Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πυριτιδαποθήκες των λαθρομεταναστών στην πόρτα μας



  • Με αφορμή την εξέγερση των λαθρομεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας Κομοτηνής αλλά και την πίεση της Γερμανίας για επαναχορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας σε 50.000 Τουρκόφωνους  
  • Γιατί εποφθαλμιούν τα ξένα συμφέροντα τη Θράκη μας

Του Ηλία Ν. Ηλιακόπουλου*

Είχαμε τονίσει και παλαιότερα (άρθρο μου «Βαρύγδουπα λόγια χωρίς αντίκρισμα» στην Ελεύθερη Θράκη, (φύλλο 24-8-2012) πως η Δημιουργία Κέντρων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην χώρα όχι μόνο δεν θα λύσει το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αντίθετα θα το περιπλέξει δημιουργώντας εστίες κινδύνου στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της πολιτείας μέσω των αρμοδίων φορέων της και ιδιαίτερα του υπουργείου ΠΡΟΠΟ τινάχθηκαν πρόσφατα στον αέρα από τις συμπλοκές λαθρομεταναστών με τα ΜΑΤ μετά από λυσσαλέα εξέγερση τους στο κέντρο φιλοξενίας τους στη Κομοτηνή.

Οι λαθρομετανάστες έδειξαν για ακόμη μια φορά ποια είναι τα συναισθήματά τους για τη χώρα που τους φιλοξενεί, που δεν είναι άλλα από μίσος και εκδίκηση και φιλονικία.

Οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες στους χώρους εκπαίδευσης των σχολών Αστυνομίας Κομοτηνής εξεγέρθηκαν γιατί τάχα δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο και με αφορμή την τέλεση αγιασμού στη σχολή.” Προφάσεις εν αμαρτίαις…” .

Οι λαθρομετανάστες έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ξεκόλλησαν σίδερα και με αυτά επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις από τους οποίους κάποιοι σοβαρά.. και ήταν μόνον καμμία πεντακοσαριά…

Γιατί το υπουργείο ΠΡΟΠΟ δια του υπουργού του σχεδίαζε να τους κάνει 2000…

Δυστυχώς οι πολιτικάντηδες αυτής της χώρας δεν έχουν αντιληφθεί ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών είναι εν δυνάμει βραδυφλεγείς βόμβες και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, όπως η Θράκη.

Οι αλλόθρησκοι αυτοί τρέφουν αποδεδειγμένα μίσος σε κάθε τι Ελληνικό.

Μην αυταπατάται κανένας ότι ήλθαν μόνον ως οικονομικοί μετανάστες. Είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που μακροπρόθεσμα θέλει να εποικιστεί η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη από τέτοιας προέλευσης –αλλόθρησκους πληθυσμούς.

Σε βάθος χρόνου με την συστηματική αυτή λαθρομετανάστευση σε συνδυασμό με την αυξανόμενη υπογεννητικότητά μας θα δώσουν στο πρόβλημα εκρηκτικές διαστάσεις.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πλέον πως τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών δεν στοχεύουν στην υλοποίηση των προϋποθέσεων απέλασης των αλλά λειτουργούν ως προπύργια των σχεδιαζόμενων Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) για τις οποίες αναφέρθηκα με άρθρο μου στην Ελεύθερη Θράκη “Αντί για ΑΟΖ δημιουργούν ΕΟΖ Φύλλο 9-11-2012…”.

Δε μένει καμιά αμφιβολία ότι είναι οι σχεδιαζόμενες δεξαμενές εργατικών χεριών όταν δημιουργηθούν ΕΟΖ.

Για να φτάσουμε όμως στη πολιτική δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών έπρεπε πρώτα να υπογραφεί από τους επίορκους πολιτικούς μας (βλ. Γιωργάκη άλλως Τζέφρι Παπανδρέου ως υπουργός εξωτερικών το 1982) η κατάπτυστη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, με την οποίαν η χώρα μας έχει μεταλλαχτεί σε αποθήκη ψυχών, αφού όσοι λαθρομετανάστες μπαίνουν σ’ αυτό το μέχρι τώρα ξέφραγο αμπέλι δεν βγαίνουν…

Φυσικά όπως αποδεικνύεται η κίνηση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία..

Το άρθρο 37 παρ. 5 του Ν. 3907/26-1-2011 αποτελεί την κερκόπορτα να εργάζονται μετά από ειδική άδεια με ελάχιστη αμοιβή όλοι αυτοί οι ανεξιχνίαστης προέλευσης λαθρομετανάστες υπό την προϋπόθεση ότι η απομάκρυνση τους έχει αναβληθεί και απολαμβάνουν κατά το χρονικό Διάστημα αναβολής τους στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις Δημοσίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν έτσι τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες.

Δυστυχώς αυτά υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την οδηγία 2008/115/ΕΚ αλλά και η Τρόικα. Παράλληλα όμως, η Ελληνική πολιτεία με τους φορείς της (υπουργείο ΠΡΟΠΟ) ελέγχεται για τις άσχημες συνθήκες που δημιουργεί στους αστυνομικούς φύλαξης των κέντρων αυτών. Δεκαπέντε αστυνομικοί για 550 λαθρομετανάστες!

Ελέγχεται ακόμη για τις συνθήκες ανασφάλειας που δημιουργεί στην Θράκη, αφού καταδεικνύεται με τις τουλάχιστον λίαν επιεικώς απερίσκεπτες κινήσεις της, τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελλάδος…

Κι όλα αυτά όταν πυκνώνουν οι φωνές και οι Διαμαρτυρίες (βλ. άρθρο Οι Γερμανοί ζητούν επαναχορηγήσεις ιθαγένειας σε 50.000 Μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν απελαθεί, Περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 22/11-28-11-2012 σελ. 14 επ.) για την πίεση που ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα όσον αφορά το θέμα της επαναχορήγησης ιθαγένειας σε 50.000 Μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν απελαθεί.

Στις Δεκαετίες ‘60, ‘70, και ’80 , όταν υπήρχε ακόμη Ελληνικό κράτος , 50.000 Τουρκόφρονες Μουσουλμάνοι είχαν απελαθεί λόγω της εξτρεμιστικής δράσης τους.

Οι Γερμανοί, δυστυχώς, θέλοντας να κάνουν την Ελλάδα αλλά ειδικότερα και την Θράκη προτεκτοράτο τους, απαιτούν να επιτραπεί η Ελληνική ιθαγένεια στους Τουρκόφρονες αυτούς, προκειμένου να εργαστούν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Θράκης, την οποία ονειρεύονται να δημιουργήσουν.

Φυσικά άλλο που δεν θέλει η γείτων χώρα! Δεκαετίες ολόκληρες στήριξε τους απελαθέντες με οικονομικά και οικονομικά προνόμια εγκαθιστώντας τους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, υποδαυλίζοντας τον αλυτρωτισμό (βλ. Οι Γερμανοί ζητούν την επαναχορήγηση … ο.π. σελ. 14)

Έτσι λοιπόν ο καθένας από την μεριά του, η Γερμανία που αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των ΕΟΖ, η Τουρκία γιατί με τη Γερμανική Δραστηριότητα στην περιοχή αποσκοπεί σε ενίσχυση του σχεδίου της να αλώσει οικονομικά τη ακριτική περιοχή της Θράκης και να εποικίσει με τουρκόφωνα εργατικά χέρια την περιοχή, απεργάζονται τις τύχες της χώρας μας, δίχως όμως η πολιτική εξουσία να κάνει ο,τιδήποτε για εξουδετέρωση τους.

Μοχλό σ’ αυτό το γενικότερο σχέδιο τους θα μπορούσε να αποτελέσει η συντονισμένη ανάφλεξη μελών μειονότητας στη Θράκη με εστίες ανάφλεξης στα κέντρα υποδοχής ή φιλοξενίας (!) λαθρομεταναστών στη Θράκη.

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα η λανθασμένη πολιτική που ακολουθείται με τα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών στη Ροδόπη – Ξάνθη και Έβρο και η άστοχη προοπτική εξάπλωσή τους (βλ. Κέντρο στο χώρο Φυλακίου).

Η εξέγερση των αλλοφρόνων φανατισμένων Μουτζαχεντίν στο κέντρο φύλαξης της Κομοτηνής έχει ως θετικό, ότι αποστερεί πλέον από επιχειρήματα τους υπευθύνους του υπουργείου ΠΡΟΠΟ και πρώτα πρώτα τον Υπουργό του!

Όλοι οι φορείς της Θράκης με πρώτους τους τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αξιώσουν την άμεση απομάκρυνση των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών στη Θράκη ακόμη και με απειλή άμεσης παραίτησής τους!

Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να δει πόσο επικίνδυνο είναι το μίγμα λαθρομετανάστευση με τυχόν εισροή φτηνών τουρκόφωνων εργατικών χεριών από την Τουρκία, μέσω Βουλγαρίας με τη χορήγηση Βουλγαρικής ιθαγένειας (;!) από την Βουλγαρία και είσοδό τους στη συνέχεια ως εργαζομένων Ευρωπαίων πολιτών… και να το αντιμετωπίσει άμεσα!

Ακόμη να αντιμετωπίσει την περιοχή της Θράκης μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί χαρακτηρίζεται ως περιοχή σπάνιων γαιών με σίγουρα αποθέματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και ορυκτό πλούτο (Στελίνα Μαργαριτίδου: Το μυστικό των Ελληνικών Σπάνιων Γαιών- Προορίζουν την Ελλάδα για Ευρωπαϊκή Κίνα; Σελ 54 περιοδικό HELLENIC NEXUS – Οκτώβριος 2012) .

Και εξ αυτού του λόγου ξένα συμφέροντα εποφθαλμιούν την Θράκη μας. Οι σπάνιες γαίες αποτελούν μια ομάδα δεκαεπτά μετάλλων με μοναδικές ιδιότητες, τα οποία χρησιμοποιούνται με ολοένα μαζικότερο τρόπο στην καινοτόμο βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας.

Τα λέιζερ, τα κινητά τηλέφωνα και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων, περιέχουν σπάνιες γαίες.

Αντιλαμβανόμεθα λοιπόν πόσο πολύτιμες είναι για την παγκόσμια οικονομία, όταν μάλιστα η παγκόσμια ζήτηση σπάνιων γαιών αυξάνεται με ρυθμό που ξεπερνά το 10%.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως η αμερικάνικη, η ιαπωνική και η ευρωπαϊκή βιομηχανία, δεν μπορούν αν συνεχίζουν να υπάρχουν χωρίς αυτές! Αντιλαμβάνεται κανείς γιατί πρέπει να προστατευθεί ιδιαίτερα η Θράκη μας.

Το κυριότερο όμως, η Ελληνική πολιτεία, να πάρει θέση για την ανθελληνική δράση του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και να αξιώσει την άμεση απομάκρυνσή του.

Οι Έλληνες έχουν χρέος να αντισταθούν στην πολιτική του μνημονίου και της αλλοτρίωσης των Ελληνικών συμφερόντων!

Δυστυχώς η Ελληνική πολιτεία κοιμάται και οι πολιτικάντηδες δημιουργούν συνεχώς συνθήκες ανασφάλειας, παραβιάζοντας θεμελιώδεις διατάξεις του ισχύοντος ΣυΔικαίου ντάγματος άρθρα 5 παρ. 2 (ασφαλής ανάπτυξη προσωπικότητας ατόμου), 9 (απαραβίαστο ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του ατόμου), 2 (δικαίωμα προς εργασία όλων των πολιτών – όχι των λαθρομεταναστών!) και 25 (τα δικαιώματα του Ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους).

*  Ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος είναι Δρ. Νομικής, Δικηγόρος


 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]