Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Έλληνας κάνει την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα τον Έλληνα


Πόσο χάσμα μπορεί να υπάρχει μεταξύ των μνημονιακών και των αντιμνημονιακών; Η κυβέρνηση νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συντηρήσει μια Ελλάδα. Τους έχει πει ποτέ κανείς ότι οι κυβερνήσεις δεν συντηρούν την πατρίδα μας αλλά απλά υπακούνε τον λαό. Ο λαός τους ψήφισε. Αυτό λέγεται και τα κάποιο τρόπο δημοκρατία.


Οι παλαιοί λέγανε: φωνή λαού, οργή Θεού. Το ξέρουν αυτό οι κυβερνόντες; Ακόμα και αυτοί που πραγματικά πιστεύουν ότι θα πετύχουν κάτι καλό για την πατρίδα τους , έχουν σκεφτεί τι ταιριάζει στην πατρίδα τους; 
Τι ταιριάζει στον ελληνικό λαό. Αυτό που τόσα χρόνια έκανε ο μέσος Έλληνας δεν του ταίριαζε και να μπροστά μας είναι τα αποτελέσματα. Φτώχεια, μιζέρια, αναξιοπρέπεια.
Έχουν σκεφτεί ότι μπορεί από όλα αυτά που προτείνουν οι ξένοι να είναι εντελώς ξένα με τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας; 
Μιλάω ακόμα και για τους ξένους που τρώνε γάτες και σκυλιά. Πώς να συμβιώσει ο Έλληνας μαζί τους; Πώς θα απορροφηθούν από την ελληνική κοινωνία; 
Μεγάλη απόσταση. Όταν η θρησκεία τους διατάζει να σκοτώσουν τους απίστους, ποια θα είναι η μοίρα μας αλλά και η μοίρα των παιδιών μας. Έχει αναρωτηθεί κανείς εάν το γερμανικό στυλ ή αλλιώς ο γερμανικός τρόπος σκέψης και οργάνωσης ταιριάζει στον Έλληνα;

Κάποιος μου είχε πει ότι οι γερμανοί είναι πολύ οργανωμένοι στις επιχειρήσεις αλλά και στον τρόπο ζωή τους. Ο ίδιος μου είπε ότι όταν κάτι δεν πάει καλά σε ένα ελληνικό εργοστάσιο, ο γερμανός επιβλέπων σταματάει ,πάει στην πατρίδα του και συζητάει μήνες πως θα διορθωθεί το πρόβλημα. 
Έλα όμως που ο Έλληνας βγάζει το φίδι από την τρύπα με τη ευφυΐα του. Ο γερμανός μηδενίζεται εκείνη τη στιγμή. Όταν κολλήσει η οργάνωση , τότε θέλει εξυπνάδα , κάτι που δεν το έχει ο γερμανός αλλά το έχει ο Έλληνας. 
Μπορεί να μας λένε οι κυβερνόντες ότι η Γερμανία μας βοηθά και την χρειαζόμαστε, αλλά ας αναρωτηθούνε τι θα ήταν η Γερμανία και οι άλλες χώρες δίχως εμάς τους Έλληνες. Μια απλή οργάνωση θα ήταν δίχως ψυχή , δίχως νόημα , δίχως σκέψη και πνεύμα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να το καταλάβει ότι ο έλληνας κάνει την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα τον Έλληνα, αλλά επίσης ότι η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη και όχι η Ευρώπη την Ελλάδα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. "Ο Έλληνας κάνει την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα τον Έλληνα"

    ΚΧ
    Πολύ εύστοχος τίτλος. Δεν αγιάζει ο τόπος τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος αγιάζει τον τόπο.
    Είναι, με διαφορετική γραφή, το : "οὐ διὰ τὸν τόπον τὸ ἔθνος, ἀλλὰ διὰ τὸ ἔθνος τὸν τόπον ὁ Κύριος ἐξελέξατο", από το Μακαββαίων Β΄.

    Αν λείψουν οι ζώντες άγιοι, χάνεται και ο τόπος. Ή μάλλον γίνεται τόπος βλασφημίας, υποκρισίας, και ποτίζεται διαρκώς με αίμα. Όχι μαρτύρων βέβαια. Οι Μάρτυρες το έδωσαν, αλλά, φαίνεται, πήγε χαμένο.

    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3642.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφόν!
    Σκεφτείτε μια γειτονιά στο Πήλιο, όπου έχουν αγοράσει τα σπίτια Γερμανοί. Τρώνε λουκάνικα, πίνουν μπύρες και ακούγεται Βάγκνερ (στη καλύτερη). Πού βρίσκεται το ελληνικό χρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να ήταν μόνο το Πήλιο; Είχα πάει στη Σκιάθο ένα καλοκαίρι και συζητούσα με κάποιους "τοπικούς παράγοντες" για τον τουρισμό. Έμαθα λοιπόν ότι όλες οι πανέμορφες βίλες πάνω στα βράχια και όπου αλλού, είναι όλες γερμανικές. Είναι το καλοκαίρι πάντα γεμάτες. Μια βδομάδα, δέκα μέρες ένα ζευγάρι, μετά άλλο με παιδιά και γυναίκες. Οι Γερμανοί φτιάχνουν τις βίλες ανά την Ελλάδα και τις ενοικιάζουν με time sharing μέσω ebay. Μαύρα λεφτά δηλαδή χωρίς καμιά απόδειξη, ζημιά ανυπολόγιστη για τον τουρισμό. Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε, μου απάντησαν. Είναι ... φιλοξενούμενοι του ιδιοκτήτη. Κι εμείς, να ανάβουμε το κερί στη εκκλησιά με απόδειξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχθές ο Στουρνάρας, στον Παπαχελά, απεκάλυψε πως επειδή η Ελλάς απελευθερώθη από τους οθωμανούς και τα εδάφη κατωχυρώθηκαν ως εθνικό και εκκλησιαστικό έδαφος, εφ'όσον δεν υπήρχαν ως ιδιωτική επιτρεπομένη περιουσία... και αυτό είναι πρωτοφανές γιά δυτική χώρα, που οι τεράστιες ιδιωτικές εκτάσεις είναι θεσμός (συγκεκριμένα στην Γαλλία το 50%, επί λέξει... θέλει να κρυφθή και η χαρά δεν τον αφήνει!)... ήταν λοιπόν εδραία πάντοτε η άποψή του πως πρέπει όλος αυτός ο πλούτος να εκποιηθή σε ιδιωτικά συμφέροντα γιά αποπληρωμή του χρέους (ξένα φυσικά αφού αυτά εχουν το ρευστό).
    Ο κος Στουρνάρας είναι σοσιαλιστικής φιλοσοφικής προέλευσης πολίτης, όταν ήταν νεώτερος καριερίστας - διατελών ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), των κρατικοποιήσεων και εθνικοποιήσεων και δεν συμμαζεύεται- αυτά ήταν τα όνειρά του και τέτοιες ιδέες διακονούσε στους διαδρὀμους του υπουργείου που τον πλήρωνε;
    Οι ρόλοι μερικών "δραστών", μικρού και μεγάλου διαμετρήματος, ορύσσουν οφθαλμούς! Είναι κατορθωτό ίσως να γίνει πλέον οτιδήποτε, λοβοτομή πάντως δεν μπορούν να μας κάνουν ούτε και διαγραφή κάρτας μνήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και κάτι άλλο ακόμη, πέρα από το δικό μας "κάρφος" στον οφθαλμό, που τάχα θέλουν να μας το βγάλουν, να μας γιατρέψουν. Η δική του η "δοκός" είναι ότι το κράτος του Ισραήλ στήθηκε πάνω στην κλεψιά και στην αρπαγή. Το δικό μας κράτος στήθηκε πάνω στην περιουσία της Εκκλησίας και αυτό τους ενοχλεί αφάνταστα. Θέλουν όλη αυτή τη γη να την πουλήσουμε και να έρθουν ύστερα οι σωτήρες να μας σώσουν πάλι με τα δανεικά τους.

      Αλλά τι να πει κανείς; Αν υπήρχε εκκλησιαστική Διοίκηση θα ήξερε να τους βάλει όλους αυτούς στη θέση τους. Δυστυχώς όμως έγινε δεκανίκι της αθλίας πολιτικής, των πολιτικών και των πολιτών, του πλανήτη της γης. Αυτούς ψηφίζαμε, αυτούς ψηφίζουμε, και βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας. Όταν ανοίξουν οι κάλπες και βρεθούν μέσα 300.000 ψήφοι (τόσους μπορούν να πληρώσουν) τότε μόνο θα δούμε φως. Διαφορετικά, θα βλέπουμε με καρφιά και δοκάρια στα μάτια.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]