Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΥΠ – Ξένοι πράκτορες πίσω από το φουσκωτό με τα εκρηκτικά

  • Ξένες μυστικές υπηρεσίες θέλουν να θέσουν την Ελλάδα σε καθεστώς Failed State
  • Ξένες μυστικές υπηρεσίες και «χρήσιμοι ηλίθιοι» από την Ελλάδα πίσω από τους «τρομοκράτες» της Χίου
  • Νέες συλλήψεις – βρωμερός πόλεμος προπαγάνδας, άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα
  • Έλληνες παράξενων δραστηριοτήτων και ξένοι πράκτορες στο κύκλωμα που προσπαθούν προβοκατόρικα να συνδέσουν με κούρδους αγωνιστές
Συνελήφθησαν δύο Έλληνες που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για όπλα, “νταραβέρια” άλλα και πρακτοριλίκια για λογαριασμό “ξένων”.
Συνελήφθησαν κατά την χθεσινή σκούπα στα Εξάρχεια δύο αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια που εμπλέκονται στο κύκλωμα. Και οι δύο με ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ διαβατήρια. Αποδεικνύεται πως πρόκειται για κραυγαλέα τακτική πρακτόρων. Ερευνώνται τα πραγματικά τους στοιχεία μέσω της INTERPOL.
Συνελήφθησαν ακόμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος στην Χίο που φέρονται “υποστηρικτική ομάδα” στους 4 του φουσκωτού.

Η υπόθεση βρωμάει προβοκάτσια από μακριά αφού κανείς από τους συλληφθέντες Έλληνες δεν έχει εμπλακεί με αντιτουρκική / φιλοκουρδική δράση, αντίθετα μιλάμε για κοινούς ποινικούς (ο ένας της Χίου) και νταραβεριτζήδες – πρακτοράντζες (οι δύο των Αθηνών).
Το ότι η “υποστηρικτική ομάδα” βρισκόταν στην Χίο και όχι κάπου στην Τουρκία, ενισχύει την άποψη ότι ο πραγματικός στόχος δεν θα ήταν στην Τουρκία, αλλά πιθανότατα στην Ελλάδα.

Ένα χτύπημα σε τουριστικό θέρετρο στην Ελλάδα, τέτοιου βεληνεκούς, θα έθετε την χώρα άμεσα σε κατάσταση “Failed State”. Αυτό ας το σκεφτούν καλά όσοι προβαίνουν σε ανακοινώσεις που ρίχνουν νερό στον μύλο της Τουρκικής προπαγάνδας.
Είναι τουλάχιστον ηλίθιο να σκεφτεί κάποιος ότι “Κούρδοι θα περνούσαν όπλα με φουσκωτό στην Τουρκία από την Ελλάδα”, όταν η Τουρκία έχει γίνει ανεξέλεγκτο logistic όπλων για την Συρία ενώ ολόκληρες περιοχές ελέγχονται από την Κουρδική πολιτοφυλακή.
Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και αναμένουμε τις ανακοινώσεις της αντιτρομοκρατικής.

Εμείς, παρατηρώντας τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως πρόκειται για καθαρή απόπειρα προβοκάτσιας, είτε ολοκληρωνόταν το σχέδιο του «χτυπήματος» είτε όχι. Κι αυτό, επειδή η σύλληψη έγινε γνωστή πριν συγκεντρωθούν και διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές οι σχετικές πληροφορίες και το σύνολο των παραμέτρων που σχετίζονται με αυτές. Όλως, περιέργως δηλαδή, υπήρξε μία ταχύτατη διαρροή (και στο σημείο αυτό πρέπει να ελεγχθεί τυχόν πολιτική εντολή για κάτι τέτοιο) ενός γεγονότος μείζονος σπουδαιότητας που θα λειτουργήσει αρνητικά τόσο στην Ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία, όσο και στην επικείμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον.

Γιατί, μία «τρομοκρατική οργάνωση» προσλαμβάνει κάποιον δόκιμο της σχολής Εμπορικού Ναυτικού να οδηγήσει το ταχύπλοο; Δεν υπήρχαν επαφές με λαθρέμπορους της Χίου ή με ανθρώπους που έχουν τον τρόπο τους να μετακινηθούν με σχετική (αν όχι απόλυτη) ασφάλεια στα τουρκικά παράλια; Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι επαφές, τότε δύο συμπεράσματα (τουλάχιστον) εξάγονται: Είτε η «τρομοκρατική οργάνωση» αποτελείται από ερασιτέχνες (αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνους αφού έχουν την ικανότητα να διαθέτουν στρατιωτικό οπλισμό για ένα τρομοκρατικό χτύπημα μεσαίου μεγέθους), είτε είναι στημένη η υπόθεση ώστε να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις για την Ελλάδα και τις σχέσεις της με εκπαιδευμένους Κούρδους που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως χώρο εξόρμησης κατά της Τουρκίας, αλλά και μία γενικότερη αρνητική εικόνα εμπλοκής της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις…

Στη συνέχεια, παρατηρώντας την εμπλοκή κοινών ποινικών στην υπόθεση, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για «πληρωμένο συμβόλαιο» και όχι για τρομοκρατική ομάδα. Μάλιστα, η ταχύτητα με την οποία άρχισαν να μιλάνε οι αρχικά συλληφθέντες και η γνώση τους για ανθρώπους και «στέκια» - κατοικίες, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού αποδεικνύεται πως δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας στο εσωτερικό αυτής της «τρομοκρατικής ομάδας». Δηλαδή, κατά παράβαση κάθε κανόνα, η ομάδα δεν διατηρούσε εσωτερικούς κύκλους ασφάλειας, ούτε εξασφάλισε επίπεδα πληροφόρησης ή πρόσβασης σε επαφές μελών μεταξύ της ομάδας!!!

Έτσι, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή, δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη και πειθαρχημένη τρομοκρατική ομάδα, αλλά για μία ομάδα ανθρώπων που με ελάχιστα χρήματα ενεπλάκη σε μία υπόθεση που ήταν πολύ εύκολο να αποκαλυφθεί όλο το «σχέδιο» και να εκτεθεί η Ελλάδα.
Η εμπλοκή ανθρώπων που φέρονται να κινούνται στον χώρο των πληροφοριών (χωρίς να ανήκουν σε κάποια Ελληνική μυστική υπηρεσία), ενισχύει την εικόνα της τεχνητής δημιουργίας του όλου «επεισοδίου», ενώ η κορύφωση βρίσκεται στην στιγμή της προσέγγισης του φουσκωτού από το λιμενικό, αφού ενώ οι «τρομοκράτες» γνώριζαν τι μετέφεραν δεν επεδίωξαν την διαφυγή τους, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να ειδοποιήθηκαν για την κίνηση του σκάφους του λιμενικού στην περιοχή εκείνη που οι ίδιοι κινούνταν… Δηλαδή, η υποστηρικτική ομάδα δεν έκανε απολύτως τίποτε για να μην γίνει η σύλληψη εκείνων που βρισκόταν στο φουσκωτό…

Μετά από όλα αυτά, αλλά κυρίως μετά την σαφέστατη διαρροή μίας κρίσιμης πληροφορίας σχετικά με την σύλληψη ατόμων που μετέφεραν στρατιωτικό οπλισμό προς την Τουρκία, έρχονται και δύο κρίσιμες ερωτήσεις, οι οποίες πρέπει να απαντηθούν άμεσα και επίσημα:
  • Ποιος θα ήθελε να εκτεθεί η Ελλάδα ως χώρα υπόθαλψης τρομοκρατών και γιατί;
  • Ποιος θέλει την Ελλάδα να εμπλέκεται σε κάτι που ενώ δεν υφίσταται, όλως τυχαίως αναφέρθηκε (και πάλι μετά από μερικούς μήνες) από τον τουρκικό φιλοκυβερνητικό τύπο;
Δυστυχώς, φαίνεται πως μυστικές υπηρεσίες που «οργώνουν» την Ελλάδα, βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο θέμα.
Το δυστυχέστερο είναι πως κάποιοι Έλληνες συνήργησαν στην ανεξέλεγκτη (χρονικά και ποιοτικά) διαρροή της πληροφορίας και επί της ουσίας στρίμωξαν πολιτικά και διπλωματικά την χώρα χωρίς να ολοκληρωθεί καμία έρευνα, χωρίς να υπάρξει καμία διαβάθμιση στις πληροφορίες που διέρρευσαν.
Το σωστό θα ήταν οι αρχές να διερευνήσουν φυσικά το θέμα αυτής της ομάδας που κινήθηκε με παράξενα κεφάλαια και βρέθηκε να κατέχει στρατιωτικό οπλισμό, αλλά και την εμπλοκή ανθρώπων που λειτούργησαν στην μη διαβαθμισμένη εξωτερίκευση πληροφοριών που εξέθεσαν την ίδια την χώρα. Πρέπει να γίνει γνωστό αν η διαρροή έγινε από Έλληνα κρατικό υπάλληλο ή εάν υπήρξε άλλου είδους πληροφόρηση προς τους δημοσιογράφους...

Κωνσταντίνος
Πληροφορίες από «Ολυμπία»


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]