Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική ΜΙΤ πίσω από την επίθεση στον ιμάμη της Ρόδου


Με γρήγορες κινήσεις η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει συνθήκες "Θράκης" και στην Ρόδο

Μετά την περίπτωση της Θράκης, όπου έγινε η επιχείρηση τρομοκράτησης ιμάμη του Σώστη Ν. Ροδόπης από τουρκόφρονα μουσουλμάνο και με την «επιμελητεία» του τούρκου προξένου της Κομοτηνής, ένα άλλο περιστατικό αυτή τη φορά βίαιης επιχείρησης κατά ιμάμη στην Ρόδο, ήρθε να ταράξει για δεύτερη φορά την ειδησεογραφία και να αποκαλύψει την σοβαρότητα με την οποία η Άγκυρα αντιμετωπίζει τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και την κυβέρνηση των καρεκλοκένταυρων των Αθηνών.

Πως έγινε το επεισόδιο στην Ρόδο

Όπως δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Ροδιακή, σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του νέου Ιμάμη της Ρόδου κ. Καρα - αλή Χασάν εκτυλίχθηκε προχθές (8/11/2012) στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά όπου μετέβη για την τέλεση της καθιερωμένης καθημερινής προσευχής.
Ο νέος Ιμάμης δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ρόδου τα οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν!

Πρόκειται για ένα 49χρονο υπήκοος Τουρκίας και ένα 42χρονο ημεδαπό, κάτοικο Εχίνου Ξάνθης (άνθρωπος του ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μέτε), οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης, έμπρακτης εξύβρισης και απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Μετά την ολοκλήρωση των εθιμοτυπικών επισκέψεων στις τοπικές αρχές, ο νέος Ιμάμης της Ρόδου μετέβη στο τέμενος Ιμπραήμ Πασά, προκειμένου να τελέσει την καθιερωμένη καθημερινή προσευχή, ενώπιον των πιστών μουσουλμάνων της Ρόδου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτό είχαν ενημερωθεί και τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Ρόδου προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν.

Ωστόσο, η προσευχή δεν κατάφερε να αρχίσει καλά – καλά καθώς οι δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων είχε πάει στη Ρόδο από άλλη περιοχή της Ελλάδας προκειμένου να εκτελέσει καθήκοντα Χότζα, επιτέθηκαν στον νέο Ιμάμη με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Το όλο επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση τόσο στους παρευρισκομένους όσο και στα υπόλοιπα μέλη της Μουσουλμανικής Κοινότητας που πληροφορήθηκαν το γεγονός. Πάντως στη συνέχεια ο νέος Ιμάμης κατήγγειλε το γεγονός, και σύμφωνα με αυτόν οι δυο κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε χώρο λατρείας (μουσουλμανικό τέμενος) κατά την διάρκεια προσευχής, ο μεν 49χρονος χειροδίκησε σε βάρος του, ο δε 42χρονος τον απώθησε από το σημείο της προσευχής.

Μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος των δύο ανδρών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (προχθές). Οι δύο άνδρες κρατήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρόδου προκειμένου να προσαχθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Εχθές ο Sunusi Misiroglu δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση με αναστολή και κηρύχθηκε ως persona non gratta για την Ελλάδα, με εντολή άμεσης απέλασης. Έτσι, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου και τοποθετήθηκε σε πλοιάριο με κατεύθυνση την Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε ισχυρή θαλασσοταραχή, η οποία όμως δεν εμπόδισε την εκτέλεση του δρομολογίου στο οποίο επιβάτης ήταν ο Sunusi Misiroglu.

Ο Misiroglu, μαζί με τον πρόεδρο του μουσουλμανικού συλλόγου στην Ρόδο δεν ήθελαν τη συνέχιση του υπάρχοντος ιμάμη και επεδίωξαν την μέσω βίας αντικατάστασή του. Φαίνεται όμως πως υπολόγιζαν χωρίς να μετρήσουν καλά το νόμιμο ιμάμη, ο οποίος υπερασπίστηκε την τιμή του, την υπόληψή του, την θέση του και φυσικά την ιδιότητά του ως Έλληνας πολίτης, απέναντι στους τραμπούκους επαγγελματίες τρομοκράτες, που θέλησαν να τον αντικαταστήσουν με τον ιμάμη που έχρισε ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μέτε.

Άνθρωπος της ΜΙΤ ο τούρκος υπήκοος

Και όμως, παρά την «διαφωνία» που φάνηκε πως δημιουργήθηκε για τη θέση του ιμάμη στο συγκεκριμένο τζαμί, στην πραγματικότητα πρόκειται για ευθύ τραμπουκισμό και επιχείρηση επιβολής ανθρώπου της ΜΙΤ στην θέση του ιμάμη στη Ρόδο, αφού η Ρόδος έχει μετατραπεί σε «στόχο» της Άγκυρας και φυσικά των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος. 

Έτσι, είναι προφανές πως επιχειρείται η με κάθε τρόπο τοποθέτηση τουρκοφρόνων, ώστε να λειτουργήσει ταχύτερα ο μηχανισμός δημιουργίας προβλημάτων για την Ελλάδα, η οποία πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει περιπτώσεις (παρόμοιες με αυτές που εξελίσσονται στην Θράκη) περί «καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «καταπίεσης μειονοτήτων» κ.α.

Οι πολύ καλές σχέσεις και οι «άκρες» του τούρκου υπηκόου, Sunusi Misiroglu, οδήγησαν στην απελευθέρωση και άμεση απομάκρυνσή του, μετά από εντολή του Ερντογάν προς το τουρκικό προξενείο της Ρόδου, το οποίο και τελικά μεσολάβησε στην όλη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο τούρκος υπήκοος που χαστούκισε τον ιμάμη της Ρόδου (ο οποίος τοποθετήθηκε από το Ελληνικό κράτος) είναι ο Sunusi Misiroglu, ιδρυτής του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης. 

Οι πολύ καλές δικές μας πληροφορίες, αναφέρουν πως ο Misiroglu ανήκει στο στενό περιβάλλον του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει πολύ καλές «άκρες» στην Τουρκία, τόσο στον χώρο των πολιτικών όσο και στον χώρο των μυστικών υπηρεσιών. 

Οι πάρα πολύ καλές του σχέσεις με ανθρώπους της ΜΙΤ και η γενικότερη άνεση των κινήσεών του εντός της Τουρκίας τον φωτογραφίζουν ως «υπό κάλυψη» πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αν και από την προκλητική του εμφάνιση στην Ρόδο (μάλλον υπέθεσε πως λόγω της βίαιης παρέμβασής του θα τρομοκρατούσε αρκετά τον ιμάμη ώστε να μην υποβληθεί μήνυση εναντίον του) προφανώς «κάηκε» αφού όχι μόνο κηρύχθηκε ως ανεπιθύμητος στην Ελλάδα, αλλά «φωτογραφήθηκε» από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλειας της Ελλάδας.

«Παγωμένη» παρακολουθεί η Αθήνα

Τι πρόκειται να κάνει μετά και από αυτό το περιστατικό η Ελληνική κυβέρνηση και ο θεσμικά υπεύθυνος υπουργός κ. Αβραμόπουλος;
  • Θα τολμήσει να καταγγείλει ευθέως την δράση του συνεχώς διογκώμενου και απειλητικού τουρκικού παρακράτους που δρα εντός της Ελληνικής επικράτειας;
  • Θα τολμήσει να δώσει εντολή για το κλείσιμο ενός καίριου τουρκικού προξενείου;
  • Θα τολμήσει να απελάσει τούρκους διπλωματικούς υπαλλήλους που φέρονται να μετέχουν σε δραστηριότητες που δημιουργούν προβλήματα στην ειρηνική διαβίωση των Ελλήνων πολιτών, ενώ απειλούν ευθέως την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια όσων Ελλήνων τους εμποδίζουν;
  • Θα τολμήσει ο κ. Αβραμόπουλος να δώσει απάντηση που θα γίνει αντιληπτή από την Άγκυρα, η οποία όμως μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν τον υπολογίζει και χλευάζει τόσο τον ίδιο όσο την ουσιαστικά ανύπαρκτη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις;
  • Θα τολμήσει η κυβέρνηση των Αθηνών να αποδείξει πως όχι μόνο θέλει αλλά και μπορεί να υπερασπίζεται την χώρα και τους πολίτες της από μυστικούς πράκτορες που δρουν ανεξέλεγκτα στο εσωτερικό της Ελλάδας, καταπατώντας τους νόμους, προκαλώντας προβλήματα και τρομοκρατώντας Έλληνες πολίτες; (θυμίζουμε στον κ. Αβραμόπουλο πως πριν από 2 περίπου χρόνια απελάθηκε Έλληνας διπλωμάτης από την Τουρκία, μετά από απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία προέβαλλε υποψίες "μη διπλωματικών δραστηριοτήτων"...)
  • Θα τολμήσουν ο κ. Αβραμόπουλος και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Σαμαράς, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ή θα αποδείξουν πως η παρουσία τους είναι «μία από τα ίδια» σε σχέση με τους προκατόχους τους;
Δυστυχώς, ενώ για την Θράκη αναφερόμαστε σε πιθανή "Κυπροποίηση" ή "Κοσοβοποίησή" της, φτάσαμε στο σημείο να αναφερόμαστε πλέον και για την Ρόδο ως "περίπτωση Θράκης". 

Αν αυτό δεν είναι κατάντια για την μέχρι σήμερα εφαρμοσθείσα πολιτική της χώρας και τους εκάστοτε ανευθυνο-υπεύθυνους πολιτικούς και εμπλεκόμενους γραφειοκράτες, τότε δίκαια αναρωτιόμαστε
  • Πού θα φτάσει αυτή η κατηφόρα; Θα πρέπει να θρηνήσουμε κάποια τεράστια εθνική ήττα για να κατανοήσουμε τα αυτονόητα και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας εθνικής στρατηγικής πολιτικής η οποία θα έχει επίκεντρο τα εθνικά θέματα; 
  • Πρέπει να συρθούμε σε παράλογες, αίολες και ανεδαφικές συζητήσεις με εκείνους που επιθυμούν να βλάψουν τα εθνικά μας συμφέροντα
Η πολιτική είναι η τέχνη του "προβλέπειν" ώστε να αποφεύγονται τα χείριστα και να δημιουργούνται συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. 

Με την παρούσα πολιτική στάση και την πλήρη ανυπαρξία μίας ενιαίας εθνικής πολιτικής, οδηγούμαστε σαν χώρα να βιώσουμε τα χείριστα. Και αυτό λόγω φοβικότητας, ανικανότητας ή... ποιός ξέρει τι άλλο, εκ μέρους των ανεπάγγελτων "διασωστών" μας.

Όσο για τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος κάποτε ανήκε στο διπλωματικό σώμα, οι εξελίξεις και ο τρόπος της υποτιμητικής αντιμετώπισής του από την Άγκυρα, μάλλον τον υποβιβάζουν και τον μετατρέπουν σε... κλητήρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

Κωνσταντίνος 

ΥΓ: Να σημειωθεί επίσης πως έχει παρατηρηθεί "τουριστική δραστηριότητα" του πράκτορα της ΜΙΤ Sunusi Misiroglu και στην Συρία... Τα συμπεράσματα δικά σας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Στο Ισραήλ θα τον έβρισκαν σε χαντάκι,εδώ τον πάμε συνοδεία.Μόνο έτσι θα επιβιώσουμε ως έθνος. Εξοντώνοντας τους εχθρούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι το ψάχνουμε. Όλα τα διεθνώς και εγχωρίως εμπλεκόμενα μέρη, τα εμφανή και τα αφανή στα παρασκήνια, χαιρετιούνται με μασονικούς χαιρετισμούς. Για να μην ξεχνιόμαστε και να απορούμε πάλι γιατί και πώς μας πάνε για συρρίκνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ μοιρολατρια βρε συνελληνα...ουτε αρνι το Πασχα να εισουν...

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν να δώσουμε τα Συγχαρητήρια σε όλους όσους οδήγησαν στην σύλληψη και την απέλαση του Δράστη!!!Θα είμασταν το λιγότερο αγνώμονες κι αχάριστοι αν δεν το κάναμε έστω για την μικρή αυτή επιτυχία. Αν δεν είχανε γίνει αυτά θα γκρινιάζαμε ακόμα πως δεν κινητοποιείται κανείς και το κράτος στο σύνολό του παραμένει αδιάφορο!!! Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη αλλά δεν γίνεται να μην αρχίσουμε από κάπου...
    Όσο για το κείμενο και την συνολική παρουσίαση του ιστολογίου ακόμα πιο θερμά συγχαρητήρια!!! Είναι Άριστο, με σαφέστατη αποκωδικοποίηση των γεγονότων καθώς και την ροή σε εν εξελίξη γεγονότα, παρουσιάζοντας και ταυτοποιώντας τα εν δυνάμη και εν συνέχεια τεκτενόμενα. Εν ολίγης αποτελεί μια άψογη After Incident Report από αυτές που κάθε "επαγγελματιας" θα προωθούσε στο Διοικητικό κομμάτι για ενημέρωση-επαγρύπνιση!!! Για όλους εμάς τους αναγνώστες που αρεσκόμαστε να διαβάζουμε αλλά και να φαντασιωνόμαστε περι "μυστικών υπηρεσιών" κτλ αποτελεί ένα Εξαίρετο Δείγμα Γραφής...Τα θερμά συγχαρητήρια μου Κων/νε που μας προσφέρεις τέτοιες εμπειρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θελω πραγματικα να θεσω τον προβληματισμο μου,πανω στο θεμα ,του πως αντιδρα,και πως αντιμετωπιζει ,η ελληνικη συγκυβερνηση των τριων κομματων με πρωθυπουργο τον κ.Σαμαρα,τους τουρκικους τρμπουκικους παρεμβατισμους στην ελληνικη καθημερινοτητα,με θιγει,με προσβαλει,με ντροπιαζει,με καταρρακωνει,στο ελληνικο φρονημα,η τακτικη ενδοτισμου και αδρανειας που ακολουθουν,διοτι πιστευω ακραδαντα οτι μας βαζει σε απιστευτους κυνδυνους,Θρακη,τωρα Ροδο,αυριο καπου αλλου ισως..οπου ο κ.υπουργοςη δεν αντιλαμβανεται..η κανει πως δεν αντιλαμβανεται,σε καθε περιπτωση ομως κρινεται ανεπαρκεις και τον θετω υπο αμφισβητηση..δεν υπαρχει νομικη στηριξη πανω σαυτο το θεμα ετσι ωστε να μαζευτουν υπογραφες ελληνων που διαφωνουν με αυτους τους χειρισμους,και να μηνυσουν τον υπουργο?Ναι εγω θελω να κανω μηνυση στον υπουργο, μπορω ?ειμαι νομικα κατοχυρωμενος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΚΩΛΟΚΟΤΡΟΝΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΒΑΖΕΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.......ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΑ ΜΑΝΟΥΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟΥΤΗΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΑ ΓΙΟ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΒΕΝΗΝΖΕΛΟ ΚΙΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΟΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΜΑΖΟΞΥ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
    ΟΥΣΤ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΑΝΗΤΕ
    ΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]