Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαψεύδει η ΕΥΠ την ύπαρξη λίστας ονομάτων

«Δεν μου έχει παραδοθεί τίποτα για καταθέτες», αναφέρει ο διοικητής της Υπηρεσίας κ. Δραβίλλας 

Μήπως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για το ψευδές δημοσίευμα;

Δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε το σχετικό μας άρθρο, και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας, με ανακοίνωσή του παρενέβη στο θέμα της περίφημης λίστας με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλο-φοροφυγάδων, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε περίπου στις 12 η ώρα ο προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ξεκαθάρισε πως δεν τον έχει ενημερώσει προφορικά ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας, αλλά ούτε έχει παραλάβει κάποιο σχετικό έγγραφο για το ποιοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Ο κ. Δραβίλλας δήλωσε συγκεκριμένα: «Ουδέποτε μου έχει επιδειχθεί ή παραδοθεί σε έντυπη, ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, λίστα ονομάτων Ελλήνων ή αλλοδαπών καταθετών, με καταθέσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ουδέποτε και από κανέναν».

Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;

Η απάντηση αυτή του κ. Δραβίλλα ήταν καθοριστική και καταδεικτική για το ύφος και το ήθος της σημερινής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, αφού αποδεικνύεται πως είτε οι δημοσιογράφοι γράφουν βασιζόμενοι στην φαντασία τους, είτε δημοσιογραφούν βασιζόμενοι σε ψευδή μηνύματα - πληροφορίες που λαμβάνουν από πληροφοριοδότες, είτε (αν και δεν θέλουμε να το πιστεύουμε αυτό) δημοσιογραφούν εκτελώντας συγκεκριμένες εντολές που δέχονται άνωθεν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, τον λόγο θα πρέπει να τον έχει ο εισαγγελέας, αφού το δημοσίευμα των "Νέων" είναι ανυπόστατο και ψευδές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Δραβίλλα, ο οποίος δεν έχει και κανέναν απολύτως λόγο να εκτεθεί μέσω μίας ψευδούς (σε περίπτωση που κάποιοι τρέξουν να τον χαρακτηρίσουν ψεύτη) ανακοίνωσης.

Γιατί, όμως, ενεπλάκει η συγκεκριμένη υπηρεσία, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε ένα σκάνδαλο, το οποίο -εάν υφίσταται- αφορά τον προηγούμενο διοικητή κ. Μπίκα; Για ποιόν λόγο, ξαφνικά επανέρχονται οι δραστηριότητες της ΕΥΠ στο προσκήνιο; Ποιοί και γιατί προσπαθούν να συμπεριλάβουν σε ένα οικονομικό σκάνδαλο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Μήπως το επιδιωκόμενο είναι να χαρακτηρισθεί η όλη υπόθεση ως υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και να κλείσει με αυτόν τον τρόπο οριστικά κάθε σχετική αναφορά;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Συγνώμη αλλά από τις φράσεις όπως μεταφέρονται βγαίνει και μια τρίτη άποψη...ο κ.Δαραβίλλας ισχυρίζεται οτι σε αυτόν δεν παραδώθηκε από τον Μπίκα όχι ότι δεν υπάρχει ούτε ότι δεν το έχει κάποιος στην ΕΥΠ...κατα την γνωστή έκφραση Μητσοτάκη "και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε" μήπως α) όπως παραδέχεται δεν του το πε απευθείας ο Μπίκας,΄΄ισως υπήρχανε σοβαρότερα να ενημερωθεί β) Γιατί να το έχει ο ίδιος ο Μπίκας κι όχι ο από κάτω; Ο Διοικητής ενημερώνεται ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ όπως ο πεΦΩΤΗΣμενος γ) Γιατί οι καθ'ύλην αρμόδιοι επιχειρησιακά εξαρχής για την απόκτηση του USB ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ τους καινούργιους;;; εννοώ Α + Β Υποδ. ;;; δ) τι ΑΣΥΛΙΑ μπορεί να προσφέθηκε από τον ΜΠΙΚΑ ή και τον τότε Υπουργό στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους ώστε αυτοί να μην αναφέρουνε τίποτα;;; Από τον Βίο και Πολιτεία του ΤΡΙΟΛΕ Χρυσοχοιδη-Μπίκα-Παπαγεωργίου προκύπτει ένα γελοιώδες κι ομιχλώδες γαιτανάκι συνναλαγών κι αποκρύψεων για "ιδίο όφελος" κατά τον νομικό όρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΝ/ΝΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΠΙΚΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΒΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ) ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ (ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ/ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΕΞΑΡΦΥΡΩΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΑΝ ΕΙΧΕ Η ΕΥΠ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ; ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ; ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΝ ΔΡΑΒΙΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ €1.2000.000,00 ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από τη διάψευση αυτή του κυρίου Δραβίλλα δεν πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνε βρήκα το παρακάτω σχόλιο στο press-gr και το βρίσκω όλλως ενδιαφέρον... Νομίζω ότι όλοι μας δουλεύουν... Δέστε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

    Μάλλον ξέρουμε ποιος έθαψε τη λίστα Λαγκάρντ
    -Διώτης: "Δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κλαπέντα στοιχεία"!!

    Τι λες ρε μεγάλε!!

    [Έτσι λοιπόν; Δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η λίστα επειδή είχε κλαπεί παρανόμως λέει ο ΠΑΣΟΚος Διώτης, ο φίλος του Χρυσοχοΐδη!

    Τι λες ρε μεγάλε;
    Και πως τη χρησιμοποίησαν οι άλλες χώρες για να απειλήσουν και να εκβιάσουν τους φοροφυγάδες που αναγκάστηκαν να πληρώσουν μερικά δις για να ξεμπλέξουν; Σα δεν ντρέπεστε ρε λαμόγια που ψάχνετε μόνο δικαιολογίες για νομιμότητες και παπαριές, αναγκάζοντας τον κόσμο να μην πιστεύει σε τίποτα]

    Ζήτημα νομιμότητας στην αξιοποίηση της λίστας με τα ονόματα 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία θέτει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

    «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ' ον τρόπο μπορεί» δήλωσε στον Βήμα 99,5.

    Οι δηλώσεις του κ. Διώτη ήλθαν λίγες ώρες μετά τα όσα ανέφερε τη Δευτέρα στο Mega ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε ότι η επίμαχη λίστα υπάρχει και έδειξε το διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. «Από τη στιγμή που την παρέλαβα, πέρασε ένας χρόνος. Να ρωτήσετε λοιπόν άλλους τι έχει συμβεί από εκεί και πέρα» είπε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι ζήτησε στις αρχές του 2011 έρευνα από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για τους 15 μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνει η λίστα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, παρέδωσε το υλικό στον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, που είχε διαδεχθεί τον κ. Καπελέρη στο τιμόνι του ΣΔΟΕ.

    Τέλος, και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε τα νομικά προβλήματα που ανέκυπταν από την προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας, καθώς αποτελούσε προϊόν υποκλοπής. Πάντως, σε άλλες χώρες -μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία- ανάλογες λίστες «έβαλαν» στα κρατικά ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ.


    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ μούτρο αυτό τον Πρασινοφρουρό-ρουφιάνο ΔΙΩΤΗ ?

    ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]