Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O πονηρός δρόμος προς τις «έξυπνες» κάρτες

Έκπτωση στον ΦΠΑ θα έχουν όσοι πληρώνουν με κάρτες...

Εκπτώσεις στον ΦΠΑ θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια νέα προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή, η οποία παρά τα μέτρα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς συνεχίζει να... οργιάζει. Η επέκταση της χρήσης των καρτών εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την άμεση καταγραφή των πληρωμών για τις αγορές, άρα και το Δημόσιο θα εισπράττει αμέσως το ΦΠΑ που του αναλογεί.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία. Σήμερα το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή πληρωμή μέσω τραπεζών ανέρχεται στα 1.500 ευρώ. Το σχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει το όριο να μειωθεί στα 500 ευρώ. Συγκεκριμένα, φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 500 ευρώ, που εκδίδονται από επιτηδευματίες για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά:

• μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών/λήπτη των υπηρεσιών ή
• μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή
• με επιταγές.

Το μέτρο επιστρατεύεται "σε μια προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής μέσω του απλούστερου τρόπου της μη έκδοσης αποδείξεων", καθώς το «πέρασμα» της συναλλαγής από τις τράπεζες εκτιμάται πως θα κλείσει αυτή τη διέξοδο.
Πηγή: Εxpress

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Να το ξαναπούμε; Πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται αυτά! "Το σχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει το όριο να μειωθεί στα 500 ευρώ"... Ξυπνήστε και αντιδράστε, επιτέλους, καλά μου χαϊβάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ζομπι δεν ξυπνουν ουτε αντιδρουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]