Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διώτης: Ναι, υπάρχουν ποινικές ευθύνες Παπανδρέου - Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου

Πριν από λίγο στην αρμόδια εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ, ο βασικός μάρτυρας κ. Διώτης εξαπέλυσε βόμβα η οποία έχει βαρύνουσα σημασία καθ’ ότι ο Διώτης είναι νομικός και όχι πολιτικός.
Ενώ λοιπόν η συζήτηση περιστρεφόταν στις “πολιτικές ευθύνες” των υπουργών που χειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ, ο Β. Καπερνάρος ρώτησε τον Διώτη:

- Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά περί “πολιτικών ευθυνών”, διότι είμαι νομικός. Επειδή κύριε Διώτη και εσείς είστε νομικός, σας ρωτώ ευθέως και απαντήστε μου βάσει της ιδιότητος σας και όχι της πολιτικής θέσης που κατείχατε: Έχουν ποινικές ευθύνες οι Παπαακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπαδήμος; Κοινώς, πρέπει να πάνε στο ειδικό δικαστήριο;
Και ο Διώτης απάντησε: “Ναι, έχουν ποινικές ευθύνες και οι τέσσερις!”
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Διώτης εκτός από νομικός μα μακρά πείρα, ήταν και βασικό στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Δεν ήταν “πολιτικός αντίπαλος”.

Μετά από την σοκαριστική αυτή δήλωση του πρώην διευθυντή του ΣΟΔΕ κ. Διώτη, εύλογα αναρωτιόμαστε: Και δεν υπάρχουν άνθρωποι που ευρισκόμενοι σε καίριες θέσεις βοήθησαν τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους πολιτικούς να υλοποιήσουν την "εξαφάνιση" της λίστας Λαγκάρντ; Για παράδειγμα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας, από τα όσα εμφάνισε (μέσω των e-mail) μέχρι στιγμής ο κ. Διώτης φέρεται να είναι άμεσα εμπλεκόμενος, τη στιγμή που έχει ενόρκως καταθέσει στο παρελθόν πως δεν γνώριζε τίποτε...!
Εφόσον τα καταγγελόμενα του κ. Διώτη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα η ψευδορκία υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου λέει κάτι σε κάποιον εισαγγελέα; Και γιατί ο κ. Μπίκας δεν έχει μπει σε διαθεσιμότητα μετά από αυτές τις εξελίξεις; Γιατί συνεχίζει να βρίσκεται υπό την "ομπρέλα" του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος δεν τον έχει ανακαλέσει από τη θέση του πρέσβη στο Λονδίνο; Εκτός και εάν ο κ. Μπίκας (σαν πρώην διοικητής της ΕΥΠ) δεν γνώριζε μόνο για την λίστα Λαγκάρντ...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]