Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σταμάτησαν να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα


Μία κίνηση ματ εκ μέρους των χωρών που δέχονται την οικονομική επίθεση, θέτοντας την Γερμανία μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό εσωτερικό (και όχι μόνο) πρόβλημα, αφού η παύση πωλήσεων κλείνει γερμανικά εργοστάσια.
Σύμφωνα με τους γερμανικούς FT, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν σταματήσει να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα – με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι εξαγωγές της Γερμανίας, σε αυτές τις δύο χώρες.

Η απάντηση λοιπόν στις ηγεμονικές βλέψεις της καγκελαρίου είναι «πρακτικές» και μετρήσιμες – γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, γιατί εμείς δεν βλέπουμε με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε, ενισχύοντας παράλληλα την πατρίδα μας.

Προφανώς, η πολιτική των υποκλίσεων, οι δόσεις της ντροπής, η δουλικότητα και η «μαζοχιστική» αποδοχή των μέτρων εξαθλίωσης και λεηλασίας, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διαμαρτυρίας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσει πρώτιστα η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλλον "στρώνει χαλιά" στις γερμανικές βλέψεις προς την Ελλάδα.
Ίσως, εάν οι Έλληνες πολίτες περνούσαν σε μία σιωπηλή κατάργηση αγορών γερμανικών προϊόντων, να έστελαν ένα σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο, αφού η κυβέρνηση της τριανδρίας Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να "περάσει" ένα μήνυμα αυτού του τύπου προς τον Ελληνικό λαό. 
Αφού τα πάντα τα ορίζουν οι "αγορές", τότε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε εάν αποφασίσουμε να μην μετέχουμε σε αγορές γερμανικών προϊόντων. 
Αφού το αδηφάγο τέρας που απειλεί την Ελλάδα είναι το χρήμα, ας το διαθέσουμε με "σοφία" όταν αγοράζουμε τα αγαθά πρώτης ανάγκης. Αφού οδεύουμε προς εξολόθρευση, ας χρησιμοποιήσουμε τους κανόνες των (εμφανών πλέον) αντιπάλων μας, εναντίον τους... 
Κωνσταντίνος
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Στην Αμερική μιλούσε ελληνικά. Στην Ελλάδα μιλάει αγγλικά. Είναι Έλληνας,αλλά δεν ξέρει να ζει ως Έλληνας στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα είναι με το μέρος της Αμερικής ή της Γερμανίας. Κανένας Έλληνας δεν είναι με το μέρος της Ελλάδος,γιατί δεν ξέρει πώς είναι να ζεις ως Έλληνας στην Ελλάδα. Κανένας Έλληνας δεν ξέρει να ζει στην Ελλάδα ως ελεύθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας Έλληνας δεν ξέρει ως ελεύθερος στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι με αυτό που νικάται κανείς με εκείνο και υποδουλώνεται. Οι Έλληνες νιώθουν ηττημένοι, επειδή η πολιτική και η πνευματική ηγεσία τους είναι ηττημένοι. Ντρέπονται για το λαό τους. Ντρέπονται για την μητέρα και τον πατέρα τους. Έχουν νικηθεί από τους ξένους γιατί ο τεχνικός πλούτος των ξένων είναι το μόνο καύχημά τους.
    Η μέγιστη παρακμή της νεώτερης Ελλάδος είναι η υποτίμηση εκείνων που μπορούσαν και όφειλαν να εμποδίσουν την αποτελμάτωση της ελληνικής κοινωνίας εμβαθύνοντας στη σοφία του παρελθόντος και στην Ελληνική Γλώσσα. Εννοώ την υποτίμηση του φιλολόγου καθηγητή και η λήθη της αποστολής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι νεοέλληνες υποτιμήθηκαν χάριν της άνεσης που παρέχει ο τεχνικός πολιτισμός και δεν μπόρεσαν το βιασμό του ανθρώπου και της φύσης που επέβαλε η συμπαιγνία επιστήμης και τεχνοκρατίας.
    Δεν νιώθουν ότι δεν είναι ελεύθεροι και δεν αγωνίζονται για να αποκτήσουν την ελευθερία,την οποία δεν γνωρίζουν.
    Δεν εννοούν ούτε τον εθνικό τους ύμνο , ούτε τα εθνικά τους σύμβολα.
    Ο Έλληνας που αγωνίστηκε για την ελευθερία του κατανοούσε τί σημαίνει η ελευθερία. Οι νεόλληνες που δεν έκαναν κανένα αγώνα ούτε για την ελευθερία της πατρίδας του, ούτε για την προσωπική τους ελευθερία από τα πάθη, δεν γνωρίζουν τί λένε οι στίχοι του εθνικού ύμνου σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή.
    Το να είσαι σήμερα εκπαιδευτικός σημαίνει ότι κενδυνεύεις να αρρωστήσεις για λόγους συνείδησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε σας Κύριε! Αυτός είναι ο επεξηγηματικός μίτος της Αριάδνης που μας αποκαλύπτει αίτια και αιτιατά.
      Η χώρα μας έχει προίκα θεική (δεν εννοώ το υπέδαφος) και οι "κατασκευαστικές" της αναλογίες ανθρωπογονούν γιά όντα ήπια και ερευνητικά.
      Ακόμη και τα φυτά και ζώα στον τόπο είναι "κάπως" διαφορετικά, αφού η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος συνδιαμορφώνει και τις έμβιες ποιότητες.
      Παλαιά διαπίστωσις αρχαιόθεν επικρατήσασα... και εν εκ των τεκμηρίων ο ελληνίζων Φίλων... "Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη, το δε' αίτιον, λεπτότητι αέρος η διάνοια πέφυκεν ακονάσθαι, διό και Ηράκλειτος ουκ από σκοπού φησίν, "ου γη ξηρή, ψυχή σοφωτάτη και αρίστη".
      Αυτή την χώρα οι άνθρωποι που δεν την πολυπερπάτησαν, ούτε την πολυοσμίσθηκαν, αλλά ως "τουρίστες" κατά τας εξόδους από τα βαρύτιμα γραφεία επισκέπτονται, πως να την ιδουν διαφορετικά, εκτός από στρεμματική απόδοση, και να μή την παζαρέψουν;
      Εκτός εάν κάτι δεν καταλάβαμε σωστά εμείς οι αφελέστατοι και ο τόπος αυτός δεν "πρέπει" να ανήκει σε Έλληνες, τουλάχιστον αυτούς που γνωρίζουμε τόσες εκατοντάδες χρόνια τώρα, οι εδώ δε πρόθυμοι καλοπερασάκηδες κομματικοί γιά τον εύκολο επιούσιο δεν σκαμπάζουν γρυ ... είναι και αυτό μία εξήγηση.
      Κάτι θα είχε να "ψιθυρίσει", εάν ζούσε, ο Ελύτης στον πρόεδρο Κωνσταντίνε, τώρα το τί θά έκανε αυτός, ας το αφήσουμε καλλίτερα... εμείς δεν καταλαβαίνουμε άλλωστε από την υψηλή πολιτική του νέου "ντιβανίου".

      Διαγραφή
  4. "Το να εισαι σημερα εκπαιδευτικος σημαινει οτι κινδυνευεις να αρρωστησεις για λογους συνειδησης" πιο καθαρη αποτυπωση της αληθειας δεν εχω ξαναδιαβασει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσατε να βάλετε link στην πηγή αυτής της είδησης για να διαπιστώσουμε αν είναι αλήθεια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ γίνεται ανάλυση της είδησης πως πολλά γερμανικά εργοστάσια οδηγουνται σε κλείσιμο λόγω της κατακόρυφης μείωσης εξαγωγών τους σε χώρες της νότιας ευρώπης. Ψάξε το, θα το βρεις, αφού ήδη ασχολούνται με το θέμα αρκετοί

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]