Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να κάνουμε τα σπίτια μας νέα κρυφά σχολειά...

Ο κυρ-Φώτης ο Κόντογλου υπήρξε ένας από τούς γνησιότερους εκφραστές τής ελληνορδοδόξου παραδόσεώς μας, την οποία είχε ως κύριο δέμα στο συγγραφικό και καλλιτεχνικό του έργο, αγωνίστηκε όσο λίγοι για την προάσπιση και την αναβίωσή της στηλιτεύοντας την ξενομανία και τον μιμητισμό, άλλα κυρίως τήρησε πιστά τις αρχές και τις αξίες της στον προσωπικό του βίο μέχρι το τέλος τής ζωής του… 
Έγραφε, λοιπόν, με διορατικότητα, εδώ και μισό αιώνα περίπου, προφητεύοντας σχεδόν την σύγχρονη τραγική μας διολίσθηση και κρίση:
«Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες και τούς παραμορφώνει. Έναν λαό πού ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα τα έθνη και πού είναι γεμάτος πνευματική υγεία, πάμε να τον κάνουμε εμείς, οι λογής-λογής καλαμαράδες, κι οι άλλοι γραμματιζούμενοι, σαχλόν, χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα».
Είναι ή σύγχρονη λαίλαπα της υποτέλειας, της ξενομανίας, του ραγιαδισμού και του γραικυλισμού πού βιώνουμε στις μέρες μας. Το σύνδρομο, του δήθεν εκσυγχρονισμού και της ψευτοδιανόησης, πού έχει αλλοτριώσει την λεγόμενη «πνευματική ηγεσία» του τόπου μας και την οδηγεί στην άρνηση του ιστορικού μας παρελθόντος, στην απώλεια της ιστορικής μας μνήμης και τής εθνικής μας αυτοσυνειδησίας, στην απαξίωση των αρχών και των ιδανικών τής παραδόσεώς μας και τής φυλής μας.

Η ζωή του Έλληνα έχει ζυμωθεί με την πατρογονική πίστη του, την αγία Ορθοδοξία, την «περιβεβλημένη ως πορφύραν και βύσσον» τα αίματα των μαρτύρων προγόνων του. 

Έχει ζυμωθεί με την αγάπη για την πατρίδα του, το πάθος και τον πόθο του για την ελευθερία, την θυσία και την αυταπάρνηση για την κατάκτηση και την προάσπισή της.
Αυτός είναι και ο λόγος πού όλοι οι δαίμονες τής κολάσεως ξεχύθηκαν να ξεριζώσουν από την ψυχή του Έλληνα την ορθόδοξη πίστη του και την εθνική του συνείδηση. Πόλεμος κατά τής Εκκλησίας και του Κλήρου, ειρωνεία τής ευσέβειας, υποβάθμιση τής ελληνικής γλώσσας, εξάρθρωση τής ελληνορθόδοξης παιδείας, περιθωριοποίηση και αλλοίωση τής πνευματικής κουλτούρας και του πολιτισμού μας και κάδε άλλο αντίθεο και αντεθνικό σχέδιο μπήκε σ’ εφαρμογή.

Είναι γνωστές, άλλωστε, από πολύ παλιά οι πρακτικές και οι μέθοδοι αυτών πού κινούν τα νήματα τής ιστορίας του πλανήτη και παράγουν ιδεολογία και νοθευμένο τρόπο ζωής, των διαφόρων, δηλαδή, κλειστών ομάδων προωθήσεως και ελέγχου τής εξουσίας με πρωτοπόρους τον διεθνή σιωνισμό, την μασσωνία, τα οικονομικά λόμπυ των πολυεθνικών, τις λέσχες επιλεγμένων ατόμων, όπως η Μπίλντεμπεργκ, πού κατασκευάζουν ηγέτες μαριονέτες, πειθήνια εκτελεστικά όργανα δικά τους, πριν ακόμη οι λαοί τούς επιλέξουν και τούς ψηφίσουν. Προεπιλέγουν και προκατασκευάζουν, έτσι, το πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό σύστημα, το σύγχρονο παγκόσμιο κατεστημένο πού επιβάλλουν στον κόσμο. Μέσω αυτών των εκλεκτών και δοτών ηγετών κυβερνά τον κόσμο μια πανίσχυρη πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική ολιγαρχία.

Σε οικονομικό επίπεδο, πολυεθνικές εταιρείες, οικονομικοί κολοσσοί, εταιρείες κατασκευής οπλικών συστημάτων, πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα και νεόκοποι κροίσοι έχουν ήδη αναλάβει και διεκπεραιώνουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση μέσω τής οικονομικής εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης των ασθενέστερων από τούς οικονομικά ισχυρούς. Χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η οικονομική ανέχεια στην οποία έχουν οδηγήσει την χώρα μας, με μια Ελλάδα υπό κατάρρευση, με μια κυβέρνηση υπό ξένη κηδεμονία και υπουργούς υπό επίβλεψη.

Ο σκοπός τους είναι ορατός και προδιαγεγραμμένος: πρόκειται για την σαφή και οργανωμένη επιδίωξη όχι για την απλή ένταξη, άλλα για την ολοκληρωτική υποδούλωση τής πατρίδος μας και του λαού μας στους σχεδιασμούς τής παγκοσμιοποίησης, τής Νέας Τάξης Πραγμάτων και τής Νέας εποχής, για την ένταξη και την δέσμευσή μας στην γιγαντιαία αυτή πολιτιστική, θρησκευτική, οικονομική, εθνική και οικονομική χοάνη πού ομογενοποιεί, νωθεύει, μεταλλάσσει, παραλύει, αποδυναμώνει και αποσυνθέτει θεσμούς, πιστεύματα, παραδόσεις, πολιτισμούς, ήθη, αρχές, αξίες, εθνότητες, λαούς και πατρίδες.

Για την βίαιη και άμεση υπαγωγή μας στον ηλεκτρονικό ολοκληρωτισμό πού παρακολουθεί, χαρακτηρίζει, στιγματίζει και ενοχοποιεί ό,τι και όσους επιθυμεί, ό,τι και όσους αντιδρούν και αντιτάσσονται στις επιταγές του. για τον βίαιο και άμεσο εγκλεισμό μας στην νέα παγκόσμια ηλεκτρονική φυλακή.
Με αιχμή του δόρατος τις ηλεκτρονικές κάρτες και κυρίως την κάρτα του πολίτη, πού συνιστά οξύτατη απειλή για τις ατομικές μας ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα μας οδηγούν ως αγέλη στο μεγάλο παγκόσμιο ηλεκτρονικό μαντρί.
Ας ξέρουν, όμως. οι αρχιτέκτονες τής Νέας Τάξης πραγμάτων, που κρίνουν μόνο με το μυαλό και τα νούμερα, ότι «η τύχη μας έχει πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μάς φάνε και δε μπορούνε. Τρώνε από μάς και μένει και μαγιά». (Μακρυγιάννης).

«Μακάριος» λοιπόν «ο λαός ο γινώσκων αλαλαγμόν», όπως λέγει ό Ψαλμός (Ψαλμ. Πη’ (πδ’), 16). Χαρά δηλαδή στο λαό πού ξέρει να γιορτάζει τα μεγάλα γεγονότα τής Ιστορίας του. Να μεθά η ψυχή του από εθνική υπερηφάνεια. Να κάνει άσμα και παιάνα τούς ηρωισμούς και τις θυσίες τής ψυχής του. Να διδάσκει την ανδρεία και τη φιλοπατρία των προγόνων του και να φρονηματίζει τις γενεές πού έρχονται. Να εμπνέεται και να αναζωογονείται από τις παραδόσεις και τις παρακαταθήκες τους. Να τιμά και να διατηρεί τα ήθη και τα έθιμά τους. Ο λαός αυτός δεν χάνεται από το πρόσωπο τής γης. Διότι έχει προορισμό στη ζωή και έχει να επιτελέσει έργο στην Ιστορία.
Και είναι παρήγορο το γεγονός ότι ακόμη και μέσα από αυτή την τραγική κατάσταση των ήμερών μας, μέσα από τα σκοτεινά σύννεφα τού εφησυχασμού, τής ευμάρειας, τής ευδαιμονίας, τής άνεσης, τής ευζωίας και τής αυτάρκειας• μέσα από τα σκοτεινά σύννεφα τής λησμοσύνης, τής άρνησης και τής απαξίας, θερμαίνει ακόμη και φωτοδοτεί η ηλιαχτίδα τής ελπίδας και τής επιστροφής.

Το σύνθημα μάς το δίνει και πάλι ο κυρ-Φώτης ο Κόντογλου:

 
«Όσοι απομείναμε πιστοί στην παράδοση, όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα πού βυζάξαμε, αγωνιζόμαστε, άλλος εδώ, άλλος εκεί, καταπάνω στην ψευτιά. Καταπάνω σ’ αυτούς πού θέλουνε την Ελλάδα ένα κουφάρι χωρίς ψυχή, ένα λουλούδι χωρίς μυρουδιά».

…Ας κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά και νέα σχολειά κι ας γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με τις παραδόσεις του γένους μας υποκαθιστώντας εμείς την πλημμελή σχολική εκπαίδευση πού τούς παρέχεται. Να προβάλουμε στα παιδιά μας τα πρότυπα των άγιων και των ηρώων μας, να τούς εμπνεύσουμε την φιλοπατρία, να τούς διδάξουμε σωστά την γλώσσα μας και την ιστορία μας.
Να τούς διδάξουμε το αληθινό νόημα και τον σκοπό τής ζωής μας, πού είναι ο ουρανός, η πραγματική δηλαδή και μόνιμη πατρίδα μας. Σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή είμαστε, άλλωστε, οδίτες και όχι κάτοικοι και ένοικοι τής γης. Γι’ αυτό και θα πρέπει να πορευόμαστε εδώ με την προοπτική τής αιωνιότητος…

Απόσπασμα από την ομιλία "ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Δρόμοι πού χαράξαμε… Για να ακολουθούμε" του Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου
Προηγουμένου Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αγίων Μετεώρων 

στο Πανκαλαμπακιώτικο Χοροστάσι (10-7-2011).


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. ετσι ειναι!!!εγω σαν μανα αν κ στο πρωτο μου παιδι που ειναι βρεφος 10 μηνων εχω πει κ θα το κανω με ολη μου την καρδια,οτι θα του διδαξω καθε τι ελληνικο,την ιστορια μας,την θρησκεια μας,τα πιστευω μας ως εθνος τις αξιες κ μαλιστα σαν ερθει η ωρα πρωτα ο θεος να μαστε καλα, γιατι κανεις δεν ξερει τι μας ξημερωνει αυριο κ αν θα ζουμε,σαν ερθει η ωρα λοιπον να παει σχολειο κ δω οτι τα βιβλια κ οι δασκαλοι δεν του μαθαινουν σωστα την ιστορια μας κ τις αξιες ως ανθρωποι τοτε θα επεμβω δυναμικα κ με μυνησεις κ με αγωνα πολυ κ δεν φοβαμαι κανεναν παρα μονο τον θεο!!!εγω προσωπικα με τον δικο μου αγωνα δεν θα τους αφησω να μου χαλασουν το παιδι μου ως αυριανο ΕΛΛΗΝΑ!!!!κ ευχομαι ολες οι μαναδες να κανουν το ιδιο απο τωρα!!!!εγω θα αγωνιστω κ σας δινω τον λογο μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο κρατος της Ρεπουση τα παιδια μας δεν μαθαινουν ιστορια...και κρυφο σχολιο ειναι η διαπλαση των παιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θά συμφωνήσω καί τόσο μέ τόν προλαλλήσαντα καί μέ τόν ανώνυμο σχολιαστή όσο καί μέ τόν αγαπητό Κωσταντίνο συντάκτη τού άρθρου. Συνέλληνες πρέπει νά τό καταλάβουμε καλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΓΟΤΘΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΥΠΟ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΤΟΧΗ. Χειρότερη δυστυχώς κατοχή καί από τήν οθωμανική! Ζούμε σέ μιά περίοδο πού από τούς κατακτητές δανειστές μας χτυπιέται : Η γλώσσα ή θρησκεία ό πολιτισμός μας ,ήθη έθιμα, ή ιδιοπροσωπεία μας σάν έθνος.΄ [Άλλώστε ό Χένρυ Κίσσιγκερ δέν τά αποκάλυψε σέ συνέντευξή του; Ενώ ταυτόχρονα ή χώρα εποικίζεται από αλλόθρησκους αλλογενείς εποίκους καί οί κυβερνώντες ''ενθαρρύνουν '' τή νέα γενιά στή μετανάστευση. Καί απο τήν άλλη επιχειρούν τήν δημογραφική μας απομείωση καί τά παρακάτω μέτρα: Αποθαρρύνεται ό θεσμός τού γάμου καί ή τεκνοποίηση τών νέων ανθρώπων. Καθώς αποτελεί ΑΚΟΥΣΟΝ -ΑΚΟΥΣΟΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ! [Αλήθεια σέ ποιά χώρα τής γής ισχύουν αυτά; θέλουν νά μάς εξαφανίσουν! Νά μάς μετατρέψουν σέ γηράσκουσα μειονότητα στό γεωγραφικό χώρο μήτρα πού μάς γέννησε! Αφομοιώσιμη μειοψηφία μέσα σέ μιά πληθυσμιακή θαλάσσα αλλογενών αλλοεθνών μουσουλμάνων κυρίως εποίκων! Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ''ΒΓΕΙ'' . Γι αυτό κάνω έκκληση στά νέα παιδιά [παρότι καί εγώ νέος άνθρωπος] . 1. ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ [άλλες οί εποχές τής μετανάστευσης παλιότερα τότε ό κόσμος έβγαινε από ένα πόλεμο τώρα ό οικονομικός πόλεμος νά είστε σίγουροι θά φτάσει καί στόν ''αντράνταχτο'' οικονομικό παράδεισο πού φαντάζεστε. 2. Όσοι πρόκειται νά παντρευτείτε καί ό μεγαλοδύναμος σάς στείλει μωρό μήν τό αρνηθήτε. Στή μαυρίλα ΄καί ΄ τή σκλαβιά πού μάς επέβαλλαν τά παιδιά μας είναι ή ελπίδα καί ή ευτυχία. Αλλά καί ό φόβος τών κατακτητών μας. Γι αυτό καί ποινικοποιούν μέσω τής φορολογίας τή δημιουργία Ελληνικής οικογένειας καί τήν τεκνοποίηση. Πρέπει λοιπόν νά ανισταθούμε αφενός δημιουργώντας γεννώντας τή νέα γενιά Ελληνόπουλων. Αφετέρου αντίσταση στήν παραποίηση τής γλώσσας μας. Νά παρακολουθούμε τήν ορθή εκφορά τού Ελληνικού λόγου μέσα ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ. Διότι αποδεικνύεται γιά μιά ακόμη φορά από εκεί θά διασώσουμε καί μεταδώσουμε καί στίς επόμενες γενιές .... Επομένως ή συχνή επαφή μέ τήν ορθοδοξία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. Ποιά πορεία έχουν σχεδιάσει; ΑΝΟΡΘΌΓΡΑΦΗ ΓΡΑΦΉ- ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ- ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ = ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ; ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία και μόνο υποσηεμίωση. Δεν είμαι ο συντάκτης του άρθρου. Παραθέτω πηγή με ενεργό λινκ για να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του συντάκτη, εάν επιθυμείτε να διαβάσετε και άλλες απόψεις του

      Διαγραφή
  4. Αυτόματα και χωρίς προσπάθεια μεταδίδεται η παράδοση και ο πολιτισμός, αρκεί να υπάρχει στους γονείς. Αυτό που παραστατικότατα περιέγραφαν οι παππούδες μας: "με το γάλα της μάνας του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φροντισαν να ντρεπομαστε, οι Ελληνες για την προσφατη ελληνικη ιστορια μας και να μην εξιστορουν,οι παλαιοτεροι τιποτα ουτε στα παιδια τους ουτε στα εγγονια τους.Εγω ειμαι 50 ετων και ο παππους μου πολεμησε με τον Πλαστηρα στην Μ.Ασια,ο πατερασ μου ΟΥΔΕΠΟΤΕ μιλησε γιαυτο,ενω εκεινος ειχε και δυο τραυματα στο ποδι απο σφαιρες.Τι να πουμε για τις θηριωδιες του εμφυλιου,και απο τις δυο πλευρες??ποιος εχει το δικιο και ποιος το αδικο κανενας δεν μπορει να βγαλει συμπερασμα,και γιαυτο κανεις δεν μιλαει,οι πρωτη γενια που δεν περασε ΤΙΠΟΤΑ,απο παππου προς εγγονια,ειμαστε εμεις οι γεννημενοι απο το 65 και μετα,εγω αν νιωθω κατι πατριωτικο μεσα μου ειναι απο τα ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ,που φωναζε ο διευθυντης του δημοτικου στο σχολειο,επι χουντας,απο την επαρση της σημαιας,απο τις παρελασεις,τα σημερινα παιδια,δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο,το μονο που τους νοιαζει,ειναι να καλοπερνανε,ολα ετοιμα,και στην ωρα τους μην χαλασει η σειρα,με απαιτησεις,γιατι ετσι τα μαθαμε,καλα να παθουμε,τωρα...να αντε βγαλε ακρη,απτο κουβαρι που εχουμε γινει.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο, αλλά τα παιδιά έχουν ευαίσθητες "κεραίες". Κι εγώ δεν έκανα ιδιαίτερες προσπάθειες να εμπνεύσω πατριωτικά το γιο μου. Έμεινα έκπληκτη και περήφανη, λοιπόν, όταν γύρω στα 25 του τον άκουσα να δηλώνει σε κάποια περίπτωση περήφανος "Είμαι Μακεδόνας, εγώ!"

      Διαγραφή
    3. ξερεις υπαρχει μια ουσιαστικη διαφορα,το να δηλωσεις κατι ειναι μια απλη κουβεντα...το τι θυσιαζεις ομως για αυτην την "ΚΟΥΒΕΝΤΑ"απο την καλοπεραση σου εχει το βαρος,και την ουσια.Εσυ,οχι ο γιος σου τι θα θυσιαζες για την Μακεδονια??

      Διαγραφή
    4. Δε σου απαντώ γιατί δε σου αξίζει!

      Διαγραφή
    5. τι δεν αξιζω βρε,δεν προσπαθω να σε προσβαλω η να σε μειωσω,σε προκαλω συνειδητα,για να σε βαλω σε διαδικασια ενδοσκοπησης,και να δεις απο μονη σου την ελλειψη,την απουσια πατριωτισμου,που εχουμε ολοι οι ελληνες,ειτε ειμαστε Μακεδονες,ειτε Κρητικοι ειτε Αθηναιοι.Ας βαλει ενα αρθρο ο Κων/νος,για την Μακεδονια μας και τον τσαρλατανισμο του Γκρουεφσκι,ξερεις ποσοι θα σχολιασουν...το πολυ 5,ξερεις γιατι...γιατι εχει κουρασει το θεμα,ποιο θεμα...το να μας κλεψουν 5 τσαρλατανοι των Σκοπιων,την ιστορια μας.Με Ρεπουσες και συνοστισμους δεν εχουμε ιστορια,θα μας την φανε οι τριγυρω,και θα μεινουμε ορφανοι.

      Διαγραφή
    6. Όταν ρωτάς μια μάνα που προσφέρει το παιδί της, αν θα άφηνε την καλοπέραση, τι περιμένεις να ακούσεις;

      Διαγραφή
  5. Για να κάνεις το σπίτι σου κρυφό σχολειό, πρέπει πρώτα να νιώσεις το βάρος του εθνικού χρέους μέσα σου. Αυτό το βάρος είναι που λείπει ακόμα από πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα μας πήρε ο πόνος ???
    Έστω κάλλιο αργά παρά ποτέ......
    Απο δεκαετίες έχει αρχίσει η εσκεμένη καταστροφή της ιστορίας της γλώσσας και της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, με αποκορύφωμα την τελευταία 10ετία και πιό πρόσφατα με τα βιβλία Ρεπούση κλπ συγγραφή συμβατικής ιστορίας (συνυπογρφή του αρχιπροδότη ΓΑΠ και Τζέμ- υπάρχει το σχετικό ΦΕΚ)και τώρα καταστρέφεται και η γραμματική (3 τα φωνήεντα και ένα ακόμη το -ου- κατάργηση συμφώνων -ξ- και -ψ- κλπ)
    με πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα, και με έγκριση του Υπουργείου κατεδάφισης παντός του Εθνικού και Ελληνικού.
    Ποιός δημιούργησε το ...Ινστιτούτο αυτό και ποιά η χρησιμότητά του εκτός της κατεδάφισης....
    Ακούσατε την ...Ακαδημία των αχρήστων λουφαδόρων να ενοχλείται ? ακούσατε τους λοιπούς πνευματικούς ταγούς και καθηγητάδες των ΑΕΙ να ενοχλούνται ???
    Ακούσατε δασκάλους και καθηγητές να ενοχλούνται???
    Ούτε θα τους ακούσετε ......
    Ακούσατε να γίνεται τίποτα ???
    Όχι βέβαια η αριστερόστροφη και εθνοπροδοτική κουλτούρα κυριαρχεί ως ταγός ...Ελληνικής Παιδείας ......θάβοντας τα πάντα......
    Αφήσαμε όλα αυτά τα ξενοκίνητα και εθνοπροδοτικά γλοιώδη αποβράσματα να κάνουν ότι θέλουν όπως νομίζουν.....
    Ολοι εμείς φταίμε που δεν τους έχουμε παλουκώσει δημοσίως.....
    Καιρός να αρχίσουμε, αν θέλουμε ακόμη να υπάρχουμε ως Έθνος και Έλληνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν χρειαστεί να κάνουμε το σπίτι μας κρυφό σχολειό θα το κάνουμε.
    Είμαι σίγουρος ότι σήμερα δεν χρειάζεται όπως δεν χρειαζόταν και επί Τουρκοκρατίας. Αλλά πράγματα πρέπει να μάθουμε εμείς οι ίδιοι, να μάθουμε αν είμαστε Έλληνες και αν απαντήσουμε ναι, όπως ο γιός του φίλου μας που φώναξε είμαι Μακεδόνας εγώ, ας το πούμε όλοι και θα δείτε πως θα διώξουμε την αλητεία από το σπίτι μας την χώρα μας, που σήμερα δεν είναι δική μας.
    Χάρη μας κάνουν που μας αφήνουν να μένουμε στα σπίτια μας. ΨΕΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]