Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Σαμαρά λατρεύει το Ισλάμ


Eίναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς την πορεία της σκέψης ενός ελληνόφωνου πειθήνιου οργάνου των εκπροσώπων της Νέας Τάξης στη χώρα μας... Είναι εξωφρενικά τα ανακριβή στοιχεία που δίνει για τον αριθμό των μουσουλμάνων στην Αττική - μόνο 150.000 (!) τους υπολογίζει, όταν ο πρόεδρος των μουσουλμάνων Ελλάδας, Ν. Ελγκαντούρ, τους υπολόγιζε σε 600.000 πριν από 3 χρόνια - και παρά τα συνεχιζόμενα καραβάνια, εκείνος μας λέει ότι ο αριθμός τους μειώνεται! Επίσης εξωφρενικά και ανυπόστατα είναι τα επιχειρήματα που αναπτύσσει στη συνέχεια του άρθρου του... 

Το ζητούμενο, το οποίο θα έπρεπε να μας απασχολεί, όταν υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά όργανα παραποιούν τα πραγματικά στοιχεία, αλλοιώνουν την σκληρή - αδυσώπητη πραγματικότητα και τελικά (υπο)στηρίζουν ένα φαινόμενο (την λαθρομετανάστευση) το οποίο έχει καταδειχθεί ως μέγιστο πρόβλημα της Ευρώπης και γενικότερα του δυτικού κόσμου, είναι το γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί κάποιοι κυβερνητικοί - συστημικοί αξιωματούχοι παίρνουν θέσεις υπέρ εκείνου ακριβώς που έχει καταστεί και υποδειχθεί (μέχρι και από μυστικές υπηρεσίες της χώρας αλλά και άλλων χωρών που πριν από χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα) ως υπέρτατος κίνδυνος για το σύνολο της χώρας.

Αξίζει να παρακολουθήσουμε το σκεπτικό εκείνου που συντελεί στην αποδόμηση της Ελληνικής κοινωνίας, στην διάβρωση του κοινωνικού ιστού, στα -επιπλέον- προστιθέμενα οικονομικά προβλήματα, ενώ η τεράστια διείσδυση του ισλάμ (του οποίου τα πρόσωπα και τους ρόλους είναι πασιφανέστατο πως αγνοεί εσκεμμένα ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας -και όχι του Πακιστάν- για λόγους τους οποίους προφανέστατα δεν θα δημοσιεύσει ποτέ) η οποία υποκρύπτει κινδύνους (με τους οποίους προειδοποίησε απειλώντας την Ευρώπη και ο τούρκος πρόεδρος κ. Γκιουλ), είναι στοιχεία που δεν απασχολούν τους κυβερνώντες. Κι εδώ τίθεται ένα ερώτημα ουσίας: Αυτοί που μας κυβερνούν τι επιδιώκουν τελικά, όταν μέσα από τα λεγόμενά τους και τις αποφάσεις τους αποδομούν το κράτος το οποίο υποτίθεται ότι δίνουν αγώνα για να σώσουν;
 

Ας παρακολουθήσουμε, λοιπόν, τις απόψεις του "ειδήμονα" της σημερινής κυβέρνησης, για να καταλήξουμε στα δικά μας συμπεράσματα, αφού οι τοποθετήσεις του είναι χαρακτηριστικές για την επαφή που οι (δια)κυβερνώντες την Ελλάδα έχουν με την πραγματικότητα... 


Η αναγκαιότητα του τεμένους  
Γιατί πρέπει να γίνει τζαμί στην Αθήνα και γιατί πρέπει να το πληρώσει το κράτος

Γράφει ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής
           Πηγή: Χρόνος


Οι μουσουλμάνοι στην Αττική δεν ξεπερνούν συνολικά τους 150.000 επί 4.500.000 κατοίκων. Οι νόμιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες ήταν 32.000 το 2010, 28.000 το 2012 και η τάση μείωσης συνεχίζεται λόγω της ύφεσης. Η μεγαλύτερη ομάδα μουσουλμάνων κατοίκων της Αθήνας που έχουν ελληνική υπηκοότητα είναι αραβικής καταγωγής. Τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία βρίσκονται, σχεδόν όλα, σε αραβικές χώρες. Είναι παράλογο από τη μια να επιδιώκουμε επενδύσεις και συμμαχίες με τις αραβικές χώρες και από την άλλη να ταυτίζουμε το Ισλάμ με την Τουρκία, τη στιγμή που η γλώσσα του Ισλάμ είναι τα αραβικά. Είναι αυτοκαταστροφικό να μιλάμε με τρόπο προσβλητικό για μια θρησκεία ενός δισεκατομμυρίου πιστών σε 184 χώρες επειδή οι Τούρκοι διέπραξαν τη γενοκτονία εναντίον των χριστιανών ορθοδόξων σε Πόντο και Μικρά Ασία.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι κατέκτησαν και τους Άραβες, που επαναστάτησαν το 1916 κάνοντας το αποφασιστικό βήμα για την ελευθερία τους. Οι Ιρανοί (Πέρσες), αναμφισβήτητα πιστοί μουσουλμάνοι, επί 3 αιώνες υπερασπίζονταν την πατρίδα και την πίστη τους (σιίτες) εναντίον των Τούρκων με την πρώτη σύγκρουση το 1514 και τελευταία το 1821.Το επιχείρημα «πρώτα να γίνει η Αγία Σοφία εκκλησία και μετά να φτιάξουμε τζαμί στην Αθήνα» είναι πολύ επικίνδυνο για ένα έθνος που θέλει να στηρίζει την Ορθοδοξία σε μια Μέση Ανατολή, όπου το συντηρητικό Ισλάμ είναι ανερχόμενη δύναμη. Εκείνοι που συνδέουν την Τουρκία με το τέμενος της Αθήνας παίζουν άθελά τους το παιχνίδι των τουρκομουσουλμανικών αδελφοτήτων, της μεγαλύτερης απειλής. Η τελευταία χώρα στον κόσμο που επιθυμεί να χτιστεί τέμενος στην Αθήνα είναι η Τουρκία. Αυτό που πραγματικά θέλει είναι η «δωρεάν» επαναλειτουργία ενός παλιού οθωμανικού τζαμιού διότι έτσι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει εμμέσως την ηγέτιδα θέση της Τουρκίας στο Ισλάμ. 

Τουλάχιστον 8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν σε όλο τον κόσμο. Είναι παντού μειονότητες. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί, επίσης, είμαστε μια μειονότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν εμείς οι Έλληνες έχουμε την ικανότητα να «δρούμε τοπικά σκεπτόμενοι παγκόσμια» ή αν εξακολουθούμε να παραμένουμε προσκολλημένοι στις αντιλήψεις της Ελλάδας της Ταράτσας (τα σύνορα της Ελλάδας πριν από το 1881). Στην ασφάλεια μιας χώρας που το να μην είσαι ορθόδοξος χριστιανός είναι η εξαίρεση, είναι πολύ εύκολο να ξεχνάμε ότι σχεδόν σε όλο τον άλλο κόσμο είμαστε μειονότητα. Για μια χώρα σαν τη δική μας, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα της θρησκευτικής ελευθερίας ταυτίζεται με την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός για τη χωροθεσία (Eλαιώνας), τον τρόπο λειτουργίας και σειρά άλλων κρίσιμων θεμάτων του τεμένους των Αθηνών. Κατασκευάζεται ένας συνήθης χώρος προσευχής με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της Αθήνας σε μια περιοχή όπου δεν επιτρέπεται η οικιστική ανάπτυξη. Το κτίριο θα είναι ενταγμένο αρμονικά στο περιβάλλον και θα περιβάλλεται από έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου, ελεύθερα επισκέψιμο για όλους τους πολίτες. ένας χώρος που εδώ και δεκαετίες ήταν απροσπέλαστος στους Αθηναίους αποδίδεται και πάλι στην πόλη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δραματοποιούμε το ζήτημα. 

Άφησα για το τέλος το ερώτημα «γιατί να πληρώσει το κράτος». Όποιος πληρώνει είναι ο νοικοκύρης. Το Ισλάμ δεν έχει κλήρο και ιεραρχία όπως οι χριστιανικές εκκλησίες. Γι' αυτό και το επίσημο τέμενος των Αθηνών πρέπει να ανήκει στο κράτος, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιάς μορφής παραχώρηση κυριαρχίας και εδάφους σε ξένη δύναμη ή ιδιώτη. Το τέμενος δεν είναι η λύση του προβλήματος αλλά χωρίς αυτό δεν θα υπάρξει η ενδεδειγμένη λύση. Μετά την κατασκευή του, ευκτήριοι οίκοι για τους μουσουλμάνους θα λειτουργούν μόνο αν πάρουν νόμιμη άδεια. Έτσι θα τερματιστεί η σημερινή επικίνδυνη κατάσταση με την παράνομη λειτουργία δεκάδων ευκτηρίων οίκων ως «τζαμιά» με άγνωστους ιμάμηδες και ανώνυμες χρηματοδοτήσεις.

ΥΓ: Στον Ελαιώνα υπήρχε χωματερή μέχρι το 1960 και είναι τραγικά επιβαρημένος από τη λειτουργία ρυπογόνων εγκαταστάσεων. Είναι η «πίσω αυλή» της Αθήνας, το κόστος της οποίας πληρώνουν γειτονικοί δήμοι, όπως το Αιγάλεω. Η Πολιτεία επί έτη προσπαθεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση ώστε ο Ελαιώνας να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και ήπιων μορφών ανάπτυξης για όλους τους όμορους δήμους. Το τέμενος είναι ένα από τα έργα, χάρη στα οποία το όραμα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αναρωτιέμαι πόσοι έχουν διαβάσει αυτό το άθλιο κείμενο και αν το διάβασαν, γιατί δεν αντιδρούν. Δεν περιέχει μόνο ανακρίβειες, αλλά τα δήθεν επιχειρήματά του είναι εντελώς ανυπόστατα και οι "αναλογίες" ανύπαρκτες. Ακόμα και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας του αξιωματούχου σε αρκετά σημεία προδίδει το πόσο ημιμαθής είναι. Αλλά νά που σε άτομα σαν κι αυτόν επιτρέπεται να προπαγανδίζουν και να παίρνουν αποφάσεις των οποίων τις συνέπειες θα υποστούν γενιές Ελλήνων. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όποιος πληρώνει είναι ο νοικοκύρης"... Ξέρουμε εμείς καλύτερα ποιους κάνατε νοικοκύρηδες της χώρας. Αυτοί θα αναλάβουν να συνεχίσουν το υπαλληλικό σας έργο αν δεν πάρουμε την πατρίδα στα χέρια μας σύντομα. Καταντήσαμε να περιμένουμε από την Ορθόδοξη Ρωσία να κατέβει για να μας σώσει από κάτι τέτοιους σαν κι εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]