτοντας σύμβαση με την εταιρεία για να κατασκοπεύει και να διεισδύσει σε οργανώσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, αντι-GM και άλλες βρώμικες δραστηριότητες του γίγαντα της βιοτεχνολογίας .

Ήρθαν σε επαφή με τον Scahill, ο Kevin Wilson εκτελεστικό όργανο της Monsanto αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε στην The Nation ότι είχαν προσλάβει την Total Intelligence, το 2008 και το 2009, σύμφωνα με την Monsanto μόνο για να παρακολουθεί τις "αποκαλύψεις" των αντιπάλων της. Είπε επίσης ότι η Total Intelligence ήταν μια «εντελώς ξεχωριστή οντότητα από την Blackwater."

Ωστόσο, ο Scahill έχει αντίγραφα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Cofer Black , μετά τη συνάντηση με τον Wilson της Monsanto, όπου εξηγεί σε άλλους πρώην πράκτορες της CIA, χρησιμοποιώντας τα e-mails της Blackwater , ότι η συζήτηση με τον Wilson ήταν ότι η Total Intelligence είχε γίνει το "χέρι νοημοσύνης της Monsanto, "κατασκοπεύοντας ακτιβιστές και άλλες δράσεις, όπως το πως " οι δικοί μας άνθρωποι θα ενταχθούν νόμιμα σε αυτές τις ομάδες. Στην "Total Intelligence η Monsanto κατέβαλε $ 127.000 το 2008 και 105.000 δολάρια το 2009.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια εταιρεία που ασχολείται με την «επιστήμη του θανάτου", όπως η Monsanto, η οποία έχει αφιερωθεί εξαρχής στην παραγωγή τοξικών δηλητήριων, από Agent Orange έως PCBs (πολυχλωριωμένα διφαινύλια), φυτοφάρμακα, ορμόνες και γενετικά τροποποιημένους σπόρους, συνδέεται με άλλη μία εταιρεία κακοποιών.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου στο The Nation, η Via Campesina ανέφερε την αγορά 500.000 μετοχών της Monsanto, για περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια από το ίδρυμα Bill και Melinda Gates Foundation, το οποίο με τη δράση αυτή ολοκλήρωσε την εκδρομή του κάτω από τη μάσκα της «φιλανθρωπίας ". Μια άλλη οργάνωση που δεν αποτελεί έκπληξη.

Είναι ένας γάμος μεταξύ των δύο πιο βάναυσων μονοπώλιων στην ιστορία της βιομηχανοποίησης: Ο Bill Gates ελέγχει περισσότερο από το 90 τοις εκατό του μεριδίου της αγοράς των ιδιόκτητων υπολογιστών και η Monsanto περίπου το 90 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς διαγονιδιακών σπόρων και των περισσότερων παγκόσμιων εμπορικών σπόρων. Δεν υπάρχει σε οποιοδήποτε άλλο βιομηχανικό τομέα τόσο μεγάλο μονοπώλιο , η ύπαρξη των οποίων αποτελεί άρνηση της περιβόητης αρχής του«ανταγωνισμού της αγοράς» του καπιταλισμού. Τόσο το Gates όσο και η Monsanto είναι πολύ επιθετικοί στην υπεράσπιση των παράνομων μονοπωλίων τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Bill Gates θα μπορούσε να προσπαθήσει να πει ότι το Ίδρυμα δεν συνδέεται με την επιχείρησή του, το μόνο που αποδεικνύει είναι το αντίθετο: οι περισσότερες από τις δωρεές του, καταλήγουν να ευνοούν τις εμπορικές επενδύσεις του μεγιστάνα, τίποτα δεν είναι πραγματικά "δωρεά" , αλλά αντί να πληρώνουν φόρους στα ταμεία του κράτους, επενδύει τα κέρδη του εκεί που είναι οικονομικά ευνοϊκά γι 'αυτόν , συμπεριλαμβανομένων προπαγάνδα για τις υποτιθέμενα καλές τους προθέσεις.

Αντιθέτως, οι "δωρεές" τους στη χρηματοδότηση έργων εξίσου καταστρεπτικών όπως η γεωμηχανική ή η αντικατάσταση των φυσικών φαρμάκων με αυτά των υψηλής τεχνολογίας πατενταρισμένων φαρμάκων στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Τι σύμπτωση, ο πρώην υπουργός Υγείας Julio Frenk και ο Ernesto Zedillo είναι σύμβουλοι του Ιδρύματος.

Όπως η Monsanto, έτσι και ο Γκέιτς συμμετέχει επίσης στην προσπάθεια να καταστρέψει την αγροτική γεωργία σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσω της "Συμμαχίας για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική» (AGRA). Λειτουργεί ως δούρειος ίππος για να στερήσει από τους φτωχούς Αφρικανούς αγρότες τους παραδοσιακούς σπόρους τους, αντικαθιστώντας τους με τους σπόρους των εταιρειών του πρώτα,και κατόπιν, από τους γενετικώς τροποποιημένους (GM). Για το σκοπό αυτό, το Ίδρυμα προσέλαβε τον Robert Horsch το 2006, ως διευθυντή της Monsanto. Τώρα ο Gates, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη, πήγε κατευθείαν στην πηγή.

Blackwater, Monsanto και Gates είναι τρεις όψεις του ίδιου σχεδίου: η πολεμική μηχανή του πλανήτη απέναντι τους περισσότερους ανθρώπους που τον κατοικούν, και οι οποίοι είναι αγρότες, ιθαγενείς κοινότητες, άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τις πληροφορίες και τις γνώσεις ή οποιοσδήποτε άλλος που δεν θέλει να είναι υπό την αιγίδα του κέρδους και της καταστροφικότητας του καπιταλισμού. 


Επομένως, γιατί τόσα πολλά μέσα ενημέρωσης, editorialists και bloggers φωνάζουν για να πούν ότι η αγορά ήταν μια "φάρσα"; Αυτό είναι μια καλή ερώτηση. Οι πιο κυνικοί μεταξύ μας ίσως υποψιάζεστε ένα οικονομικό κίνητρο από την Monsanto, σε αυτούς τους "δημοσιογράφους". Η Monsanto πράγματι προσέλαβε μια ομάδα δημοσίων σχέσεων για να αναζητήσουν blogs και ιστοσελίδες που στέκονται επικριτικά απέναντι της και παρέχουν στοιχεία σχετικά με τα εγκλήματά της απέναντι στην φύση και την ανθρωπότητα.Έχουμε δει από πρώτο χέρι σχετικά σχόλια και άρθρα στο PoliticalBlindSpot.com υπέρ της Monsanto. Δεν είναι πέρα από τη σφαίρα των δυνατοτήτων τους η δημιουργία blogs, όπου φαινομενικά νόμιμοι συγγραφείς γράφουν οργανικές σκέψεις, παρατηρήσεις και ενστάσεις. Το κοινό προϋποθέτει ότι αυτοί είναι πραγματικοί άνθρωποι, όταν στην πραγματικότητα εργάζονται PR για την εταιρεία.

Αλλά το βασικό επιχείρημα εκείνων που ισχυρίζονται ότι η αγορά της Blackwater από την Monsanto δεν είναι αλήθεια έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε επίσημο έγγραφο ότι η Blackwater είχε προσληφθεί από την Monsanto για χρόνια. Αμέσως μετά από αυτό το εκτεταμένο έργο που η Blackwater έκανε για Monsanto, πούλησαν την εταιρεία. Λόγω της φύσης του πώς η πώληση αποκαλύφθηκε, είναι αδύνατο να τεκμηριωθεί σε ποιον πουλήθηκε. Το προφανές και λογικό συμπέρασμα σύμφωνα με παράγοντες (ιδίως στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλειας), ωστόσο, είναι ότι η πώληση ήταν στην πραγματικότητα στην Monsanto που ήδη απασχολούσε την ομάδα.

Η Xe (τώρα Academi ) έχει, πράγματι, αγορασθεί , και ενώ δεν υπάρχει κανένας τρόπος τεκμηρίωσης ποιοι οι νέοι ιδιοκτήτες είναι πραγματικά, το λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι είναι η Monsanto, η οποία ήδη τους είχε υπό την απασχόληση της. Αυτό, βέβαια, έχει επίσης νόημα λόγω της μυστικότητας που περιβάλλει τη συμφωνία και την ταυτότητα των νέων ιδιοκτητών. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από ιδιώτες επενδυτές, μέσω εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που δεν έχουν αποκαλύψει κάποια από τις συναλλαγές τους, με την Bank of America να παρέχει ένα μεγάλο μέρος των 200 εκατομμύριων δολάριων σε χρηματοδότηση για τη συμφωνία.

Η USTC Holdings της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Xe και τις βασικές θυγατρικές της λειτουργίες, αλλά δεν αποκάλυψε την τιμή ή τους όρους της συμφωνίας .

Η USTC Holdings είναι μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλείς τις private equity εταιρείες Forte Capital Advisors και Μανχάταν Partners.

Διάφοροι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να τεκμηριώσουν την αγορά μέσω ενός εγγράφου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν μεγάλη τύχη. Αυτό, βέβαια, είναι το σημείο ...

Κρατώντας το ιδιωτικό

Ένα πράγμα που είναι γνωστό : Η Forte Capital Advisors είναι η εταιρεία του για πολύ καιρό συμμάχου της Blackwater, Jason De Yonker:

Ο DeYonker έχει μοναδική εμπειρία με την εταιρεία που χρονολογείται από την ίδρυσή της στα τέλη του 1990. Αυτός συμβούλευσε την Εταιρεία σχετικά με την ανάπτυξη του πρώιμου επιχειρηματικού της σχεδίου και την επέκταση των εγκαταστάσεων εκπαίδευσης στο Moyock καθώς και την υποστήριξη των διαπραγματεύσεων των πρώτων συμβάσεων κατάρτισης με τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Μεταξύ του 1998 και του 2002, ο κ. DeYonker υπήρξε συνδιαχειριστής του γραφείου της οικογένειας του Έρικ Πρινς , ιδρυτή της Xe , η οποία περιελάμβανε τη διαχείριση των εταιρειών του χαρτοφυλακίου του κ. Πρινς.

Τι σημαίνει αυτό; Ο τύπος είναι ένας δοξασμένος λογιστής .


Πριν την ένταξή του Forte, Jason συν-διαχειρίστηκε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια του γραφείου της οικογένειας. Εκτός από την ενεργό διαχείριση της πλατφόρμας των διαφόρων εταιρειών , ο Jason ήταν ένα μέρος της ομάδας εκτελεστικών υπεύθυνων για τη διαχείριση της περιουσίας της οικογένειας.

Ο Jason πέρασε τα τελευταία 18 χρόνια στην παροχή συμβουλών σχετικά με διάφορες συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκποιήσεις, με συνολική αξία συναλλαγών μεγαλύτερων από 1 δισ. δολαρίων. Η Εμπειρία του Jason περιλαμβάνει: συμβουλές, διαχείριση χαρτοφυλακίου, ανάπτυξη ακινήτων, επιχειρηματικών κεφαλαίων και πολλαπλών συναλλαγών εντός των συνόρων. Ο Jason ξεκίνησε την καριέρα του με την Arthur Andersen Corporate Group Finance, και ήταν διευθυντής στην Corporate Group Finance της Deloitte & Touche. Ήταν επίσης Διευθυντής Οικονομικών για τη West Family Trust, μια ομάδα επιχειρηματικών κεφαλαίων επικεντρωμένων στις διασυνοριακές συναλλαγές.

Ο Jason έχει λάβει Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στα οικονομικά και λογιστικά, από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Ο άλλος επενδυτής; Φαίνεται ότι ο πολύ μικρός εταίρος είναι η Μανχάταν Partners , μια εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων - ένα κατάστημα που συγκεντρώνει χρήματα από ανώνυμους πλούσιους επενδυτές και τα χρησιμοποιεί για εξαγορές με δανεικά κεφάλαια των μεγάλων εταιρειών, οι οποίες δεν ήταν σε θέση να αναλάβουν μόνες τους. Η Manhattan Partners επενδύει σε "εξαναγκαστική ανάπτυξη και καταστάσεις ειδικών συναλλαγών ", αλλά αυτό θα είναι η πρώτη γνωστή επιδρομή τους στην αμυντική βιομηχανία - WarIsBusiness.com reports ( μέσω Spencer Ackerman ):


Η Manhattan Growth Partners έχει επικεφαλείς τους Dean Bosacki και Patrick McBride. Ο Bosacki εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο της "την μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία φωτογραφίας », μεταξύ άλλων εταιρειών. Η Manhattan Growth Partners, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια προοδευτικής σκέψης ιδιωτική εταιρεία," κατέχει επίσης την πλειοψηφία των μετοχών στην Hugo Naturals, μια σειρά από οργανικά, vegan φιλικά σαπούνια, λοσιόν, αρώματα και κεριά σόγιας τα οποία πωλούνται στα Whole Foods και άλλους πράσινους λιανοπωλητές .

Στο τέλος της ημέρας, το λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα, η Monsanto στην πραγματικότητα αγόρασε την ομάδα μισθοφόρων Blackwater ... ή τουλάχιστον η Blackwater μετονομάστηκε σε Blackwater Xe (now Academi) Services group.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι: γιατί;

Από Political Blindspot





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]