Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποινικές διώξεις κατά Βγενόπουλου στην Κύπρο! Στην Ελλάδα;


  • Κατηγορητήριο στο Βγενόπουλο για την υπόθεση των αξιογράφων της Κύπρου

  • Η υπόθεση των αξιογράφων εμπλέκει και τραπεζίτες στην Ελλάδα
Όπως μετέδωσε απόψε η τηλεόραση του ΡΙΚ, τα πρώτα κατηγορητήρια για δύο διαφορετικές ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις στρέφονται κατά του τέως εκτελεστικού προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλου, και του διευθύνοντος συμβούλου, Ευθύμιου Μπουλούτα.

Ο Kύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, δήλωσε ότι τα κατηγορητήρια θα αποσταλούν στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα κινήσει τις διαδικασίες για να επιδοθούν στους κυρίους Βγενόπουλο και Μπουλούτα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατηγορητήρια εκδόθηκαν και για επτά Κύπριους, ένας εκ των οποίων είναι ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, καθώς και ένα νομικό πρόσωπο, τον Όμιλο Λαϊκής.

Ενάγοντες είναι δύο από τους 60 χιλιάδες καταθέτες που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες για το συνολικό ποσό του 1,8 δισ. ευρώ.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι κατά τον Απρίλιο του 2010 οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν να προωθήσουν με δόλιο τρόπο τη διάθεση αξιογράφων κεφαλαίου τα οποία ανέφεραν ότι θα απέφεραν υψηλές αποδόσεις "ενώ στην πραγματικότητα γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια".

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]